odchudzonymi faworkami . Do przygotowania dosłownie w 10 minut plus kilka minut pieczenia. Wiem, że nie dorównują smakiem tym tradycyjnym faworkom, jednak to świetna alternatywa na szybkie, pieczone ciastka . Wystarczy je zawinąć upiec, a potem tylko posypać cukrem pudrem. Doskonała przekąska do pracy, dla dziecka do szkoły czy na piknik lub spacer rodzinny. Faworki z ciasta francuskiego(...)pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieMłoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą. Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w
Kuchnia MagdaLenyPodany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które mamy nadzieję już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko(...)wanilia – 1 laska * skórka i sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Do dzbanka wkładamy nóż. Wrzucamy masło, roztapiamy w 70C/3 minuty prędkość 1. Wrzucamy kruche ciastka i cukier. Blendujemy ok. 20 sekund/prędkość 6 . Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy, chłodzimy. MASA SEROWA: Do dzbanka wkładamy nóż. Wkładamy twaróg, sok, skórkę z cytryny oraz wanilię. Dodajemy
Ostra na Słodkociasto. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy paski 3 centymetry szerokie i około 6-7 cm długie. pozostawiamy spore odstępy pomiędzy ciastkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Upieczone eklerki studzimy na kratce. Truskawki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki zasypujemy jedną łyżką(...)dodajemy przetarte truskawki z żelatyną. Gotowy krem wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę aby stężał. Wystudzone eklerki przekrawamy na połowę dolną część wypełniamy kremem i przykrywamy druga częścią ciastka. Eklerki można oblać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Andzia PichciZnając przepis na ciasto na pierogi możecie stworzyć niezliczoną ilość różnych dań słodkich i wytrawnych. Wystarczy, że przygotujecie różne farsze do ich wypełnienia. {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokCiasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowany na spodzie herbatnikowym, z masą z jogurtów greckich oraz musu ze świeżych truskawek i bitą śmietaną
Kuchnia MagdaLenynasze pyszne polskie truskawki! Truskawkowe ciasto na zimno Truskawkowe ciasto na zimno Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Proporcje na formę o średnicy 19 cm Składniki Spód: 210 g ciastek 50 g roztopionego masła Masa: 500 g zblendowanych truskawek 250 g mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru 6 czubatych łyżeczek żelatyny Wykonanie W blenderze miksujemy ciasteczka wraz(...)następnie powoli dodajemy do pozostałego musu, cały czas miksując. Do mascarpone dodajemy po trochu masę truskawkową z żelatyną miksując, aż do połączenia składników. Masę wylewamy na spód z ciastek i chowamy do lodówki na minimum 5 godzin. Przed podaniem dekorujemy truskawkami
Kulinarne przygody GatityDobre śniadanie to podstawa, by zacząć dzień pełen energii i z pozytywnym nastawieniem. Mnóstwo różnorodnych przepisów na pyszne śniadania możemy znaleźć na stronie Przepisy.pl , na którą
Kuchnia MagdaLenyPraca w kuchni - przygotowywanie posiłków, ulepszanie ich, tworzenie nowych przepisów - to wszystko może być szalenie satysfakcjonującym działaniem. W końcu kuchnia jest prawdziwym sercem domu. Dlatego warto
Kuchnia MagdaLenyKażdy ma swoje smaki wakacyjne, ale makaron z truskawkami chyba każdy zna i kojarzy ze słonecznym latem. Szybkie danie idealne na upał. A na dodatek banalnie
Bardzo Gruby SmokZupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu. Dla fanów zup kremów Smok poleca
Bardzo Gruby SmokKakaowe muffinki z morelami są przepyszne, pięknie wyglądają i są proste do upieczenia. A na dodatek mogą zaskoczyć gości, dzięki ukrytej w nich morelowej niespodziance. Te
Bardzo Gruby SmokSernik z musem truskawkowym to absolutnie obowiązkowa pozycja deserowa na każdym przyjęciu w sezonie truskawkowym. Jest przepyszny i idealny na każdą pogodę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokKokosanki to bezglutenowe ciasteczka robione z białek, cukru i wiórek kokosowych. Ciasteczka kokosanki są łatwe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu. Ja najczęściej robię kokosanki kiedy białka jajek pozostają mi po ugotowaniu kremu budyniowego, upieczeniu pączków lub zrobieniu ciasta kruchego. Białka po wybiciu ze skorupki można przetrzymywać do kilku dni w lodówce dlatego też takie “pozostałe” białka(...)kokosowych, przez co kokosanki są nieco cięższe. Masę należy nabierać łyżką i formować w dłoniach w kształt kulek. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasteczka kokosanki Składniki na kokosanki. 5 dkg masła 14 dkg białek (około 4 białka) 14 dkg drobnego cukru do wypieków 20 dkg wiórków kokosowych szczypta soli Jak zrobić kokosanki. Masło rozpuścić
MeCookspełna bąbli powietrza. Można sprawdzić, czy nie należy dosłodzić masy. Odstawić całość na 10-15 minut do lodówki, by zgęstniała (zbyt rzadka masa wylana na herbatniki mogłaby spowodować, że ciastka wypłyną na powierzchnię). Na dnie blaszki ułożyć herbatniki. Na ciastka stopniowo wylać gęstniejącą masę twarogową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania kokosowego wierzchu. Na patelni, na małym
Lekcje w kuchni