ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:249/3191)

CIASTO SNICKERS 343

się mleka, energicznie mieszać aż budyń się ugotuje. Wystudzić. W misce masło utrzeć mikserem, stopniowe dodawać zimny budyń i ucierać. aby powstał krem. Dodatkowo do ciasta potrzebne jest około 400 g masy krówkowej i 150 g orzeszków solonych. Płat ciasta włożyć do blachy, na to wysmarować połowę masy krówkowej, następnie krem budyniowy. Na to położyć drugi płat ciasta

Zrób to smacznie
Tort malinowy bez pieczenia 270

masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera i mielimy na piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy, ( spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała: 50 dag serka śmietankowego lub waniliowego 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  20 dag malin 2,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącego mleka(...)zostawiamy na kilka minut do wystudzenia. Łączymy ze sobą sery i miksujemy z przesianym przez sito cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę z mlekiem, ponownie miksujemy. Mniejszą część masy wykładamy na ciemne ciasto, wysypujemy maliny i przykrywamy resztą białej masy. Różowa masa: 25 dag serka mascarpone 20 dag malin 3-4 łyżek gorącego mleka 1 łyżeczka żelatyny  1. Żelatynę rozpuszczamy

Apetyczna babeczka
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 249

odrobinie oleju. Mięso mieszamy z cebulką i przyprawa gyros. Płat ciasta rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około 8-10 cm ciasta bez mięsa. Na masie mięsnej układamy przygotowane wcześniej liście kapusty. Ciasto francuskie ściśle zwijamy wzdłuż szerszego boku. Smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy białym sezamem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około

Pyry na Gaz
Makowiec 100

dokładnie mieszamy i łączymy z jajkami. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, a następnie dodajemy do niej rozczyn drożdżowy. Ciasto zagniatamy dokładnie. Polewamy odrobiną oleju, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. W tym czasie zabieramy się za masę makową. Mak gotujemy ok. 30 minut, a następnie przecedzamy przez sitko i odstawiamy na 20 minut. Jeżeli mak nie jest(...)pomarańczy i wino. Gotujemy ok. 2-3 minuty. Całość przenosimy do maku i mieszamy dokładnie. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i staramy się, aby miało prostokątny kształt. Na ciasto przenosimy masę makową i rozkładamy tak aby zostawić na krawędziach ok. 2 cm przerwy. Ciasto zawijamy bardzo delikatnie. I odstawiamy na 30 minut jeszcze do wyrośnięcia po ściereczką. Nastawiamy piekarnik

rabarbarowo
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130007

budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej -250g margaryny lub masła dodatkowo -garść orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od ugotowania budyniu na masę. Gdy będzie stygł przygotujemy spody. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy 2 budynie rozrabiamy w 1 szklance mleka i wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy(...)masę kajmakową (tem. pokojowa) i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy. Następnie każdy spód przekładamy cienko masą. Ostatnia warstwa to ma być masa. Orzechy wraz z kawałkami ciasta mielimy w malakserze. Posypujemy ciasto i gotowe :-) Ciasto wstawiamy na  całą noc  do lodówki żeby namiękło. Następnego dnia jest idealne, pięknie się kroi

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szpinakowe ciasto "Leśny Mech" 150

połączenia wszystkich składników.  3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Formę o średnicy 23 cm smarujemy tłuszczem, wlewamy przygotowane ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 50-60 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy i studzimy. 4. Przygotowujemy masę: wszystkie składniki(...)umieszczamy w misie miksera i krótko miksujemy do połączenia składników. 5. Wystudzone ciasto wyciągamy z formy, odcinamy wierzch (mniej więcej na 2/3 wysokości). Odcięte ciasto drobno kruszymy. Na ciasto wykładamy masę, wyrównujemy, posypujemy okruszkami. Delikatnie dociskamy i dekorujemy czarną porzeczką. Smacznego

My Culinary Art
ciasto z gruszkowym serem 167

masła roztopionego 2 opakowania budyniu śmietankowego na posypkę: 2 łyżki masła 5-6 herbatników kakaowych łyżka cukru pudru łyżka mąki Przygotować ciasto: jajka ubić z cukrem na gęstą pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wmieszać do masy jajecznej. Na końcu dodać wystudzone masło.  Przygotować masę serową: Gruszki zblenderować na papkę. Twaróg zmielić lub także rozdrobnić blenderem. Jajka ubić(...)budynie, gruszki i  wystudzone masło. Połączyć delikatnie.  Przygotować posypkę: herbatniki pokruszyć. Wymieszać z resztą składników i zagnieść kruszonkę.  Blaszkę wyścielić papierem. Wyłożyć połowę ciasta. Na nie wylać masę serową i pozostałe ciasto. Wierzch posypać kruszonką.  Piec w 180*C około godziny. Po wystudzeniu można dodatkowo posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto śmietanowe z brzoskwiniami i kruszonką. 152

proste i szybkie do zrobienia, zawsze się udaje, jest z dużą ilością owoców, czyli ma w sobie wszystkie cechy mojego ulubionego letniego ciasta. Zniknęło jeszcze ciepłe! Polecam! Składniki na ciasto śmietanowe z brzoskwiniami i kruszonką na formę o wymiarach 24x28 cm lub tortownicę o śr. 26 cm 250 ml kwaśnej śmietany 2 jajka 150 g cukru 230 g mąki pszennej(...)papierem do pieczenia. Śmietanę ubijamy z jajkami stopniowo dodając cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz z solą i przesiewamy do masy śmietanowej, miksujemy aż składniki ciasta się połączą. Gotową masę przelewamy do formy, na cieście układamy brzoskwinie, na owoce kruszymy stężałą kruszonkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35 minut. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem

