ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:757/3191)

Ryba z frytkami, sosem tatarskim i groszkiem, czyli fish & chips 194

grubsza zmiksować. Doprawić do smaku sokie z cytryny. Przygotowanie panierki: Do miski wsypać mąkę, dodać przyprawy - sól, pieprz i przyprawę curry, wymieszać i wlać piwo. Ciasto dokładnie wymieszać widelcem na gładką masę i odstawić.  Przygotowanie ryby: Ryby umyć i osuszyć, obtoczyć w mące, nadmiar mąki otrząsnąć. Rybę zanurzyć w cieście, chwilę odsączyć, aby nadmiar ciasta spłynął i delikatnie włożyć

Codzienne Gotowanie
Jogurtowy sernik na zimno z borówkami i jagodami 197

Składniki: Masa sernikowa: 800 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek żelatyny 100 ml gorącej wody 200 ml śmietanki 30

Qchnia po prostu
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 118

opiera się metoda laboratoryjna określania ilości glutenu w mące. Mąkę pszenną należy zmieszać z niewielką ilością wody na gęstą pastę i ugniatać w wodzie jak ciasto, aż do wymycia skrobi. Pozostała nierozpuszczalna, sprężysta, gumowata masa o szarej barwie jest niemal czystym glutenem. Z tak przygotowanej masy otrzymuje się seitan, zwany także mięsem Buddy, który jest białkowym substytutem mięsa wykorzystywanym(...)esencja rumowa (może być inna) Do miski dodajemy mleko skondensowane i żółtko – miksujemy robotem kuchennym. Dodajemy miękkie masło – ponownie miksujemy do chwili, aż powstanie kremowa masa. Dodajemy przesianą skrobię kukurydzianą – zagniatamy gładkie i jednorodne ciasto. To jest ciasto „podstawowe”. Można dodać ulubiony aromat (dałam rumowy), trochę suchego maku (dałam) i np. proszek truskawkowy (do części dałam dla podniesienia walorów smakowych

mojewypiekiinietylko
TARTA Z SUSZONYMI GRZYBAMI 149

Tarta wytrawna to danie uniwersalne, które można przygotować na obiad, kolację czy wieczór z przyjaciółmi. Może być ona przyrządzona na cieście kruchym, drożdżowym lub francuskim z przeróżnymi dodatkami, zalanymi masą śmietanowo-jajeczną.  Moja tarta jest na kruchym cieście z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, a główną rolę odgrywają tu suszone grzyby. O tej porze roku, gdy nie ma świeżych grzybów

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 131

opiera się metoda laboratoryjna określania ilości glutenu w mące. Mąkę pszenną należy zmieszać z niewielką ilością wody na gęstą pastę i ugniatać w wodzie jak ciasto, aż do wymycia skrobi. Pozostała nierozpuszczalna, sprężysta, gumowata masa o szarej barwie jest niemal czystym glutenem. Z tak przygotowanej masy otrzymuje się seitan, zwany także mięsem Buddy, który jest białkowym substytutem mięsa wykorzystywanym(...)esencja rumowa (może być inna) Do miski dodajemy mleko skondensowane i żółtko – miksujemy robotem kuchennym. Dodajemy miękkie masło – ponownie miksujemy do chwili, aż powstanie kremowa masa. Dodajemy przesianą skrobię kukurydzianą – zagniatamy gładkie i jednorodne ciasto. To jest ciasto „podstawowe”. Można dodać ulubiony aromat (dałam rumowy), trochę suchego maku (dałam) i np. proszek truskawkowy (do części dałam dla podniesienia walorów smakowych

mojewypiekiinietylko
Korzenna tarta z dynią i mascarpone 141

wstawić do piekarnika na 10 minut, po czym zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut. Podczas pieczenia ciasta przygotować farsz - zmiksować wszystkie składniki nadzienia. Wyciągnąć ciasto z piekarnika - przełożyć na nie masę i wstawić na 35 minut z powrotem do piekarnika, skręcając temperaturę do 180 stopni. Kroić całkowicie ostudzone ciasto. 3.5.3228 The post Korzenna tarta z dynią i mascarpone appeared

Cooking for Emily
Rafaello na Krakersach 162

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek

Dziś Ja gotuje
Truskawkowiec 150

MASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki - 400

Camilla w kuchni
Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. 175

podobnie do biszkoptu.  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na bardzo, bardzo sztywno. To jest podstawa sukcesu naszego ciasta. Musimy porządnie ubić białka tak jak na bezę. Następnie nie przerywając miksowania, łyżka po łyżce wkręcamy cukier. Masa powinna być lśniąca, gęsta, ciągnąca. Następnie dodajemy żółtka jedno po drugim(...)kolejno olej wlewając go cieniutkim strumieniem do masy.  Na końcu dodajemy także stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, jednak tym razem łączymy go z masą za pomocą łyżki czy szpatułki.  Ciasto przelewamy do formy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. W ciasto powciskać owoce, tak by nie leżały na wierzchu. Nie muszą być całkowicie zanurzone, bo same wpadną

Poezja Smaków - blog kulinarny
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 108

Wkładam do lodówki. Ciasto: masło ucieram, następnie dodaję cukier i ucieram razem. Cały czas ucierając dodaję stopniowo i po kolei: jajka, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto wyrabiam do momentu uzyskania gładkiej masy. Gęstą masę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki oczyszczam, myję i osuszam, kroję na połówki, wtykam w ciasto. Całość posypuję kruszonką. Piekę w 180 stopniach

JejKuchnia
KINDER COUNTRY-CIASTO BEZ PIECZENIA 99

SKŁADNIKI:   Biała Masa   350 ml Śmietany 30% 1,5 tabliczki czekolady białej 1 serek mascarpone 200 g preparowanej pszenicy   Ciemna masa 350 ml

Gotowanie Patki
Torcik truskawkowy 178

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 ml żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: śmietana 30% - 200 ml truskawki

Camilla w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 112

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe

Camilla w kuchni
Muffiny jak pączki 96

Przygotowanie W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy składniki mokre. Do składników suchych przelewamy mokre, miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na ciasto wykładamy po 1/2 łyżeczki powideł i przykrywamy resztą masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180st. Studzimy. Cukier mieszamy z cynamonem

Gotowanie moimi oczami
Sernik na zimno z kaczuszkami 145

Masa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 lyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2

Camilla w kuchni