ciasteczka - 38923 przepisów (strona:448/2595)

Ciasteczka piernikowe z kaszą jaglaną i orzechami pekan 148

mogą być włoskie lub laskowe, wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinkę do lodówki. Ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę  rozwałkowujemy na około 1 cm i wykrawamy dowolne kształty ciastek z dziurką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka w odstępach. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 15 minut, z wierzchu mają być ładnie upieczone

Sama słodycz i szczypta chili
Blok czekoladowy bez cukru po małej renowacji. 143

Dodajemy do masy daktylowej i dokładnie mieszamy, wsypując bakalie. Porcjami dodajemy mleko w proszku ( 400 g opakowanie) dość energicznie mieszając, aby się wszystko ładnie połączyło. Na koniec dodajemy pokruszone ciastka. Wiadomo, łyżka łyżce nierówna, tak samo szklanka. Dlatego tych ciastek może być więcej lub mniej. Chodzi o to aby to one ściągnęły nadmiar wilgoci, jaka tam jeszcze pozostała

Dieta moja pasja
Cantuccini 153

Pyszne migdałowe włoskie ciasteczka to propozycja na długie wieczory przy kubku ulubionej herbaty, kawy lub wina. Cantuccini są stosunkowo twarde dlatego ja lubię je maczać w ulubionym napoju:) Jeśli nie mieliście jeszcze okazji spróbować oryginalnych włoskich cantuccini polecam Wam ten przepis. Składniki/12-15 szt: – 250 g mąki pszennej – 150 g cukru trzcinowego – 5 g proszku do pieczenia(...)blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (z termoobiegiem) lub 170 -180 stopni C (bez termoobiegu). Pieczemy przez 10-12 minut, po czym przewracamy ciasteczka na drugą stronę i ponownie pieczemy przez kolejne 10-12 minut. To wszystko włoskie cantuccini gotowe :).Można je jeść, maczając w kawie lub winie :). Artykuł Cantuccini pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
Orzechowe ciasteczka 3 składnikowe 128

Bardzo proste ciasteczka, które smakują obłędnie. Patrząc na listę składników możesz być zdziwiona, że tylko z tych 3 składników wyjdą jakiekolwiek ciastka, które będą zwarte i kruche zarazem. Jeżeli masz pod ręką słoik masła orzechowego - nie zawahaj się go użyć! :) Potrzebujemy: 280 g masła orzechowego, ja użyłam masła orzechowego z wiórkami kokosowymi od Primavika 1 duże jajko 1/3 szklanki(...)Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.  Z uzyskanej masy odrywamy po kawałku "ciasta" i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich lekko spłaszczamy widelcem tworząc charakterystyczny wzorek. Ciastka wkładamy na 30 minut do lodówki, po czym pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 12 minut. Muszą nabrać lekko brązowego koloru. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ciastka ryżowe z azjatyckim sosem 111

Ciastka ryżowe to bardzo zła nazwa - kojarzy się zupełnie(...)czymś innym. Dla mnie jest to coś w stylu grubego ryżowego makaronu lub ryżowa wersja polskich kopytek. W każdym razie ich oryginalna nazwa to w tłumaczeniu na polski właśnie ciastka, więc taka nazwa zostaje. Gotuje się je kilka minut w wodzie i są gotowe. Teraz wystarczy do nich zrobić tylko dobry sos w azjatyckim stylu

Milion Smaków
10 prezentów kulinarnych pod choinkę 152

kontakcie z żywnością. Cena: 44 zł Gdzie kupić?  www.ministerstwogadzetow.com Grawerowany pojemnik na ciastka  Ten pojemnik to pomysł na prezent dla każdego. Można przechowywać w nim ciastka, cukierki czy inne ulubione słodkości. Pojemnik jest w kształcie choinki, a wykonano go ze szkła. Pięknie prezentują się w nim słodycze. Na pojemniku można wykonać grawerowany i spersonalizowany napis

My Chcemy Jeść
kokosowe ciasteczka z dziurką 224

wkawiarence.pl małe, smaczne, urocze kokosowe ciasteczka z dziurką. Szybki i łatwy przepis. misz masz bo z tego samego przepisu i ciasteczka z dziurką, wykrawane koniki oraz serduszka i gwiazdki do ozdabiania dla dzieci. Wszystkie pyszne 😆 kokosowe ciasteczka z dziurką składniki: 2/3 szklanki wiórków kokosowych 150 g masła / polecam prawdziwe, nie margarynę i inne zamienniki, […] Artykuł kokosowe ciasteczka z dziurką

W Kawiarence
Ciasteczka reniferki 216

stopniach. Ciastka powinny być lekko zarumienione. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umieszczamy ją w woreczku strunowym, ucinamy róg i malujemy oczy i rogi renifera na ciastkach. Przyklejamy nos i zostawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego! :) Inspiracja

