ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:461/3191)

Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami 380

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt przełożony masą na jogurcie greckim z galaretką i czerwoną porzeczką. Ja użyłam mrożonych owoców, które zamroziłam w sezonie. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne(...)Przygotowałam je na majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie je w sezonie porzeczkowym. Post Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Muffinki sylwestrowe. Śmietankowe z krówką 135

solą.Następnie dodać wodę, olej, jogurt naturalny, żółtko i ekstrakt. Wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. Ja nie używałam miksera. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do papilotek nakładać łyżkę ciasta, w środek nałożyć łyżeczkę masy krówkowej, a następnie ponownie łyżkę ciasta. Papilotki powinny być napełnione do 2/3 wysokości. Piec około 25 minut Dekorować dowolnie

Ania i Marcin gotują
Ciasto z mango i masą budyniową 139

Jutro niedziela więc nie może się obyć bez ciasta. Bardzo lubię ciasta przekładane bo są smaczne ale też ładnie się prezentują.\ Dziś jedną z mas jest masa na bazie pulpy z mango do której dodałam jabłka i galaretkę cytrynową. Ciasto polecam nie tylko na weekend, może być fajnym pomysłem na zbliżające się Święta. Biszkopt upiekłam w nowej tortownicy Delicia Gold(...)jako taca a to ułatwia podanie ciasta. Znajdziecie tam wiele innych ciekawych produktów. Zapraszam do zakupów. Oprócz kwadratowej formy wybrałam sobie okrągłą tortownicę i obręcz do tortów. ciasto z mango i masą budyniową

Ewa w kuchni
Tarta z makiem i bezą 140

Światecznym stole nie moglo zabraknać ciast z makiem i obok tortu, pojawiła się tym razem zamiast tradycyjnego zawijanego makowca tarta z makiem, bezą z dużą ilościa truskawek i mrożonych malin. Składniki na spód tarty: 200 g mąki 120 g masła 70 g cukru 2 zółtka 2 łyżki wody  Masa makowa: 500 g  suchego maku 150 g cukru(...)zmiksować. Masło rozpuścić na patelni i dodać do masy. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać do całości delikatnie wklepując  łyżką.  Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Upić białka dodać cukier i mąkę i tak przygotowaną masę wyłożyć na masę makową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez okolo 50 minut

Gosia gotuje
3 - KOLOROWE CIASTECZKA 184

margaryny 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki maku 1 łyżka kakao 1 puszka masy kajmakowej np. waniliowej wiórki kokosowe Przygotowanie: Mąkę pszenną z ziemniaczaną i cukrem pudrem przesiać. Schłodzoną margarynę podzielić na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy(...)ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec około 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Ciasteczka składamy białe - kakaowe - makowe. Jako masę do sklejenia używamy masy kajmakowej. Boki ciasta obtaczamy w wiórkach kokosowych. Z przepisu wychodzi około 35 sztuk ciasteczek

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 150

rozpuścić w rondelku, drożdże zasypać cukrem, a mleko lekko podgrzać. Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać drożdże, jajka, rozpuszczone masło oraz szczyptę soli. Zagnieść i wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Biały ser ugnieść widelcem, dodać żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
Pyszne ciasto kawowo-karmelowe z bananami 1112

miksujemy. Następnie dodajemy olej oraz wodę i miksujemy. Ciasto wylewamy do blaszki i pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni-do suchego patyczka. Ciasto wyciągamy z blaszki, studzimy i kroimy na dwa spody. MASA KARMELOWA-BUDYNIOWA Do garnka wlewamy 2,5 szkl mleka, dodajemy masło lub margarynę oraz cukier i całość podgrzewamy. Do miski dajemy 0,5 szkl mleka(...)ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę i wszystko dokładnie mieszamy. W misce rozpuszczamy żelatynę w wodzie, studzimy ją. Gdy żelatyna jest zimna wlewamy ją do masy i mieszamy kilka sekund na wysokich obrotach. Przestudzone ciasto ponczujemy, układamy na nim plasterki bananów (by banany nie ściemniały polecam posmarować je sokiem z cytryny) Na banany wylewamy piankę.Ciasto wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z musem z jabłkowo-galaretkowym 182

Niesamowite połączenie kwaskowych jabłek i galaretki ze słodkim biszkoptem. Ciasto nie jest przymulające, dzięki dodaniu do masy wiśniowego smaku galaretek. Wierzch można posypać wzorkiem z kakao lub cukrem pudrem. Ja wybrałam cukier puder, choć kakao lepiej by kontrastowało z jasnym ciastem :) Przepis zmodyfikowałam, ponieważ brakowało mi sporo składników z oryginału, ale nie żałuję, bo wolę jasny biszkopt od ciemnego :) Składniki(...)boki Gęstym przestudzonym musem przekładamy biszkopt,przykrywamy drugim blatem ciasta i schładzamy w lodówce Po stężeniu galaretki można się delektować ciastem :) Ja ciasto robiłam późno, dlatego trzymałam je w lodówce przez całą noc. Rano masa pięknie stężała Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Biszkopt z musem z jabłkowo-galaretkowym 198

