Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny
Kuchnia MagdaLenyKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale
Kuchnia MagdaLenymasła. Banany obrać pokroić na plastry i skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu banany nie zrobię się ciemne w cieście. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę ciastek. Wyłożyć połowę przygotowanego budyniu a następnie banany i lekko je docisnąć. Wyłożyć kolejną warstwę ciastek, rozsmarować masę kajmakową i przykryć herbatnikami. Wykładamy pozostałą masę budyniową i herbatniki. Śmietankę
Kulinarne przygodyDziś na tapecie ciasteczka. Delikatne, kruche, maślane...... pyszne. Dodatek drażetek czekoladowych dodaje im smaku i uroku. W słoiku na blacie kuchennym stają się fajną dekoracją. Myślę, że dzieci będą zadowolone. Na pewno chętnie zjedzą takie kolorowe ciacho. Do tego ciepłe mleko, lub kakao,... połączenie idealne. Ja bardzo lubię do herbaty. A Wy, z czym lubicie(...)porcji składników zrobiłam 44 ciasteczka. Składniki: 200 g. masła 5 łyżek cukru pudru 1 jajko 2,5 szklanki mąki + mąką do podsypania 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 200 g. drażetek czekoladowych Wykonanie: Masło pokroić na kawałki wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki, oprócz drażetek. Zagnieść mikserem z hakami, lub robotem
Agusiowe smakołykiGrzybobranie się udało? Chcecie zachować smaki grzybów do zimy? Ususzyliście już mnóstwo? To może jeszcze grzyby pasteryzowane z cebulką? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby SmokCiasteczka francuskie z bananami są wilgotne i lekko chrupiące. Poza tym proste w przygotowaniu, a przy wykorzystaniu dojrzałych bananów można pominąć dodatkowy cukier. Gorąco polecam! Zobacz więcej przepisów na wegańskie ciastka lub wykorzystanie bananów Przepis na ciasteczka francuskie z bananami Składniki opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 2 banany (400 g) opcjonalnie łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki cukru Czas przygotowania(...)lekko dociskamy . Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na około 20-25 minut (u mnie górna połowa piekarnika, termoobieg plus górna grzałka). Jeszcze więcej wegańskich słodkości Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej
WegePrzepissię gotować. Dodaj do smaku cukier, gotuj ok. 1 minuty. Do masy dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści. Wyłóż na herbatniki i wyrównaj, a następnie rozłóż kolejną warstwę ciastek. W rondlu podgrzej jabłka, aż zaczną się gotować. Dodaj galaretki i mieszaj, aż się rozpuszczą. Wyłóż masę na herbatniki i przykryj kolejną warstwą ciastek. Odstaw masy do wystudzenia
Kuchnia Na WypasiePrzepyszna jajecznica z maślakami będzie idealnie pasować na śniadanie lub kolację w sezonie grzybiarskim. Palce lizać! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads
Bardzo Gruby SmokKiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za
Kuchnia MagdaLenykojarzy się chyba z jesienią bardziej niż kasztany. Oto przepis na kruche i delikatne ciasteczka kasztany, które są przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Składniki 420 g mąki pszennej 280 g masła 2 żółtka 150 g cukru-pudru 2 suche budynie śmietankowe Przygotowanie Wszystko zagniatamy razem. Dzielimy ciasto na dwie części w stosunku 1/5 i 4/5. Do większej części dodajemy(...)cynamon. Także zagniatamy. Z obu ciast robimy tyle samo kulek przy czym z jasnego takie malutkie. W ciemnej kuleczce robimy mały dołek w który wklejamy jasną kuleczkę. Troszkę trzeba ciasteczko zpłaszczyć i układamy na blaszce z papierem. Odległość między nimi powinna być ok 2 cm. Odkładamy ciasteczka na godzinę do lodówki. Nie rozpłyną się wtedy w trakcie pieczenia. Pieczemy
Wasze PrzepisyMacie za dużo zielonej pietruszki i nie wiecie, co z nią zrobić? Zastanawiacie się, jak ususzyć natkę pietruszki? Dzięki ususzeniu nie zmarnuje się i będzie jak
Bardzo Gruby SmokKurczak z podgrzybkami z makaronem zasmakuje wszystkim koneserom mięsa i grzybów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/makaron-z-kurczakiem-i-podgrzybkami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokMuffinki z cydrem lub wodą gazowaną i jabłkami to babeczki, które przygotujesz w kilka chwil i zawsze wyjdą pyszne, mięciutkie oraz przyjemnie wilgotne. Cydr nadaje ciastkom lekkości i sprawia, że są puszyste oraz zyskują na smaku. Ja przeważnie używam cydru bezalkoholowego, ale z tym klasycznym też piekłam muffinki i przyznam, że alkohol nie jest w nich wyczuwalny. Zamiast cydru(...)muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i posypać kruszonką. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce
Di gotuje