ciasteczka - 38126 przepisów (strona:412/2542)

UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 116

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą

Kuchnia MagdaLeny
NALEWKA LIMONKOWA 157

Nalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY 114

Prosta sałatka na co dzień i od święta. Składa się dosłownie z dwóch głównych składników - selera naciowego oraz smażonego fileta z kurczaka. Ważnym składnikiem jest też

Kuchnia MagdaLeny
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 161

Flatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można

Kuchnia MagdaLeny
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 89

Zbliżają się Święta, a co za tym idzie pora na świąteczna ciasteczka Dziś zapraszam Was na migdałowe, bezglutenowe półksiężyce To jedne z moich ulubionych – idealnie kruche, pięknie pachnące migdałami – ciastka, których zapach przywołuje Boże Narodzenie. Ta wersja jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej (dla miłośników orzechowych smaków polecam waniliowo – orzechowe księżyce ), choć tak naprawdę posmakują wszystkim(...)Ciasteczka mogą być również pysznym, jadalnym prezentem dla najbliższych Wystarczy jedynie, że ładnie je zapakujecie i wręczycie bliskim osobom Gwarantuję Wam, że to będzie lepszy prezent niż taki, który można kupić w sklepie Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce przepis na 18 ciasteczek Składniki: 250 g mąki jaglanej 50 g mąki migdałowej 50 g mąki ryżowej żółtko 50 g dowolnego słodziwa 3 łyżki

365 dni dookoła kuchni
Puszysty sernik limonkowy 138

manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy(...)spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek dodajemy cukier i ewentualnie cukier waniliowy i ubijamy mikserem na puch. Masa powinna być prawie biała i potroić swoją objętość. W tym momencie dodajemy

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 155

manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy(...)spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek dodajemy cukier i ewentualnie cukier waniliowy i ubijamy mikserem na puch. Masa powinna być prawie biała i potroić swoją objętość. W tym momencie dodajemy

Korniszonki
ZUPA Z TORTELLINI I SZPINAKIEM 99

Prosta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 136

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto jogurtowa delicja 2604

gram gęstego jogurtu greckiego ( 4 kubki każdy po 400 gram) 3 galaretki przeźroczyste ( u mnie winiary smak winogronowy) 2 galaretki brzoskwiniowe ( mogą być dowolne ulubione) ok 330 gram ciastek delicji o dowolnym smaku ok 250 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, brzoskwiniowe galaretki rozpuszczamy(...)blachy (rozmiar 36x24cm) układamy warstwę herbatników, w dużej misce mieszamy jogurty greckie z wystudzoną przeźroczystą galaretką, powstałą masę wylewamy na herbatniki, całość wyrównujemy, na masie jogurtowej układamy obok siebie ciastka delicje, ciasto wkładamy do lodówki na ok 20-30 min aby masa zastygła, następnie na delicje wylewamy i delikatnie rozprowadzamy brzoskwiniową galaretkę, ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Blog kulinarny S9.PL
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24900

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą

Kuchnia MagdaLeny
TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI 87

Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników

Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 364

Omlet chłopski to nie byle jaki omlet, ale taki który spokojnie może spełniać rolę nie tylko śniadania, ale również kolacji, czy obiadu. To omlet z gotowanymi

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 155

Prosta sałatka z pomidorków koktajlowych i makaronu tortellini, z dodatkiem mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W

Kuchnia MagdaLeny