ciasteczka - 38923 przepisów (strona:351/2595)

Koktajl białkowy bananowo-borówkowy 70

Jeżeli potrzebujesz kaloryczny i wysokobiałkowy posiłek, a do tego chciałbyś, żeby był on smaczny i łatwy do spożycia, to koniecznie sięgnij po koktajl białkowy bananowo-borówkowy

Bardzo Gruby Smok
Ciastka z filo z jarmużem i bryndzą 51

Pyszne wytrawne ciastka z jarmużu, bryndzy i ciasta filo, idealne na przekąskę o każdej porze dnia. Zapraszam! Artykuł Ciastka z filo z jarmużem i bryndzą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak ajvar 81

Tym razem smaki bałkańskie: kurczak ajvar. Ajvar to warzywna pasta pochodząca z kuchni serbskiej i robiona z bakłażanów, papryki, czosnku i octu. Jako marynata do kurczaka

Bardzo Gruby Smok
Wina - poznaj historię tego wyjątkowego trunku i odkryj jego najpopularniejsze rodzaje 95

Wino, jako trunek o bogatej historii i głębokich korzeniach, od wieków przyciąga uwagę smakoszy oraz koneserów z całego świata. Jego złożoność, różnorodność i niepowtarzalny charakter sprawiają

Kuchnia MagdaLeny
Lekkie ciasto z puszystym kremem i owsianymi ciasteczkami | GYMBEAM 92

wszystkie nieprzecenione produkty marek GymBeam, GymBeam Clothing, VanaVita, BeastPink, STRIX, XBEAM). Z jakich warstw składa się to lekkie ciasto? Ciasto składa się z następujących warstw: owsiane ciasteczka (lub ciastka wielozbożowe) puszysty mleczny krem waniliowy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej . PRZEPIS – Lekkie ciasto z mlecznym kremem Lekkie ciasto z puszystym kremem Via Gusto Lekkie ciasto z mlecznym(...)żelatyna lekko ostygnie, dodaj po trochę do ubitego kremu, mieszając całość. Gotowy krem podziel na pół. Połowę wyłóż na spód z ciasteczek. Wyrównaj i na kremie ułóż drugą warstwę ciastek. Na wierzch wyłóż drugą część kremu – wyrównaj. Całość możesz jeszcze posypać pokruszonymi ciasteczkami. Gotowe ciasto włóż do lodówki do stężenia (na kilka godzin, a najlepiej na noc). Zobacz

Via Gusto
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 98

Pełnia lata to idealny czas na przygotowywanie przetworów! Zamknięte w słoikach soczyste owoce oraz aromatyczne warzywa zimą przypomną Ci o słonecznych dniach. Pomogą też wzmocnić odporność

Kuchnia MagdaLeny
Owsianka z truskawkami 72

Na śniadanie w wakacje na pewno sprawdzi się owsianka z truskawkami. Pyszna, szybka do przygotowania, pełna witamin i pożywna! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https

Bardzo Gruby Smok
Frużelina z wiśni 83

Frużelina z wiśni to idealny dodatek do deserów, np lodów . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/07\/fruzelina-z-wisni-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content

Bardzo Gruby Smok
Kurczak w wiśniach 68

Jesteście gotowi na odważne, nietypowe połączenia smakowe? Takie jak połączenie mięsa z owocami? W takim razie na Waszych stołach musi zagościć kurczak w wiśniach! {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
Pierniczki bezglutenowe 64

się na pierniczkach, których część wyląduje na choince, a część wylądowała już u mnie w brzuchu. No i część obowiązkowo pojedzie do moich ekipowych dzieci (głównie z powodu kształtu ciastek). A jeżeli chodzi o sam przepis, jest z bloga domowe-wypieki, z moimi niewielkimi zmianami.  Składniki: 500 g mąki gryczanej 150 g masła 125 g cukru(...)godziny do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, (jeżeli bardzo klei się do blatu, można podsypać je niewielką ilością mąki gryczanej) i wycinamy z niego ciastka o dowolnych kształtach. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce.  Artykuł Pierniczki bezglutenowe pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kokosanki 71

koniec ubijania dodajemy stopniowo resztę cukru. Do ubitej piany dodajemy, znowu stopniowo, wiórki kokosowe, roztopione masło, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi o kształt, to róbcie sobie jak chcecie. Ja na początku(...)miałam ochotę na kulki, ale ostatecznie zrobiłam z nich wyższe ciastka. Pamiętajcie, że kokosanki jeszcze nieco zwiększą swoją objętość. Pieczemy je około 15 minut, do momentu aż zrobią się rumiane, wykładamy je na kratkę do wystudzenia. Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Dżem z wiśni 80

Jeżeli lubicie wiśnie w różnej postaci i jest Wam przykro, że sezon na nie jest taki krótki, koniecznie przygotujcie domowy dżem z wiśni. {"@context":"http:\/\/schema.org

Bardzo Gruby Smok
Leśny mech - deserki w pucharkach 104

Znane i lubiane ciasto leśny mech w formie warstwowych deserów w pucharkach, idealnych na słodki stół, przygotowany na urodziny  chrzciny, wesele czy inne imprezy. 

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto maślankowe z jagodami i kruszonką 104

Zaczął się sezon na jagody, więc koniecznie musiałam to wykorzystać! Ciasto ucierane na maślance ze świeżymi jagodami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje

Kuchnia MagdaLeny
Sernik w trzech smakach 97

trzech smakach to świetne połączenie czekolady, bananów i truskawek. Bardzo ciekawa propozycja nie tylko na owocowe lato. Wypróbuj koniecznie. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciateczkowy spód: 100 g ciasteczek petite beurre ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki mielonych orzechów ½ łyżki cukru pudru 80 g masła Przygotowanie: Masło roztapiam w rondelku. Ciasteczka blenduję na piasek i dodaję razem z pozostałymi składnikami(...)roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka z masłem. Boczki i dno „wylepiam” ciasteczkami i tortownicę wstawiam do lodówki. Teraz zabieram się za masę serową. Składniki na masę serową: 700 g mielonego twarogu 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 200 g banana (waga

Słodki sentyment