Niesamowite połączenie kwaskowych jabłek i galaretki ze słodkim biszkoptem. Ciasto nie jest przymulające, dzięki dodaniu do masy wiśniowego smaku galaretek. Wierzch można posypać wzorkiem z kakao lub cukrem pudrem. Ja wybrałam cukier puder, choć kakao lepiej by kontrastowało z jasnym ciastem :) Przepis zmodyfikowałam, ponieważ brakowało mi sporo składników z oryginału, ale nie żałuję, bo wolę jasny biszkopt od ciemnego :) Składniki(...)boki Gęstym przestudzonym musem przekładamy biszkopt,przykrywamy drugim blatem ciasta i schładzamy w lodówce Po stężeniu galaretki można się delektować ciastem :) Ja ciasto robiłam późno, dlatego trzymałam je w lodówce przez całą noc. Rano masa pięknie stężała Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik idealny z kajmakiem 157

puszysty. Aż w końcu udało mi się zrobić sernik idealny, lekki, puszysty i mega smaczny :) Prawdziwa rozkosz dla podniebienia :) Gorąco polecam !!! Kruche ciasto : 120 g miękkiego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1 1/4 szklanki mąki Masa serowa: 1 kg twarogu  1 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka kremówki(...)dobrze miksując. Wsypuję cukier waniliowy. Kremówkę ubijam osobno, zmniejszam obroty do minimum i bardzo cienkim strumieniem wlewam masę serową do ubitej kremówki. Piekarnik nagrzewam do 220'C, masę serową przelewam na podpieczone ciasto, wstawiam do piekarnika na 10 min, po tym czasie zmniejszam temperaturę do 160'C , piekę ciasto jeszcze 30 min, następnie zmniejszam do 100'C i dopiekam jeszcze

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto na pierogi gotowane 299

jajko 1 łyżka masła Instrukcje Do dużej miski wsypujemy ok. 1/3 mąki, wlewamy wodę, całą zawartość jajka oraz roztopione, ciepłe masło, po czym roztrzepujemy wszystko na gładką masę. Stopniowo, porcjami, dodajemy do ciasta pozostałą mąkę. Na początku mieszamy ciasto trzepaczką lub łyżką, gdy jednak osiągnie odpowiednio gęstą konsystencję, zaczynamy wyrabiać je ręką. Gotowe ciasto wałkujemy na stolnicy na grubość(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-160 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Zaczynamy od jajka, masła, wody i 1/3 mąki... ...które roztrzepujemy na gładką masę Potem stopniowo dodajemy resztę mąki Ciasto na pierogi gotowane Post Ciasto na pierogi gotowane pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Ciasteczka miodowe ze słonecznikiem 168

ciasteczka. Są wspaniałe jako przekąska na wycieczkę, jako słodki deser do kawki. Zakochałam się w nich! To najpyszniejsze ciasteczka jakie jadłam od dawna. Składniki: CIASTO: 200g zimnego masła 250g mąki 1 jajko 1 łyżka miodu MASA SŁONECZNIKOWA: 150g łuskanego słonecznika 4 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 18% 50g masła Przygotowanie(...)Odstawić do przestygnięcia.                     W każdą dziurkę ciasta (lub po prostu na ciasteczko, jeśli jest rozwałkowywane) nakładać po łyżeczce masy słonecznikowej, piec w 170'C około 15 minut. Wystudzić na kratce

Cakes By Kejt
Porzeczkowy kopiec kreta 129

Uwielbiam to ciasto! To wydłubywanie dziury na krem  i zbieranie okruchów, tym razem poszłam na całość i zrobiłam letnią wersję –porzeczkową, masa słodko-kwaśna doskonale komponuje się z kakaowym ciastem, gwarantuję to będzie hit wśród letnich wypieków ;) Składniki; Tortownica 22-24 cm Ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej ¾ szklanki cukru 16 g cukru z wanilią 1 szklanka(...)suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wystudzić , ściąć wierzch około 2 cm i łyżką zrobić wgłębienie tak, aby brzegi i spód zostały nietknięte.  Okruchy z wyciętego ciasta zostawić i pokruszyć w rękach drobniutko. Masa: ½ szklanki porzeczek rozgnieść na mus, resztę zostawić w całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione

Wanilia i Kardamon
Ciasto kubusiowe 192

rozpuszczamy budyń. Wlewamy do gotującego się soku, gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę przekładamy na biszkopt, a na wierzch rozkładamy delicje czekoladą do góry. Ciasto odstawiamy do stężenia.3. Robimy masę śmietanową: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężącą galaretkę. Gotową masę wykładamy na delicje.4. Brzoskwiniowe galaretki rozpuszczamy(...)wodzie (zmieszamy trochę ilość wody niż jest to opisane na opakowaniu). Odstawiamy do lekkiego stężenia, po czym wykładamy równo na ciasto.5. Ciasto wkładamy do lodówki. Najlepiej zrobić go dzień wcześniej - wtedy wszystkie masy fajnie stężeją.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ucierane ciasto z dynią 125

serka Wielu\u0144 lub serka \u015bmietankowego\r","1\/2 szkl. cukru pudru\r","2 \u0142y\u017ceczki ekstraktu z wanilii lub domowego cukru waniliowego\r","75 g mas\u0142a (opcjonalnie)"],"name":"Ucierane ciasto z dyni\u0105","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":[" Krem\r","Je\u015bli robimy wariant z mas\u0142em, zaczynamy od utarcia mas\u0142a z cukrem pudrem(...)cukru waniliowego 75 g masła (opcjonalnie) Sposób przygotowania Krem Jeśli robimy wariant z masłem, zaczynamy od utarcia masła z cukrem pudrem na puszystą masę. II wariant: Miksujemy serek z cukrem pudrem i wanilią (cukrem waniliowym). ciasto W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce wymieszać mokre składniki. Wymieszać zawartość obu misek. Ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania