ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:457/3191)

Ciasto mleczna kanapka 266

stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Jeżeli po nakłuciu patyczek będzie suchy to znaczy, że ciasto można wyjąc z piekarnika. Gdy ciasto przestudzi się, przekroić wzdłuż aby przełożyć masą mleczną. Przygotować masę mleczną: Mleko zwykłe zagotować z cukrem i przestudzić. W oddzielnym naczyniu masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę. Do utartego masła(...)margaryny dodać stopniowo wystudzone mleko z cukrem nie przerywając miksowania.  Gdy składniki połączą się dodać cukier waniliowy i mleko w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć drugą połową. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej rozpuszczone również masło i wszystko wymieszać. Gorącą jeszcze polewą polać

Na słodko lub wytrawnie
Makowiec z gruszkami 206

pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. + 2 łyżki bułki tartej do podsypania pod gruszki Nadzienie gruszkowe: 1-1 ½ kg średnio twardych gruszek 2 łyżki brązowego cukru łyżeczka cynamonu Gruszki obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w grubą kostkę. Nadzienie makowe: 1 kg masy makowej z puszki lub domowej roboty Składniki(...)miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką WYKONANIE ciasto kruche posypane bułką tartą   gruszki posypane cynamonem i cukrem   masa makowa   zalewamy biszkoptem   Ciasto pieczemy ok. 50-60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, kroimy po wystygnięciu. Smacznego

Domowe ciasta
ŁAZANKI: przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną 137

rozgotować - kapusta powinna być chrupka. Ugotowaną kapustę dokładnie odcisnąć z nadmiaru soku. Krok 2. W tym czasie przygotować ciasto naleśnikowe : wszystkie składniki wymieszać na gładką masę bez grudek. Przygotowane ciasto naleśnikowe odstawić na około 15 minut, aby 'odpoczęło' - dobrze połączone nie będzie przywierać do patelni. Krok 3. Pieczarki oczyścić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami. Cebulę

Moja Książka Kucharska
SERNIK Z ROSĄ 116

proszku do pieczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, spód blachy wyłożyć równomiernie kruchym ciastem. Piekarnik nagrzać do 180'C i zapiec ciasto około 15 minut. Masa serowa: * 1 kg twarogu we wiaderku (użyłam twarogu  Wieluń "Mój ulubiony" ) * 2 jajka * 4 żółtka * 1 szklanka cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 budynie(...)wlać olej, wymieszać. Kolejno zmniejszyć obroty miksera do minimum i mieszając dodawać na zmianę po łyżce twarogu i odrobinę mleka. Czynność wykonywać do wykorzystania składników.  Masę serową wylać delikatnie na podpieczone kruche ciasto. Piec kolejne 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Pod koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka

Zrób to smacznie
Placuszki dla dzieci nadziewane serem 182

które nam zostało oraz cukier wanilinowy i śmietanę i dokładnie mieszamy.  Patelnie smarujemy olejem i ją rozgrzewamy. Nakładamy łyżkę ciasta, równamy i na środek nakładamy łyżeczkę masy serowej, przykrywamy łyżeczką ciasta. Smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor

Kuchnia Paulettes
Sernik dyniowy 156

zimne pokrojone w kostkę masło. Wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka(...)gładko. Ser zmiksować z cukrem pudrem i z puree z dyni. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i zmiksować do połączenia składników. Masę serową wlać na ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik i zostawić do wystudzenia w piekarniku. Po wyjęciu  polukrować

O kuchni z uczuciem
Prawdziwa pizza jak we Włoszech 169

ostygł. Przygotowanie ciasta na pizzę – ma stolnicę wysypać mąkę, zrobić wgłębienie na środku. Do wgłębienia wlać ciepłą wodę, dodać sól, oliwę, cukier i drożdże. Dokładnie wyrobić ciasto na gładką sprężystą masę. miskę lekko natrzeć oliwą i włożyć ciasto. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia. Jak już ciasto podwoi swoją objętość wyjąć ciasto na stolnicę . Delikatnie podsypać mąką

Kuchnia Pokoleń
5 szybkich świątecznych ciast 202

cieście                 Babka serowa – szybka i wilgotna                 Ciasto orzechowe                 Sernik z masą makową i wiśniami                 Smacznego   P.s. Tegoroczne ciasta i ciasteczka piekę w formach nabytych na Betterware.pl

