Jeżeli tylko lubicie grzyby, to na pewno skusicie się na schab wieprzowy w sosie grzybowym. Pyszny, konkretny, sycący i oczywiście mocno grzybowy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokSałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana
Kuchnia MagdaLenyporzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych truskawek(...)rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Studzimy, ale pilnujemy by nadal pozostała płynna. Śmietankę ubijamy z mascarpone na gęsty krem. Dodajemy powoli płynną czekoladę, a na końcu pokruszone ciastka oreo. Dokładnie mieszamy (najlepiej szpatułką). Mus rabarbarowy z truskawkami: Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy
Kuchnia w czekoladzieKruche ciasto kakaowe ze śmietankową masą a'la sernik, świeżymi czereśniami oraz kakaowym, tartym ciastem na wierzchu. Ciasto to znane może być też jako sernik bez
Kuchnia MagdaLenysztuki Marchewka – 1-2 sztuki Bulion warzywny – 100-150 ml Olej roślinny – 3-5 łyżek Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Ciastka owsiane – 16 sztuk Guinness – 100-150 ml z racji tego, że nie ma takich butelek, byłem zmuszony kupić trzy po 0.5 litra 😊 Z pewnością składniki są już gotowe(...)jakie tylko chcesz i gotuj, aż całość będzie miękka, a ziemniaki będą lekko rozpadające się, co utworzy z nich fantastyczny Gulasz Stovies. Pamiętaj, aby do pełnej miski Stovies podać ciastka owsiane 😊 Załóżmy, że z jakiegoś powodu nie lubisz blogów, ale za to masz Instagram, zapraszam więc do obserwowania mojego skromnego profilu. Od jakiegoś czasu pod zdjęciami znajdują się oczywiście
RafalCookSezon na kurki w pełni, więc warto z niego skorzystać. Kurki należą do jednych z najbardziej aromatycznych i najsmaczniejszych grzybów, a dania z nimi w roli
Kuchnia MagdaLenyNa grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak
Kuchnia MagdaLenyTort leśny mech to przede wszystkim piękny, zielony tort kojarzący się z lasem. A do tego jest oczywiście przepyszny i prosto go zrobić. {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokLubicie kluski w każdej postaci? To może tym razem ziemniaczane kluski nadziewane grzybami z serem? Pyszne i baaaaaardzo sycące. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby SmokUlubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤ Kto jeszcze nie
Kuchnia MagdaLenytortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam biszkopty, docinając je do wymiarów blachy. Kawę rozpuszczalną wymieszałam z cukrem i zalałam 125ml gorącej wody. Wymieszałam. Naparem nasączyłam ciastka. Zimną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z śmietan - fixem i cukrem waniliowym. Śmietanę śnieżkę ubiłam z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ubitą śnieżkę połączyłam(...)ubitą śmietaną i serkami waniliowymi. Na koniec do masy wmieszałam wystudzoną żelatynę. Masę wyłożyłam na ciastka. W masę poutykałam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Wierzch ciasta posypałam startą na wiórki czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki i chłodziłam całą noc. Po schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich
Waniliowe ImprowizacjeBudyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami
Kuchnia MagdaLenyKurczak w cieście francuskim z cukinią nada się zarówno na obiad, ciepłą kolację, jak i jako przekąska na ciepło dla gości. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokodchudzonymi faworkami . Do przygotowania dosłownie w 10 minut plus kilka minut pieczenia. Wiem, że nie dorównują smakiem tym tradycyjnym faworkom, jednak to świetna alternatywa na szybkie, pieczone ciastka . Wystarczy je zawinąć upiec, a potem tylko posypać cukrem pudrem. Doskonała przekąska do pracy, dla dziecka do szkoły czy na piknik lub spacer rodzinny. Faworki z ciasta francuskiego(...)pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieMłoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą. Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w
Kuchnia MagdaLeny