Rozpustne gotowanie
Sernik Śnieżny Puch - bez pieczenia, z kokosem i cytryną 107

niej cukier puder i dokładamy po łyżce sera. Na samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem. Całą masę wylewamy na wcześniej ułożone herbatniki. Odkładamy ciasto do lekkiego stężenia. Zabieramy się(...)posypkę kokosową. Wykonanie kokosowej posypki: W małym rondelku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy do tego wiórki i mieszamy. Odkładamy posypkę do ostygnięcia. Gdy będzie zimna posypujemy nią ciasto. Ważne by masa serowa nie zdążyła się całkowicie zsiąść, bo inaczej posypka się nie przyklei. Gotowe ciasto odkładamy do całkowitego stężenia do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej nawet

Mania Wypiekania
Wspólne pieczenie - szarlotka i jej podobne twory 175

ilość jabłek tylko odrobinę - idealnie zmieściły się na powierzchni tarty. Całość współgra ze sobą doskonale - cynamonowe, soczyste jabłka, orzechowa, ale nieco inna za sprawą rumu masa jest przepyszna, a do tego kruche ciasto, którego pierwszy chyba raz w życiu nie podpiekłam przed pieczeniem, i w niczym mu to nie zaszkodziło - tak samo chrupkie jest na spodzie, jak i na wierzchu.Najlepsze(...)cynamonem, prażyć przez 5 minut. Wystudzić.2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować na kształt koła nieco większego od formy. Formę posmarować masłem, wyłożyć ciastem, formując brzegi. Na ciasto wyłożyć równomiernie masę orzechową, a na niej jabłka razem z sokiem, którym puściły przy gotowaniu.Resztę ciasta rozwałkować, przykryć jabłka, dokładnie zlepiając brzegi ciasta.Piec w 175 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowo - śmietankowy przekładaniec 194

przygotowanej masy wsypać ok 3/4 posypki okruchowej. .Pozostałą część zostawiamy do posypania ciasta. Spód z ciasta kawowego układamy na dnie formy , wykładamy na niego masę śmietanową z posypką i wstawiamy ciasto na  kilkanaście min do lodówki. Gdy galaretka kawowa zacznie już tężeć wylewamy ja na schłodzone ciasto . i znów wstawiamy do lodówki ,aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz galaretkę pomarańczowa(...)rozpuszczamy w pół szklanki wrzącej wody i schładzamy. Dodajemy ją do drugiej części masy śmietanowej  , dokładnie miksujemy i wykładamy masę na galaretce kawowej ,  Wierzch ciasta posypujemy pozostała częścią posypki okruchowej Ciasto schłodzić najlepiej kilka godzin w lodówce. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
METROWIEC Z KOKOSEM 132

Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać na puszysta masę do momentu rozpuszczenia cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Przełożenie ciasta:  Każdy wystudzony biszkopt przekroić na 4 części. Smarujemy masą bok pierwszego paska i przekładamy do niego pasek o przeciwnym kolorze. Lekko dociskamy. Po złączeniu pasków(...)smarujemy powstały spód masą i powtarzamy czynność układając na wierzch pasy zachowując naprzemienność. Na koniec gdy ciasto będzie już złożone smarujemy je z każdej strony masą. Na wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Rada:  ciasto najlepiej kroić długim ostrym nożem wcześniej zamoczonym w wodzie biszkopt można przekroić na więcej pasków

Ciastka - domowe słodkości
Quiche z wędzoną makrelą 134

Dzisiaj quiche, czyli rodzaj placka z kruchego ciasta i nadzienia zalanego jajeczno-śmietanową masą. Specjalnie tak dla koleżanki zrobiłem, bo razem z mężem i córeczką miała przyjechać. Ale o umówionej godzinie Ada zadzwoniła i powiedziała, że córeczka śpi, bo u dentysty byli z nią i nie bardzo chce ją budzić. No i że w takim razie przyjadą znacznie później(...)dość drobno siekamy. I do miski. A w ślad za nimi w misce ląduje cała reszta składników. Czosnek bardzo drobno siekamy. Mieszamy łyżką, aż uzyskamy w miarę jednolitą masę. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i wałkujemy na cienki placek. Formę do tarty (lub pizzy jak u mnie) porządnie natłuszczamy i wykładamy dokładnie ciastem. A na ciasto wylewamy sos. Pieczemy 45 minut

Marder&Marder Manufacture
Makowiec pod kokosową chmurką 138

pianka kokosowa 4 białka 100 g wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru Masa makowa własnej roboty, albo wersja dla leniwych 1 puszka maku Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy jednolitą masę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut. Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ścieramy na grubych oczkach dociskając na koniec nieco do blaszki. Do naszej(...)masy makowej dodajemy dwa ubite białka łącząc delikatnie i starannie. Wykładamy na kruche ciasto. Pozostałe dwa białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier i jeszcze przez chwile ubijamy. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy łyżką. Wykładamy na mak Ciasto pieczemy w temp. 180*C przez 40-45 minut Ciasto jest bardzo, ale to bardzo smaczne! Ktoś kto kocha mak będzie tym ciastem

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania