Lubisz łączyć różne smaki? Trochę słodyczy w wytrawnym daniu? Sałatka z kurczakiem, rukolą i miechunką powinna Ci zasmakować. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokPopularne ciasto Milky Way na kakaowy biszkopcie zwane też mleczną kanapką - w końcu postanowiłam je wypróbować! Składa się z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych mleczno-maślaną
Kuchnia MagdaLenyPortal www.krakow.pl zapowiada wielkie smocze święto w te wakacje! Miasto zapowiada smocze urodziny, wiele atrakcji, niespodzianki, spot reklamowy z owcą i ogólnie wiele atrakcji. To chyba
Bardzo Gruby SmokSałatka gyros to kultowa sałatka warstwowa w odmienionej wersji... z kapustą czerwoną zamiast pekińskiej. Oprócz czerwonej kapusty składa się z kurczaka smażonego w przyprawie kebab
Kuchnia MagdaLenyJeżeli lubisz mało oczywiste smaki i uwielbiasz do polskich dań wprowadzać dodatki z innych kuchni świata, koniecznie wypróbuj udka w trawie cytrynowej. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokkoziego(!) i na maśle☺️ Nasza wersja jest z odchudzoną serową masą jak na sernik gotowany😋 Proste a jakie pyszne i efektowne 👌 Macie swój sposób na chatkę? Składniki: -ok 36sztuk ciastek typu herbatniki -3x 250g twarogu chudego -3 jajka -2łyżki proszku budyniowego waniliowego/śmietankowego -6-7 łyżek ksylitolu -2 pełne łyżki kakao -ok 150g kremu Nutwist - łyżka oleju(...)zacznie „bulgotać”. 3. Część masy odłożyć do osobnej miseczki (nieco mniej niż połowę) i dodać kakao. 4. Herbatniki rozłożyć na papierze do pieczenia w 3 rzędach po 6 ciastek (jak na zdjęciu). 5. Masę serową z kakao ostrożnie rozprowadzić po herbatnikach. 6. Na ser ułożyć drugą warstwę herbatników tym razem tak aby rząd po środku był ułożony poziomo
Candy PandasNa sezon grillowy, do wielu sałatek, a może jako jeden z sosów do burgera ? Sos czosnkowy można zrobić baaaaardzo prosto i baaaaardzo szybko. {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby Smokmiłośników czekolady słodkie, wilgotne i aromatyczne czekoladowe ciasteczka z kawałkami czekolady i nutką pomarańczy. W naszym domu wszyscy uważamy, że są rewelacyjne, nawet Niejadek (ten, który nie każdą czekoladę zje...) Czekoladowe ciasteczka Składniki: 1) 3 czekolady gorzkie 2) 130 g czekolady mlecznej(...)posiekaną czekoladę i mieszamy. 4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy łyżką kulki z czekoladowej masy w odstępach około 5-7 cm i spłaszczamy je. Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystudzenia. Smacznego
Na kulinarnym poligoniePlacki ziemniaczane to klasyka nie tylko dla fanów ziemniaków. Smok poleca szczególnie do jedzenia ich samych bez żadnych dodatków, choć oczywiście w wersji z gulaszem lub
Bardzo Gruby SmokCiasto 3,5 szklanki mąki pszennej 250g margaryny 1 szklanka śmietany 12% 6 żółtek 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaZ każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia
Kuchnia MagdaLenyKto nie lubi mega prostych i mega szybkich obiadów, gdy nie ma czasu, a chce zjeść coś sycącego? Makaron z jajkiem i suszonymi pomidorami będzie jak
Bardzo Gruby SmokKruche ciasteczka z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi. Idealne do kawy, herbaty, lub mleka. Dzięki temu, że zawierają wiórki kokosowe są bardziej chrupkie. Moje ciasteczka mają kształt jajeczek i zajączków ponieważ zrobiłam je z myślą o świętach wielkanocnych. Przechowane w puszce, lub słoiku mogą stać nawet trzy tygodnie. Z podanych składników zrobiłam 77 ciasteczek(...)minut w lodówce. Po tym czasie przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta rozwałkować i foremką wykrajać dowolne kształty. Gotowe ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 15 minut
Agusiowe smakołykiUcierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna
Kuchnia MagdaLenyBabka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo
Kuchnia MagdaLeny