każdymi orzechami ale pistacja wyszła znakomicie 💚 A jakie jest Wasze ulubione połączenie smaków w kontekście serniczka? 😉 Tutaj obejrzycie film z wykonania tego cuda 😍 Składniki (śr: 20cm): Spód -150g ciastek (np. bez cukru i glutenu) -pełna łyżka oleju kokosowego Sernik -800g twarogu lub zwartego mielonego sera na sernik -30g budyniu w proszku (u nas pistacjowy) -2 jajka(...)ksylitolu -ok 120g pasty z pistacji Nutura -1/3 łyżeczki soli Polewa - tabliczka białej czekolady bez cukru+ 1 łyżka oleju -garść pistacji do ozdoby SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich płynny olej kokosowy. 2. Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy i dno wyłożyć zmielonymi ciatskami. SERNIK 3. Wszystkie składniki na sernik zmiksować razem za pomocą
Candy PandasDelikatny i puszysty sernik z dodatkiem mascarpone. Podwójnie czekoladowy. Na spodzie z ciasteczek oreo. Pyszny. Jeżeli lubisz czekoladowe serniki, ten również powinien Ci zasmakować. Spód: 240-250 g ciasteczek Oreo 80 g masła Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego, u mnie Mój Ulubiony Wieluń 500 g serka mascarpone 3 jajka + 2 żółtka 3/4 szkl. cukru pudru 1 płaskie łyżki kakao(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka żelatyny lub 1 op. śmietan-fixu Dodatkowo: czekolada mleczna do dekoracji Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasteczka oreo rozdrabniamy na piach. Masło roztapiamy na małym ogniu, łączymy z pokruszonymi ciasteczkami. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód tortownicy o średnicy około 22-24 cm, wyłożonej
Smaki Na Talerzugmina Rzeszów, powiat m. Rzeszów Ciasto amoniakowe to nasz regionalny specjał, który niestety odchodzi w zapomnienie. Niegdyś bardzo popularne, dzisiaj zastępowane jest zwykle ciastem kruchym. Dawniej pieczono z niego ciastka amoniaczki lub różnego rodzaju przekładańce. Gospodynie weselne z pierwszej połowy XX wieku przygotowania weselnych wypieków zaczynały właśnie od amoniaczków. Pieczono je już początkiem tygodnia, ponieważ mogły leżeć kilka(...)smak i konsystencja pozostawały bez zmian. W formie ciastek, ciasto amoniakowe zachowuje kruchość i lekką chrupkość. Jednak użyte do pieczenia cienkich placków do ciast warstwowych, zachowuje się inaczej. Przełożone wilgotnymi warstwami smażonych owoców czy sera, mięknie i zespala się z nimi. Jabłka to owoce, które najczęściej wykorzystywano do przekładania amoniakowych placków. Smażony ser, jako druga wilgotna warstwa, jest
Trzeci talerzSmocza miska azjatycka to próba wprowadzenia azjatyckich smaków do polskiej domowej kuchni – smakuje obłędnie! Jest to połączenie kilku potraw, które już znacie pojedynczo. W zestawieniu
Bardzo Gruby SmokOwsianka z ananasem i kokosem to pyszne zdrowe śniadanko, które szybko i łatwo przyrządzicie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/09
Bardzo Gruby SmokJak sezon na grzyby to koniecznie trzeba zrobić i zjeść schab w sosie z prawdzików! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022
Bardzo Gruby SmokPajączki z ciastek Oreo to wspaniały pomysł na jadalną dekorację na Halloween. Ciastka pająki są bardzo proste do zrobienia, zatem warto szykować je wspólnie z dziećmi. - bez pieczenia - tylko kilka składników - pomysł na deser na Halloween
AniaGotuje.plcukru np. kokosowego -80ml oleju rzepakowego -1 małe jajko -mąka do podsypywania ciasta Polewa i dodatki -biała czekolada np. bez cukru -niebieska spirulina lub barwnik spożywczy -ciastka CIASTO DROŻDŻOWE 1. Mąke wymieszać z drożdżami. 2. Mleko, cukier kokosowy, olej i jajko zmiksować na gładko blenderem. 3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe(...)minut (do zarumienienia). 8. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z niebieską spiruliną i pokryć nią wystudzone donuty jak na filmie. 9. Ostatnim etapem jest dekoracja ciastkiem oraz oczami (jeśli donuty są robione dla dzieci, warto wykonać oczy z białej czekolady
Candy PandasSzybka propozycja dla smakoszy makaronów i fanów ryb (szczególnie łososia). Makaron z łososiem i sosem koperkowym przyrządza się bardzo prosto i szybko, a smakuje obłędnie. {"@context
Bardzo Gruby SmokTeraz jest idealny czas, żeby delektować się ostatnimi owocami i warzywami z tego roku tak charakterystycznymi dla jesieni. Zupa dyniowa z jabłkiem będzie strzałem w dziesiątkę
Bardzo Gruby SmokJeżeli macie ochotę spróbować azjatyckich smaków, ale w upolszczonej wersji, to kurczak azjatycki poleca się na obiad. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby Smokskładzie można znaleźć naturalne słodziki o niskim indeksie glikemicznym. Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z powyższą marką. W paczce znalazło się: cukierki COCO & CARAMIL ciastka CARAMEL CRUSH PEANUT cukierki SALTED CARAMEL ciastka DOUBLET COCOA Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z powyższymi produktami
Truskawkowa FiestaCzy są tu miłośnicy prostych śniadań na ciepło? A może po prostu nie macie ochoty na lekko czerstwy już chleb, a nie chcecie go wyrzucać? Chleb
Bardzo Gruby Smokkształcie rolki. Odstawiamy do lodówki do stężenia. (jeśli po zastygnięciu wstawimy foremki do zamrażalnika będzie łatwiej wyjąć z nich szarlokowe rolki, trzeba tylko pamiętać, aby przed nałożeniem na ciastko rolki miały czas żeby nabrać temperatury pokojowej, nie mogą być zmrożne) budyń: W małej misce roztrzepujemy żółtka z cukrem, mąką i 2 łyżkami mleka. Resztę mleka podgrzewamy w rondlu(...)nich rozpuszczone, ostudzone masło, mieszamy. Takim mokrym biszkoptowym "piaskiem" wykładamy podłużne silikonowe foremki, dociskając łyżką biszkopty do dna i boków foremek. Na biszkopty wlewamy ostudzony budyń. Foremki z ciastkami i budyniem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 13-15 minut. Po upieczeniu studzimy. Na ostudzonych spodach układamy szarlotkowe rolki. Wierzch rolek
Bon appetit mon amiePyszny deser z Milky Way , ciasteczkami owsianymi, twarogiem i mascarpone. Desernik. Składniki: 500g twarogu mielonego 250g mascarpone 160g cukru 150g batoników Milky Way 210g ciasteczek owsianych z orzechami (Bonitki) 90g masła 3 jajka 1 op. budyniu karmelowego polewa czekoladowa Przygotowanie: Ciasteczka owsiane pokruszyć na drobny ‚piasek’, dodać masło, zagnieść. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka(...)karmelowy (w proszku) zmiksować na jednolitą masę. Batoniki (lub cukierki) Milky Way pokroić na mniejsze kawałki – ok. 150g z nich wrzucić do masy serowej i wymieszać. Wcześniej schłodzone ciasteczka z masłem wyłożyć na dno pucharków lub wkruszyć do masy. Gotową masę wlać do blaszki i piec w 150C ok. 40 minut. Następnie gotową masę, lekko przestudzoną połączyć z polewą
Olcia gotuje!