Przepis na : śniadanie
Domowy chleb na maślance i na drożdżach, przygotowany z mąki pszennej oraz mąki żytniej, z dodatkiem masła. Wychodzi pyszniutki - z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Nie kruszy się. Dzięki dużej ilości maślanki długo utrzymuje świeżość i nawet po 2 dniach dobrze smakuje. Z podanej porcji wychodzi duży, rodzinny bochen, na kilka dni. Przepis nie jest skomplikowany w przygotowaniu, ale dość czasochłonny, bo zajmuje ponad 3 godziny plus pieczenie i co godzinę trzeba pamiętać, by ciasto przerobić. Jedak powie... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.