Czerwona Porzeczka
Kruche ciasteczka 113

Ciasteczka, po które chętnie sięgamy, w pracy, w domu, przed tv. Proste w przygotowaniu kruche ciasteczka a ile radości! Praktycznie każde inne, fantazyjne wzory, jedne z makiem, drugie z orzechami, trzecie kakaowe, i tak bez końca. Każde pyszne, zasługuje na spory kęs Kruche ciasteczka z rozmaitymi smakowitymi dodatkami Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła

Zasmakuj Kuchni
Kokosowe ciasteczka bez pieczenia 143

Zapraszam na ciasteczka kokosowe które zrobimy bez użycia piekarnika. Same zdrowe składniki a super smak. Składniki: 1 szkl wiórków kokosowych+ do posypania 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 2 łyżki miodu polewa:50 g czekolady 85% kakao 1 łyżka mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Do kielicha blendera wsypujemy wiórki, dodajemy olej ( 4 łyżki) i miód i blendujemy przez chwilę razem(...)papierze do pieczenia za pomocą najmniejszej obręczy do deserów nadajemy kształt ciasteczek ( do obręczy wkładamy czubatą łyżkę masę i ubijamy ją mocno). Wstawiamy do lodówki na 30 min. Czekoladę drobno kruszymy i wkładamy do szklanki. Dodajemy do niej mleko i olej i wstawiamy do mikrofalówki na 10 sekund. Wyjmujemy i mieszamy do rozpuszczenia się składników. Smarujemy masą czekoladową ciasteczka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bezglutenowe ciasteczka grzebyczki wg przepisu pani Ewy Wachowicz 189

Dziś przedstawiam przepis na bezglutenową wersję ciasteczek grzebyczków wg przepisu pani Ewy Wachowicz ->  Grzebyczki . Jednocześnie zaznaczam, że jest to ostatni przepis bezglutenowy na tym blogu. Tym przepisem kończę wprowadzanie bezglutenowych wersji tradycyjnych wypieków opartych na mące pszennej. Blog zostaje wraz z wszystkimi dotychczasowymi przepisami, które w szczególności dedykuję osobom chorym na celiakię , które nie mają wyjścia(...)końca ciasta - czyli nakładamy paseczek marmolady, zawijamy dwa razy, odcinamy, dzielimy pasek na części, nacinamy, zaginamy i na blachę. 9. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy z grzaniem góra-dół przez 30 minut, następnie z termoobiegiem przez 5 minut i ciasteczka gotowe. Jeszcze gorące sypiemy cukrem-pudrem

Kawa z mlekiem
Pierniczki Katarzynki 201

wałkuj niezbyt cienko i wykrawaj z niego pierniczki. Przygotowane ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 8 minut. Ciastka studź na kratce.  Smacznych Świąt życzy Klaudia

Mango Papaja
Ciasto Lion bez pieczenia + film 889

miski, dodajemy ryż preparowany oraz połowę posiekanych orzeszków i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Na dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników. Na ciastkach starannie rozprowadzamy masę z kajmaku, ryżu dmuchanego oraz orzechów, delikatnie dociskając łyżką. Kolejną warstwę ciasta stanowią równo ułożone herbatniki. masa serowa Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę(...)ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowany krem przekładamy na ciastka i dokładnie go rozsmarowujemy. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi orzechami. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.   Artykuł Ciasto Lion bez pieczenia

Smakowite Dania
Lumarek z wiśniami 199

Znacie popularne ciastka lumarki? Jeśli tak, to koniecznie musicie spróbować tego ciasta! Jeśli nie wiecie o jakie ciastka chodzi to nie szkodzi, to ciacho jest przepyszne i kto raz spróbuje uzależni się od niego. :)  Przepis na lumarka powstał zupełnie przypadkiem z potrzeby zjedzenia czegoś mocno orzechowego. Szczerze? Jedno z najlepszych deserów, jakie powstały w naszej kuchni :) BISZKOPT

Kuchnia od dwojga
DIAMANTOWE KULE – MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MARACUJĄ NA KRUCHYM KARMELOWYM CIASTECZKU 246

długa droga, ale wiem, ze będę nią dumnie kroczyć! Zainspirowana nowym słodkim konkursem „Złocista kuchnia Diamant” przygotowałam fantastyczne desery składające się z kilku obłędnych warstw. Chrupiące karmelowe ciasteczko pokryte obłędnym musem z białej czekolady z maracują i lśniącym mirror glaze tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Całość wieńczy czekoladowy plaster miodu i szczypta brązowego cukru(...)deser to prawdziwa poezja smaków! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) KARMELOWE CIASTECZKA: * miękkie masło – 100 g * cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara DIAMANT – 100 g * golden syrup – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 150 g * soda oczyszczona – 1 plaska łyżeczka MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY I MARACUI: * śmietana 36% – 125 g * puree z maracui – 125 g * biała

Ostra na Słodko