Sernik pistacjowy, to sernik który zachwyci Was swoim smakiem i obłędnie kremową konsystencją. Za smak odpowiada tutaj pasta pistacjowa - nie krem pistacjowy! - czyli 100 procent zmielonych pistacji, bez innych dodatków takich jak cukier czy sól. Na szczęście obecnie bez problemu można dostać taką pastę, ja swoją zakupiłam przez Internet. Za konsystencję natomiast odpowiada pieczenie w kąpieli wodnej; to dzięki niej sernik jest taki kremowy, a dodatkowo dzięki tej metodzie pieczenia nie pęka i pozosta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...