Słodkie okruszki
Jogurtowe ciasto z truskawkami 140

średnicy min. 26 cm. Pozostałą 1/4 wkładamy do lodówki. Truskawki siekamy/kroimy na większe kawałki, mieszamy z mąką ziemniaczaną. Jogurt mieszamy z jajkiem i erytrolem. Na spód ciasta wykładamy truskawki. Zalewamy masą jogurtową. Na tarce ścieramy odłożony kawałek ciasta i posypujemy wierzch. Ciasto pieczemy w ok. 190-200 st C, przez ok. 50 minut, do godziny

Kucharzyca
Mini pizza 168

wieków. Jest to jedno z pierwszych ciast drożdżowych jakie robiłam. Ciasto drożdżowe – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć. Zagnieść ciasto na gładką sprężystą masę. Miskę wysmarować olejem i włożyć wyrobione ciasto. Przykryć folią spożywczą. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Thermomix – do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, czas 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń
Ciasto meduza 284

Lubicie ciasta z orzechami i jabłkami? A jeszcze z ananasem? Ciasto meduza to dla mnie ulepszona wersja popularnego ciasta Wiewiórka, które przełożono masą ananasową, a ananasy zalano galaretką. Pyszne ciasto, idealne na mniejsze i większe okazje. Składniki: Ciasto:  2 szkl. mąki  6 dużych jabłek  4 jajka 1,5 szkl. cukru 1 szkl. posiekanych orzechów łyżeczka proszku

Cukiernia Pychotki
CIASTO TROPIKANA 487

słoneczną majową niedzielę idealne!!! SKŁADNIKI: Ciasto: forma 28x20 cm 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki zmielonych orzechów włoskich,  2 łyżki bułki tartej,  2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza,  2 łyżki cukru,  1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki(...)wyłożonej pergaminem. Pieczemy 18-20 min. Po wystudzeniu nasączamy sokiem. 2.Masa owocowa: 1 szkl. soku zagotowujemy, w pozostałym rozrabiamy budyń wraz z cukrem, dodajemy do gotującego soku. Ciepłą masę wylewamy na ciasto, pozostawiamy do ostudzenia. 3.W niewielkiej ilości ciepłej wody rozrabiamy żelatynę. Wafelki rozdrabniamy na pył blenderem. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wafelki oraz żelatynę, mieszamy, wykładamy na masę

słodki bratek
Ciasto cappuccino bez pieczenia 4162

przez kilka godzin (najlepiej całą noc, by herbatniki odpowiednio zmiękły). Smacznego!   Polecam również wypróbować inne ciasta bez pieczenia : Kostka królowej bez pieczenia Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem The post Ciasto cappuccino bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bułki z mąki orkiszowej 198

dużej miski wsypać mąkę, zrobić dołek i wlać wyrośnięte drożdże,pozostałe mleko, dodać oliwę i resztę soli. Dokładnie wyrobić ciasto ugniatając je dłońmi, aż powstanie gładka masa. Przykryć miskę z ciastem folią spożywczą i zostawić do wyrośnięcia. Ja zostawiłam przez całą noc,ale możecie zostawić ciasto tak długo, aż wyrośnie. Z tej porcji wychodzi około 8 podłużnych bułek. Jak już

Kuchnia Pokoleń
Truskawkowy pleśniak 167

pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę. Ugniatamy tak, by wszędzie wyrównać. Truskawki płuczemy , obieramy z szypułek. Osuszone wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Wylewamy na truskawki. Ciasto z zamrażarki ścieramy na wierzch bezy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. pieczmy w 180 stopniach ok 60 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj

W kuchennym oknie Ewy
Faworki, chrust karnawałowy-chiacchiere di carnevale 187

smażenia ( polecam arachidowy ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przesiać mąkę, dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia następnie szczyptę soli, rozmącone jajka, łyżkę wódki, cukier, miękie masło aromat waniliowy i wyrobić ciasto na jednolitą, gładką masę.  Uformować kulę, owinąć folią spożwczą. Zostawić ciasto w temperaturze pokojowej na pół godziny. Rozwałkować cienko na stolnicy ( około 2-3 mm i wycinać paski o długości

zielonacukinka