KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA

Kasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, które są produktem ubocznym podczas przemiału pszenicy na mąkę. W smaku jest lekko słodkawa i delikatna, a do tego jest lekkostrawna i szybko zaspokaja głód. Niestety jest dość kaloryczna, dlatego nie jest wskazana w dietach odchudzających. Jest również zdrowa - zawiera cenne witaminy oraz minerały, choć jest najuboższa ze wszystkich kasz.  W sklepach dostępne są dwa rodzaje - kasza manna naturalna i kasza manna błyskawiczna, która dodatkowo po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, kluski, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , deser, dieta, desery, torty, racuchy, tort, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto kokosowe, placuszki, sosy, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki obiad, ciastka kokosowe, tort orzechowy, ciastka orzechowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.