Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze pysznie, a można go całkiem szybko przygotować. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023
Bardzo Gruby SmokMakaron z łososiem i koperkiem będzie pyszną opcją obiadu lub ciepłej kolacji z rybą i makaronem. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads
Bardzo Gruby SmokSałatka z kukurydzą i suszonymi pomidorami nada się na dodatek do kolacji lub obiadu, ale też jako sałatka na spotkanie towarzyskie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby Smokserem i pieczarkami podasz na stół jako przekąskę na imprezę i Sylwester bądź kolację na ciepło. To szybka i ładnie prezentująca się przekąska. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na ciastka francuskie na wytrawnie z żółtym serem, pomidorkami i pieczarkami oraz kilka ciekawych porad. Ciasto francuskie z serem i pieczarkami SKŁADNIKI: 300 g ciasta francuskiego – 1 opakowanie 2 łyżki(...)ciasta ułóż połówkę z sera, ułóż pomidorki i pieczarki. Całość posyp solą, pieprzem, oregano i lubczykiem, skrop równomiernie oliwą. Możesz użyć oliwy czosnkowej . Porady Przyprawy są dowolne. Do wytrawnych ciastek z ciasta francuskiego pasować będzie także bazylia, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka. Żółty ser można zastąpić mozzarellą, parmezanem, cheddarem. Do ciasta francuskiego w wytrawnej wersji pasować będzie dodatek
Zasmakuj Kuchnitłustego 300 g creme fraiche 350 g cukru 3 łyżki mąki 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu 50 ml soku z cytryny otarta skórka z 1 cytryny 5 jajek 300 g ciastek digestive 150 g masła, rozpuszczonego 3 łyżki cukru trzcinowego Mus z mango 500 g mango 30 g cukru 2 łyżki soku z cytryny 5 listków żelatyny Galaretka z marakui(...)marakui 50 g cukru 2 listki żelatyny Dekorowanie sernika 200 ml śmietanki, 36% tł. 100 g migdałowych jajek 1 łyżeczka złotego pyłku Ciastka digestive zmiksować na puder. Wlać rozpuszczone masło i miksować do połączenia. Na koniec wsypać cukier trzcinowy i zmiksować do połączenia. Wyłożyć dno formy masą ciasteczkową i podpiec 10 minut w piekarniku nagrzanym na 200ºC. Twaróg zmielić
codojedzeniaSałatka śledziowa z grzybkami marynowanymi to kolejna propozycja na sałatkę dla miłośników tych ryb i na kolację, która świetnie się sprawdzi w Środę Popielcową lub Wielki
Bardzo Gruby Smokpodniebienia. Gotowy w mig, deser jest doskonałym wyborem na szybką przekąskę lub słodki akcent po obiedzie. Film: Składniki na 2-3 porcje: 200 g małych ciastek pierników bez nadzienia 3-4 banany 400 ml śmietany 36% opcjonalnie 6 kostek startej na tarce o dużych oczkach czekolady Przepis: Ciastka pierniki przekrawamy wzdłuż na pół. Banany kroimy
Smakowite DaniaChrzan w wersji smoczej sprawdzi się idealnie zarówno na Wielkanoc, jak i na co dzień. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023
Bardzo Gruby SmokPostanowiłyśmy do maślanego aromatu dodać smak prażonych migdałów i to połączenie było niesamowicie pyszne. Jednak kiedy dołożyłyśmy jeszcze orzeźwiające, cytrusowe nuty to otrzymałyśmy istną ciasteczkową petardę! Koniecznie spróbujcie te ciasteczka i od razu radziłybyśmy zrobić podwójną porcję, bo znikają za szybko! Składniki: Ciastka -160g mąki orkiszowej tortowej/typ 700 -100g migdałów w płatkach -60g ksylitolu -100g masła(...)ciasto aż będzie plastyczne i włóż je na ok. 45minut do lodówki. 4. Po tym czasie wyjmij połowę ciasta i rozwałkuj je miedzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinaj ciasteczka w kształcie jajka następnie układaj na blaszce. W co drugim ciasteczku wytnij kółko. 5. Ciastka z wyciętym kółkiem posmaruj białkiem i posyp rozdrobnionymi migdałami w płatkach. 6. Piecz w nagrzanym
Candy PandasChyba nikt nie wyobraża sobie Świąt bez tej tradycyjnej sałatki. Sałatka jarzynowa króluje chyba na wszystkich stołach. Smok proponuje swoją jej wersję. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokPotrzebujesz zrobić zupę, ale nie masz w domu żadnej jarzyny ani mrożonki? Zupa krem fasolowa rozwiąże ten problem – wystarczą tylko puszki fasoli i dodatki. {"@context
Bardzo Gruby SmokCzęsto po wypiekach zostają nam nieużyte białka kurze. Zamiast je wylewać do zlewu, warto zrobić z nich omlet białkowy wytrawny na śniadanie lub kolację. {"@context":"http
Bardzo Gruby Smoksię z pistacjową masą serową. Chyba nie przesadzę jeśli powiem, że sernik pistacjowy, to taki Mercedes wśród serników :D Będzie idealny na wielkanocny stół! Bardzo polecam :) Spód : 200 g ciastek lub herbatników zbożowych 65 g masła Masa serowa : 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 3 jajka(...)mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa z kwaśnej śmietany : 250 ml kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie : Spód : Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę ciasteczkową przesypać do tortownicy o średnicy 21 cm, wyłożonej papierem
Opowieści z piekarnikaJeśli chcesz spróbować czegoś zupełnie innego, zrób ciasteczka lniane z dżemem, z dodatkiem kakao, orzechów i czekolady – ten smak pozytywnie Cię zaskoczy 🙂 Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na 12 sztuk ciasteczek: 1 szklanka mielonego siemienia lnianego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru lub innego słodzika 2 łyżeczki wanilii 100 g masła(...)lekko formując boczki, żeby ciastko zrobiło się okrągłe. Na koniec umieszczam w zagłębieniu łyżeczkę dżemu. Ciastka wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 15 minut. Po wystygnięciu ciasteczka lniane z dżemem są gotowe. Smacznego 🙂 Artykuł Ciasteczka lniane z dżemem pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentnaturalnego. Pyszny i treściwy sernik brzoskwiniowy w płynie Składniki: 250 g zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 250 g jogurtu naturalnego 8 połówek brzoskwiń z puszki Dodatkowo: bita śmietana kruche ciasteczka (użyłam Lotus) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera i dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać udekorowane bitą śmietaną i ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię
Oryginalny smak