ciasteczka - 38126 przepisów (strona:426/2542)

KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 118

Kopytka to popularne danie kuchni polskiej. Są to kluski przygotowane z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki, jajka oraz soli i ugotowane we wrzącej wodzie. Taki jest

Kuchnia MagdaLeny
Herbaciany sernik na zimno 117

zielonych,ziołowych i czarnych że, ciężko się jest zdecydować którą najpierw skosztować.  Wpis ten powstał przy współpracy z agencją   365agencja spód ciasteczkowy: 180 g ciastek kakaowych 60 g masła galaretka do środka sera: 5 torebek herbaty granat Teekanne 500 ml wody 3 łyżeczki żelatyny pełne masa serowa: 800 g serka homogenizowanego 125 ml śmietany(...)rozpuszczam w mikrofalówce. Żelatynę wlewam do reszty herbaty. Do miski wlewam herbatę i zimną wstawiam do lodówki na noc aż stężeje.Na drugi dzień kroję nożem.  Spód ciasteczkowy: Ciastka rozdrabniam na pył w misie blendującej. Przesypuje do miski, dodaje roztopione gorące masło i mieszam widelcem. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową

wesoła kuchnia
PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 132

Paluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 648

Czarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki

Kuchnia MagdaLeny
CHLEB NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 121

Przygotowanie domowego chleba wcale nie musi być pracochłonne i trudne. Oto przepis na domowy chleb o prostym składzie, który wyjdzie każdemu! Wystarczy tylko 10-15 min

Kuchnia MagdaLeny
Ciastka orzechowe, raz dwa! czyli poWeekendowe Łakocie odc.188 161

potrzebowałam tylko 3 składników :) Ciastka orzechowe, raz dwa! 260 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków 120 g drobnego cukru ( w oryginale 200 g co jest mocną przesadą, ciastka i tak wyszły słodkie) 1 jajko Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy. Ciasto jest dość gładkie i nie klei się do rąk. Formujemy z niego kulki

Dzieje kuchennej Wiewióry
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 125

Migdały to cenne źródło składników odżywczych - witamin, minerałów, białka, dobrych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy, które usuwają wolne rodniki z naszego organizmu. Zaliczane są do najzdrowszych produktów żywnościowych

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasteczka cytrynowe 84

obliczu ogromu czasu jaki posiadam stałam się mistrzynią przygotowywania posiłków, których czas wykonnaia nie przekracza dopuszczalnych kilkunastu minut, lub robią się same. Z ciastami i ciasteczkami tłumaczyłam Wam kiedyś jak jest. Mistrzynią wypieków nigdy nie byłam i raczej się nie stanę, potrafię tyle o ile, i zdecydowanie mi to wystarcza. Ostatnio upiekłam bezglutenowe, marchewkowe babeczki i w sumie mogłabym uznać(...)idealnie słodkie. I dlatego właśnie dzielę się z Wami przepisem na nie.  Poza tym zakochałam się w tych zdjęciach. Zwłaszcza w jednym.  Składniki (na około 20 ciasteczek): 200 gramów mąki pszennej tortowej  80 gramów zimnego masła  1 żołtko  1/2 szklanki cukru (najlepiej cukru pudru) sok z 1/2 cytryny  skórka otarta z 1/2 cytryny

Mango Papaja
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 180

Kremówka, w niektórych regionach zwana także napoleonką, to dwa płaty ciasta francuskiego przełożone masą budyniową - samą lub z dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA ZIELONA FIT 112

Domowa pizza w wersji dietetycznej... na cienkim spodzie z mąki pełnoziarnistej oraz dodatkiem zielonych warzyw - brokułem, fasolką szparagową i szpinakiem. A na wierzchu tarta mozzarella zamiast

Kuchnia MagdaLeny
CHAŁKA NA KEFIRZE 132

Chałka z ciasta drożdżowego przygotowana na kefirze. Miękka, puszysta i lekko słodka bułeczka, której smak zna prawie każdy z nas. Szczególnie kojarzy się z dzieciństwem. Tradycyjne

Kuchnia MagdaLeny
MACZANKA KRAKOWSKA 122

Maczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 121

Imbir to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Posiada liczne właściwości zdrowotne, a także odchudzające, dlatego stosowany jest nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej

Kuchnia MagdaLeny
TARTA SEROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM 176

Tarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki

Kuchnia MagdaLeny
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 107

przerywając miksowania dodać masło migdałowe. Całość. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno umieścić warstwę krakersów, krem budyniowo-migdałowy, krakersy, krem z serkiem mascarpone i na końcu ponownie ciastka. Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. Polewa. Czekoladę należy roztopić i wymieszać z masłem migdałowym(...)momentu powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko przestudzoną polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Całość obficie posypać płatkami migdałowymi oraz ponownie schłodzić w lodówce. (Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy ciastka zrobią się lekko miękkie

Di gotuje