Młoda kapusta duszona na maśle

Młoda kapusta duszona na maśle

Młoda kapusta duszona na maśle

Przepis na : obiad

Młoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą.  Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w 20 minut! Pyszna, szybka i prosta potrawa sezonowa, którą można podać jako samodzielne danie, np. z pieczywem lub jako dodatek do obiadu. Składniki: 1 mniejsza główka młodej kapusty 1 marchewka 1 mała cebulka 1 pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy odrobina kminku (opcjonalnie) 1/2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, kapustą, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, tort, torty, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.