rozpuszczamy w rondelku i studzimy, w międzyczasie w robocie mielimy na drobne kawałki ciasteczka oraz czekoladę. Dodajemy do nich rozpuszczone wystudzone masło i dokładnie łączymy. Gotową masę przekładamy na dno foremki na ciasto i dokładnie ugniatamy (w moim przypadku tortownica o średnicy 24cm). Spód wrzucamy do lodówki na min.2h. Zajmijmy się masą sernika - do robota wrzucamy ser, brzoskwinie i ananasa
Smacznie Pysznie Kalorycznietortowa 170 g. esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g. nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ciasta. Czekoladę drobno siekamy i wraz z nutellą
Kuchnia Paulettescoś słodkiego, ale sami do końca nie wiecie na co konkretnie, chcielibyście coś domowego a zarazem myślicie o „kupnym” batoniku – koniecznie wypróbujcie to oto ciasto. Ciasto czekoladowe Twix z karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni Biszkopt
Made By Mom And Sonwiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki mleka Masło roztopić(...)dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając. Lekko zagotować. Ciepłą masę rozłożyć na jednej części upieczonego ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąwidelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać, gdy masa się połączy i nie będzie widać suchej mąki. Najlepiej zrobić to w kilku ruchach (muffinki nie lubią jak ciasto jest idealnie połączone na gładką masę). Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec 18 minut w piekarniku nagrzanym do 210C (mini muffinki - normalnej wielkości - piec ok.20-25 minut
CookYourselfwiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a całość idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki jaglanej (może być dowolna pszenna) - 80g masła - 50g cukru pudru - 1 żółtko (białko używamy do masy serowej) - duża łyżka śmietany 18% - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 100g czekolady mlecznej - 200g śmietanki(...)ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wałkujemy ciasto najlepiej między foliami żeby się nie przyklejało do wałka i łatwej wyłożyło do foremki. Układamy na wysmarowanej formie, wyrównujemy boki, nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy 15 minut po czym wyciągamy i studzimy
Wypieki Renegotujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Do masła dodajemy wystudzoną kaszę manną. Pierwszy placek smarujemy powidłami śliwkowymi. Kolejne placki przekładamy masą z kaszy mannej. Wierzch ciasta polewamy dowolną polewą. Smacznego
Pyszności Słodkościpołączyć. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka z solą lekko ubić. Sodę rozmieszać w mleku i dodać do jajek. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać masę mleczną. Dodać ostudzoną masę z miodem, dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 tygodnie. Po trzech tygodniach ciasto podzielić na równe 3 części. Upiec wszystkie trzy części ciasta w takiej samej
Kuchnia PokoleńPiekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wierzch: 6. Do serka dodać pastę waniliową, cukier puder, sok z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę wyłożyć na wierzch ostygniętego ciasta. Ozdobić połówkami orzechów. Udanych wypieków:) Osoby wylosowane w konkursie (losowanie zrobiłam, używając strony internetowej Random.org, na której znajduje się generator liczb losowych
Mała Cukierenkanałożenia na placek: 1 kg jabłek 20 dag cukru 1 łyżka cynamonu Wykonanie nałożenia na placek: Jabłka obrać, zetrzeć , usmażyć z cukrem i cynamonem. Wykonanie placka: Masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciasto z orzechami. Posypać resztą orzechów z wiórkami kokosowymi , przykryć resztą ciasta i dopiec w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie ubić 4 białka na sztywno, dodać cukier
Tradycyjna Kuchniaubij z cukrami na puszystą masę. Dodaj do nich olej i wrzącą wodę. Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do pozostałych składników. Masę połącz za pomocą miksera. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki i piecz ok.40 minut w temperaturze 180 stopni (ciasto wkładamy do zimnego piekarnika). Po wystudzeniu polukruj i udekoruj
Wielki apetytpieprz przepis Mąkę przesiewamy , robimy w niej dołek do którego wbijamy jajko i dolewamy około 3/4 szklanki gorącej wody i wyrabiamy ciasto które ma być elastyczne . Kapustę drobno szatkujemy i lekko solimy.Wymoczone grzyby gotujemy . Na maśle smażymy drobno posiekaną cebulę, dodajemy kapustę z liśćmi(...)angielskim, ugotowane i pokrojone grzyby z wywarem i wszystko dusimy do miękkości . Nadzienie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem kółka, na środek kładziemy farsz, zlepiamy jak pierogi i łączymy razem oba brzegi. Uszka wrzucamy do wrzącej wody osolonej , wyjmujemy gdy wypłyną
Smakowite Daniaocieramy z niej skórkę, którą wraz ze startą marchewką dodajemy do masy z jajek i oleju. Mieszamy, a następnie dodajemy suche składniki i łączymy w jednolitą masę. Wcześniej przygotowane foremki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 30 min, do momentu, aż patyczek (np. do szaszłyków), jaki w nie wbijemy, będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika
Taste Of My Dayćwiartki. Białka ubijamy na pół sztywno ze szczyptą soli. Miksując stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do momentu aż uzyskamy gęstą pianę.Dodajemy wiórka i owoce. Delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na podpieczonym placku. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Anioły w kuchnipiekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia i równo go rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą. Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim(...)powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji. Orzechy prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się z nich skórki. Część drobno mielimy. Mielonymi orzechami posypujemy boki ciasta, na wierzchu robimy szprycą rozetki z kremu i układamy na nich po całym orzechu
Kulinarne Fantazje Mariolicukru. Gdy piana będzie dobrze ubita, dodać stopniowo po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z ubitą masą. Dużą blachę o wymiarach 30x44 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozprowadzić równomiernie na blasze. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 13 -15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem(...)bokach tortownicy. Na dno wyłożyć połowę masy budyniowej, na niej ułożyć obrane banany ściśle obok siebie, na nie wyłożyć pozostałą ilość masy budyniowej. Na masę budyniową równomiernie wyłożyć ubitą kremówkę. Wierzch udekorować startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej dzień przed podaniem. Smacznego
Na słodko lub wytrawnie