Faworki, chrust karnawałowy-chiacchiere di carnevale

Faworki, chrust karnawałowy-chiacchiere di carnevale

Faworki, chrust karnawałowy-chiacchiere di carnevale

Przepis na : deser

SKŁADNIKI 250 g mąki 2 jajka 40 g cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 g masła aromat waniliowy 1 łyżka wódki ( najlepiej limonki-wódka cytrynowa ) cukier puder olej do smażenia ( polecam arachidowy ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przesiać mąkę, dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia następnie szczyptę soli, rozmącone jajka, łyżkę wódki, cukier, miękie masło aromat waniliowy i wyrobić ciasto na jednolitą, gładką masę.  Uformować kulę, owinąć folią spożwczą. Zostawić ciasto w temperaturze pokojowej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.