KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

Kasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, które są produktem ubocznym podczas przemiału pszenicy na mąkę. W smaku jest lekko słodkawa i delikatna, a do tego jest lekkostrawna i szybko zaspokaja głód. Niestety jest dość kaloryczna, dlatego nie jest wskazana w dietach odchudzających. Jest również zdrowa - zawiera cenne witaminy oraz minerały, choć jest najuboższa ze wszystkich kasz.  W sklepach dostępne są dwa rodzaje - kasza manna naturalna i kasza manna błyskawiczna, która dodatkowo po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, kluski, zupa, obiad, deser, dieta, torty, racuchy, tort, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto kokosowe, placuszki, szybkie ciasto, szybki obiad, tort orzechowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny