ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:767/3191)

Piknikowe ciasto gryczane 238

zapach jej wręcz mnie drażnił, musiałam do niej dorosnąć.  Przyszedł ten czas,  choć trwało to latami, dziś ją uwielbiam!  Charakterystyczny orzechowy smak tego wilgotnego i zdrowego ciasta , z którego jestem naprawdę dumna, długo utrzymuje świeżość, od dziś to niezawodny przepis na piknikową imprezę.....Polecam. Składniki: Forma 40/11 cm 2 torebki kaszy gryczanej 5 dużych(...)dodawać stopniowo do masy jajecznej, na przemian wlewać margarynę z czekoladą, aż do połączenia.  Suszone figi pokroić w kostkę nożem, a orzechy zmielić i dodać do masy, ponownie wymieszać. Tak przygotowane ciasto, wylać do wyłożonej papierem pergaminowym keksowej formy. Piec 45-50 minut w temp 185*c na grzaniu góra dół lub do suchego patyczka. Zostawiamy w piekarniku przy

Wanilia i Kardamon
Wilgotne ciasto cytrynowe 163

drugiego worka. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie 1/2 ciasta.  W workach ucinamy 1 róg i wyciskamy spiralnie nadzienie. Najpierw wyciskamy masę serową, później nadzienie truskawkowe. Nadzienia zalewamy resztą ciasta i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Ciasto cytrynowe pieczemy przez 1 godzinę. Gotowe nadzienie truskawkowe Lauretta w ostateczności możecie zamienić na marmoladę. Jednak gama

MamaOskarka
Pleśniak z porzeczkami i pianką 177

już białka są sztywne powoli wsypywać cukier, cały czas ubijać. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i chwilkę jeszcze ubijać. Formowanie ciasta – na spód ciasta rozłożyć rozmrożone i odcedzone porzeczki. Na porzeczki masa z piany, na górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Ciasto musi wyrosnąć

Kuchnia Pokoleń
Tarta różano-morelowa 215

kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez około 25-30 minut (zależy od piekarnika, ciasto ma być lekko rumiane). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Mascarpone miksujemy na gładką masę z płatkami róży w cukrze, oraz syropem różanym. Wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch dekorujemy musem morelowym, posiekanymi płatkami róży i ewentualnie świeżymi owocami. Z resztki ciasta

Mienta blog
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 181

oraz sól z pieprzem. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką lub widelcem do połączenia się całości, nie dłużej. Powstanie dość gęste ciasto, ale takie powinno być.) Na końcu do masy wmieszać uprzednio pokrojoną cebulę.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) .   Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minuty

Di gotuje
Bajaderki 195

często w moim domu ziemniaczkami to nic innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu

Apetyczna babeczka
Tort z pomarańczami i bitą śmietaną- Kuppeltorte i witaj przygodo :-) 185

Witajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy będziecie czytać ten przepis, będę już na urlopie. Wyjeżdżam do Finlandii i obiecuję Wam skrzętnie notować nowe przepisy i próbować wszystkiego...no może oprócz kiełbasy z renifera :-) Wracając do ciasta: Składniki: Biszkopt

dolcevitainmykitchen
Świąteczny sernik z karmelową nutą na orzechowym spodzie - bez glutenu 206

Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych orzechów włoskich 30g zmielonych migdałów 4 łyżki mąki kukurydzianej 1,5 łyżki cukru 1 jajko 25g masła Masa serowa: 500g twarogu półtłustego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1,5 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 opakowanie posypki karmelowej(...)120g cukru szczypta miłości Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć dość gładkie ciasto. 2. Gotowym ciastem wylep, lekko natłuszczoną, formę do ciasta i piecz prze 10min w 200*C. Masa serowa: 1. Twaróg podziel na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem bądź umieść w robocie kuchennym i rozdrobnij. 2. Do sera dodaj resztę składników (oprócz karmelowej posypki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KARPATKA Z DOMOWYM BUDYNIEM- KREMEM 176

Sposób przygotowania: Ciasto: Zagotować margarynę z wodą. Dodać  stopniowo mąkę cały czas mieszając trzepaczką a najlepiej mikserem, aż utrze się ciasto. Odstawić do ostygnięcia.  Po dokładnym wystudzeniu do masy dodać żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i także dodać do ciasta. Zmiksować. Nałożyć

Kuchnia Paulettes
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 173

wysypać na dno foremek, a następnie  docisnąć i wyrównać powierzchnię palcami. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 do delikatnego zrumienienia. Przestudzone ciasto wyjąć z foremek. Wypełnić je masą z awokado i sera feta, udekorować brukselkami i kiełkami. Ja obsypałam je dodatkowo pokruszonym gotowanym żółtkiem jajka. Czyż te babeczki nie wyglądają wiosennie? :) Ciasto jest dość delikatne w strukturze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Twarogowe Oponki 167

cukier, cukier wanilinowy, sodę. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką i porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko mieszamy tak długo łyżką aż ciasto będzie nadawało się do rozrobienia ręcznie. Ciasto wyrabiamy ręcznie, aż składniki się połączą a masa będzie gładka. Spokojnie , proszę się nie martwić gdy zobaczycie serowe grudki. Ciasto może się nieco lepić. Można dosypać mąki ale warto wiedzieć iż im więcej mąki

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto z gruszkami i jabłkami 193

owoce puszczą sok i smażyć przez około 30 minut aż część owoców się rozpadnie. Owoce ostudzić, dodać cukier i galaretkę. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto: Jajka, cukier i margarynę utrzeć na gładką masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Odłożyć trochę ciasta do dekoracji do lodówki, a do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie

Mama Gotuje
Gofry kakaowe z bitą śmietaną i koktajlem owocowym 195

koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas, czereśnie) - kolorowa posypka cukrowa - olej rzepakowy Rapso do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję na gładką masę. Gofrownicę smaruję olejem, zamykam i czekam aż się nagrzeje. Chochelką wlewam ciasto do gofrownicy, zamykam i przytrzymuję kilka sekund. Wyciągam, gdy się upieką i przekładam

Kuchnia co dnia
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 170

miękkiego masła SER: 400g mielonego twarogu 1 żółtko 1/2 szklanki cukru pudru 100g miękkiego masła + czereśnie Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki masy serowej utrzeć na gładki krem. Odstawić. Czereśnie umyć i wypestkować. Kiedy ciasto wyrośnie, zarobić je ponownie, formować niewielkie kule, spłaszczać lekko i używając szklanki zanurzonej w mące

Cakes By Kejt
Kruche z jagodami i kruszonką 186

szklanki mąki  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia Blaszka tradycyjna duża  Wykonanie : Do miski przełożyć wszystkie składniki na kruche ciasto i wymieszać mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.    Rozwałkować ciasto i przełożyć

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania