Truskawkowe ciasto na zimno 108nasze pyszne polskie truskawki! Truskawkowe ciasto na zimno Truskawkowe ciasto na zimno Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Proporcje na formę o średnicy 19 cm Składniki Spód: 210 g ciastek 50 g roztopionego masła Masa: 500 g zblendowanych truskawek 250 g mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru 6 czubatych łyżeczek żelatyny Wykonanie W blenderze miksujemy ciasteczka wraz(...)następnie powoli dodajemy do pozostałego musu, cały czas miksując. Do mascarpone dodajemy po trochu masę truskawkową z żelatyną miksując, aż do połączenia składników. Masę wylewamy na spód z ciastek i chowamy do lodówki na minimum 5 godzin. Przed podaniem dekorujemy truskawkami
Kulinarne przygody Gatity
Śniadanie z truskawkami - 3 przepisy 134Dobre śniadanie to podstawa, by zacząć dzień pełen energii i z pozytywnym nastawieniem. Mnóstwo różnorodnych przepisów na pyszne śniadania możemy znaleźć na stronie Przepisy.pl , na którą
Kuchnia MagdaLeny
Poczuj radość gotowania z odpowiednimi garnkami 124Praca w kuchni - przygotowywanie posiłków, ulepszanie ich, tworzenie nowych przepisów - to wszystko może być szalenie satysfakcjonującym działaniem. W końcu kuchnia jest prawdziwym sercem domu. Dlatego warto
Kuchnia MagdaLeny
Makaron z truskawkami 97Każdy ma swoje smaki wakacyjne, ale makaron z truskawkami chyba każdy zna i kojarzy ze słonecznym latem. Szybkie danie idealne na upał. A na dodatek banalnie
Bardzo Gruby Smok
Zupa krem brokułowo-kalafiorowa 124Zupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu. Dla fanów zup kremów Smok poleca
Bardzo Gruby Smok
Kakaowe muffinki z morelową niespodzianką 128Kakaowe muffinki z morelami są przepyszne, pięknie wyglądają i są proste do upieczenia. A na dodatek mogą zaskoczyć gości, dzięki ukrytej w nich morelowej niespodziance. Te
Bardzo Gruby Smok
Sernik z musem truskawkowym 116Sernik z musem truskawkowym to absolutnie obowiązkowa pozycja deserowa na każdym przyjęciu w sezonie truskawkowym. Jest przepyszny i idealny na każdą pogodę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smok
Kokosanki 135Kokosanki to bezglutenowe ciasteczka robione z białek, cukru i wiórek kokosowych. Ciasteczka kokosanki są łatwe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu. Ja najczęściej robię kokosanki kiedy białka jajek pozostają mi po ugotowaniu kremu budyniowego, upieczeniu pączków lub zrobieniu ciasta kruchego. Białka po wybiciu ze skorupki można przetrzymywać do kilku dni w lodówce dlatego też takie “pozostałe” białka(...)kokosowych, przez co kokosanki są nieco cięższe. Masę należy nabierać łyżką i formować w dłoniach w kształt kulek. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasteczka kokosanki Składniki na kokosanki. 5 dkg masła 14 dkg białek (około 4 białka) 14 dkg drobnego cukru do wypieków 20 dkg wiórków kokosowych szczypta soli Jak zrobić kokosanki. Masło rozpuścić
MeCooks
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia 145pełna bąbli powietrza. Można sprawdzić, czy nie należy dosłodzić masy. Odstawić całość na 10-15 minut do lodówki, by zgęstniała (zbyt rzadka masa wylana na herbatniki mogłaby spowodować, że ciastka wypłyną na powierzchnię). Na dnie blaszki ułożyć herbatniki. Na ciastka stopniowo wylać gęstniejącą masę twarogową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania kokosowego wierzchu. Na patelni, na małym
Lekcje w kuchni
Młoda kapusta z koperkiem 104Młoda kapusta z koperkiem to oczywiście pozycja obowiązkowa na wiosennych stołach. Pyszna i zdrowa, świetnie komponuje się z różnymi mięsami i ziemniaczkami . Smok poleca zwłaszcza chyba
Bardzo Gruby Smok
Kruche ciasteczka kokosowe 100Proste i super pyszne ciasteczka kokosowe, które przygotujesz dosłownie z kilku składników. Składniki 500 g mąki 180 g cukru pudru 180 g wiórek kokosowych 1 proszek do pieczenia 1 margaryna w temp. pokojowej 2 całe jajka 2 żółtka Przygotowanie Mąkę przesiewany do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut. Następnie(...)formujemy kulki wielkość wg własnego uznania, zależy jak duże chcemy mieć ciasteczka, a następnie delikatnie splaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach aż się zarumienią. Będzie to około 15-20 minut. Należy pamiętać by zostawić odstępy między ciasteczkami ze względu na to, że urosną podczas pieczenia. Autor przepisu: Sylwia Artykuł Kruche ciasteczka kokosowe pochodzi
Wasze Przepisy
Szparagi w cieście francuskim z pomidorami i boczkiem 145Urządzacie małe przyjęcie w sezonie szparagowym i chcecie poczęstować czymś gości, a przy tym ich zaskoczyć? Koniecznie zaserwujcie szparagi w cieście francuskim z pomidorami i boczkiem
Bardzo Gruby Smok
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 156Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu
Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem kukurydziano-pomidorowa 117Lubicie nietypowe smaki na obiad? Zupa krem kukurydziano-pomidorowa będzie idealna dla Was ze swoją zaskakującą delikatną słodyczą {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby Smok
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 124Przepis tak prosty, że aż dziwnie go spisywać, ale może przekona osoby, które korzystają tylko z gotowych produktów. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest pyszny, szybko
Bardzo Gruby Smok