Przekąski a'la sajgonki w rozmiarze XXL i wersji wegetariańskiej... z ciasta francuskiego, nadziane chińską mieszanką warzyw i zapieczone w piekarniku. Danie z gotowców - tylko 2
Kuchnia MagdaLenyNapój na bazie soku z cytryn oraz pomarańczy z dodatkiem świeżego imbiru, miodu oraz przypraw: kurkumy, cynamonu, pieprzu czarnego i goździków. To prawdziwa bomba witaminowa, która
Kuchnia MagdaLenyKociołek meksykański to jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Danie składa się z mielonej wołowiny oraz czerwonej cebuli, świeżej papryki, pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy, a
Kuchnia MagdaLenyuwagę? Galaretka z pomarańczy czerwonych Brownie daktylowe Muffiny dietetyczne Ciastka czekoladowe z ciecierzycy Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Wegański chlebek bananowy – bez tłuszczu, super zdrowy Surowa konfitura malinowa Dietetyczne ciastka dietetyczne Dietetyczne ciasto czekoladowe z fasoli Galaretkowiec w wersji dietetycznej Lekki sernik na zimno Jogurtowiec z jeżynami Kopiec kreta – przepis na ciasto w wersji light Ciasto szpinakowe z granatem
Dorota SmakujeRoladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie
Kuchnia MagdaLenyProste ciasto czekoladowe na co dzień i od święta. Składa się ono z ciemnego biszkopta przełożonego konfiturą malinową oraz czekoladową masą budyniową, na wierzchu z bitą
Kuchnia MagdaLenyHummus to nic innego jak pasta z gotowanej ciecierzycy - wegańska. Podstawowy przepis, oprócz ciecierzycy, zawiera pastę sezamową, czosnek, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Często dodaję
Kuchnia MagdaLenyPieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab
Kuchnia MagdaLenyPlastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w
Kuchnia MagdaLenyTarallini dolci – włoskie ciasteczka to słodka wariacja inspirowana przekąską o nazwie tarallo. Tradycyjne tarallo to produkt, który pochodzi z Apulli. Jest on wpisany na listę tradycyjnych włoskich produktów rolno-spożywczych. Tak naprawdę znajdziemy go również w innych regionach, gdzie będzie się trochę różnił składem, dodatkami lub formą. Jeśli macie ochotę na coś wytrawnego to polecam przepis, który kiedyś już(...)tutaj publikowałam – Taralli z kolendrą . Dziś zapraszam Was na słodką wariację Polecam Wam ten przepis, dlatego, że ciasteczka są mega smaczne i bardzo szybko się je przygotowuje. Dodatkowo nie zawierają nabiału Dlatego to ciastka idealne dla wegan A jeśli nie używacie alkoholu, piwo możecie zamienić na wersję bezalkoholową Tarallini dolci – włoskie ciasteczka Składniki na 40 taralli
365 dni dookoła kuchniQuesadilla to danie kuchni meksykańskiej, wykonane z tortilli z serem oraz dodatkiem przeróżnych składników. Najczęściej tortillę składa się na pół, jednak można również użyć dwóch placków
Kuchnia MagdaLenyCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z
Kuchnia MagdaLenysernik możemy też upiec bez spodu który jest w przepisie ale zawsze smaczniejszy ze spodem. Składniki powinny być w pokojowej temperaturze . podaje składniki na spód 280 g ciastek korzennych lub innych ale ciemnych podobnych, 100g masła . zmielone ciastka i masło wyrobić i wyłożyć przygotowaną tortownicę. Dajemy na ten czas do lodówki. Masa serowa 1 kg sera półtłustego mielonego
Moje Wyrobyopakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 2 budynie śmietankowe 900 ml zielonego soku Kubuś lub Pysio ok 370 gram ciastek delicji 3 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier(...)gotującego się soku, całość zagotowujemy i ściągamy z gazu, następnie dodajemy jedną galaretkę agrestową i mieszamy aż się rozpuści, Gorący owocowy budyń wylewamy na ostudzony biszkopt, na wierzchu układamy ciastka delicje (czekoladą do góry ) i odstawiamy ciasto do przestygnięcia , możemy wstawić do lodówki, w 200 ml gorącej wody rozpuszczamy cytrynową galaretkę i odstawiamy ją do całkowitego ostygnięcia, ubijamy śmietanę
Blog kulinarny S9.PLwanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/francuskie-bueczki-z-makiem.html), francuskie bułeczki z serem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/francuskie-bueczki-z-serem.html), ciastka francuskie z marmoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html),
Waniliowe Improwizacje