ciasteczka - 39423 przepisów (strona:344/2629)

Pierogi meksykańskie 61

Wszystkie pierogi są pyszne! Tym razem pora na pierogi meksykańskie – niezwykle smaczne i sycące. Od razu zróbcie ich więcej! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Bardzo Gruby Smok
Faworki (chrust) 65

W karnawale nie tylko pączki są obowiązkowe. Koniecznie trzeba też usmażyć i zajadać faworki (znane też jako chrust). {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Zimowy deser Bueno 76

Deser z korzennymi ciasteczkami, budyniem dyniowym, bitą śmietaną, gorzką czekoladą, słodką konfiturą wiśniową oraz kawałami batonika Bueno. Składniki: 200 g ciasteczek korzennych,  2 budynie spice pumpkin latte, 600 ml mleka, 250 g sera mascarpone, 125 ml śmietany 30%, śmietan fix, 3 łyżki cukru, konfitura wiśniowa, batoniki z nadzieniem orzechowym, roztopiona orzka czekolada Przygotowanie: Ciasteczka rozdrabiamy. Proszki budyniowe rozrabiamy(...)minuty, następnie dodajemy cukier, miksujemy jeszcze przez kilka chwil, następnie dodajemy stopniowo mascarpone i miksujemy, aż masa będzie sztywna i jednolita. Na spód małych słoiczków wykładamy kolejno: - pokruszone ciasteczka, - budyń, - po łyżeczce konfitury wiśniowej, - masa śmietanowa, - polewamy roztopioną gorzką czekoladą, - kawałek batonika

Lena Gotuje
„Chipsy” marchewkowe 44

Lubicie podjadać coś między posiłkami, a jednak chcecie aby było to coś zdrowszego niż chipsy i paluszki? Co powiecie na „chipsy” marchewkowe? {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
sernik pistacjowy 56

składniki na spód z ciasteczek: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło roztapiamy, wlewamy do herbatników i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 21-22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia), wyrównujemy i dociskamy np. dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 150 g pasty pistacjowej(...)mąki ziemniaczanej 150 ml śmietanki kremówki wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę serowy wylewamy na spód z ciasteczek i wyrównujemy. Pieczemy w ok. 160 st. C przez ok. 60 min. Upieczony sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. składniki na krem pistacjowy na wierzch sernika: 50 g kremu pistacjowego

Domowy Smak Jedzenia
Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i serem 51

Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i serem to pyszny obiad, który sprawdzi się o każdej porze roku – w zimie podany z gorącą herbatą, a w lecie

Bardzo Gruby Smok
Przekąski na Sylwestra 52

Zastanawiacie się jakie przygotować szybkie, a smaczne przekąski na Sylwestra? Smok ma dla Was kilka propozycji, które na pewno wszystkim się spodobają. Szybkość wykonania – z

Bardzo Gruby Smok
Mus z kapusty ze śliwkami 46

Mus z kapusty ze śliwkami świetnie komponuje się z mięsem podany na ciepło do obiadu. Ten nieoczywisty smak zaskoczy wszystkich. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Bardzo Gruby Smok
Chałka 61

Nie może jej zabraknąć na wigilijnym stole, ale cieszy też w inne dni roku na śniadanie. O czym mowa? To oczywiście pyszna, chrupiąca chałka. {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
Śledzie po meksykańsku 178

Śledzie po meksykańsku przygotowane są z solonych matiasów z dodatkiem papryki, czerwonej cebuli, ogórków konserwowych, kukurydzy, czerwonej fasoli i papryczki chili, w słodko-pikantnym sosie pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
Piernik z orzechami 64

Piernik do obowiązkowe ciasto na każde Boże Narodzenie. Jego zapach jednoznacznie kojarzy się ze Świętami. W tym roku proponujemy piernik z orzechami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Makowiec japoński 60

success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do innych słodkich przepisów na Boże Narodzenie: –  Masa makowa –  ciasto makowe na biszkopcie –  ciasteczka z pieczątkami –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  kruche ciasteczka świąteczne –  muffiny piernikowe – zestawienie  12 potraw na Wigilię  wraz z kalendarzem przygotowań

nietylkopasta.pl
Kruche ślimaczki nadziewane makiem efektowne i zachwycające! 75

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 8–10 minut, aż będą złocistobrązowe. Po ostudzeniu przechowywać w metalowym pudełku na ciastka do tygodnia. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Kruche ślimaczki nadziewane makiem efektowne i zachwycające! first appeared

codojedzenia
Przepis na babeczki z ciasta kruchego do nadziewania 59

foremkach. Wystudzone delikatnie wyjmij z foremek, po czym napełnij wybranym nadzieniem. Zobacz również inne przepisy na ciasteczka : maślane ciasteczka jak ze sklepu rurki z bitą śmietaną i galaretką kruche ciastka z mleczkiem kokosowym ciasteczka z żurawiną i płatkami kukurydzianymi przepis na amoniaczki Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Makaron z makiem 57

Dla niektórych kluski z makiem to tradycja wigilijna. Więc co powiecie na jej prostszą wariację w okresie przedświątecznym na bezmięsny obiad? Makaron z makiem będzie ciekawą

Bardzo Gruby Smok