ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:258/3191)

Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 366

Bardzo smaczne, proste i nie wymagające pieczenia ciasto. Polecam, jest rewelacyjne Składniki: Herbatniki – około 40 sztuk Słone krakersy – około 26 sztuk 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada gorzka lub mleczna   *** Blachę(...)krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze się rozprowadzał najlepiej jest zamkniętą puszkę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i podgrzewać na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Na kajmak wykładamy herbatniki i odstawiamy całość do wystudzenia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fiksami i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Czekoladę ścieramy na tarce i wykładamy na wierzch

Blog z Apetytem
Ciasto z kokosem 131

Bardzo proste ciasto w stylu mazurka. Masa kokosowa daje wyśmienity smak. Musicie koniecznie upiec, bardzo smaczne ciasto i nie wymaga ani specjalnych zdolności, ani zbyt dużo czasu. Składniki 1 szklanka śmietany kremówki {36%} 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 … Czytaj dalej Ciasto z kokosem

gotuj ze mną
Zawijaniec z ciasta francuskiego i szpinaku 291

Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Smażyć aż szpinak zmięknie i utworzy się papka. Wykonanie – ciasto francuskie odwinąć, na środku rozłożyć plastry sera, na to masę ze szpinakiem. U góry pokruszyć kulkę mozzarelli. Boki ciasta ponacinać, tak żeby można było zapleść tz. warkocz Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 180

dodajemy cukier i stopniowo dodajemy do białek cały czas ubijając. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia przez sitko, dodajemy zmiksowane orzechy. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy całość delikatnie  za pomocą łyżki, nie miksujemy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę(...)Pieczemy w 180 stopniach przez 35 - 40 minut.  Następnie przygotowujemy krem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z nutellą i masłem na gładką masę.  Gdy ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem, na wierzch układamy umyte

Delusional Trine
SERNIK Z ODROBINĄ KOKOSU 252

Sernik, tak bardzo uwielbiany przez wielu z nas. Zazwyczaj kojarzy nam się ze zwykłą masą ciasta...no może z dodatkiem jakiś owoców?  Szukając przepisu na ciasto na imieniny mojej córki, natrafiłam na tym blogu na ten oto przepis. Jak zwykle zresztą, bardzo lubiąc kombinować z nowymi przepisami, zabrałam się i za ten :) Przepis jest hm... jak dla mnie idealny(...)godziny. Po tym czasie jedną część rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę. Podpiec spód w 180 stopniach C przez około 15 minut. Następnie wyłożyć masę serową i zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę kruchego ciasta. Całość piec 1h w 180 stopniach C, aż środek sernika będzie twardy. Masa Serowa: Zmiksować ser z żółtkami, cukrem, likierem, budyniem i śmietaną

Smaczne Zdrowe
Ciasto trójkolorowe 187

śmietany Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.==================                                                                                          Masa jabłkowa: 1 kg jabłek cukier(...)wymiarach 21x35 cm wyłożyć pergaminem, po czym na jej dno rozwałkować ciasto kruche. Można delikatnie posypać je bułką tartą, by wchłonęła wilgoć z jabłek. Na kruchym cieście równomiernie rozłożyć przestudzone jabłka, masę kokosową, a na sam wierzch wylać ciasto orzechowe. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować lukrem.Ja osobiście następnym razem dam mniej cukru

w mojej kuchni
Zawijaski z ciasta francuskiego z orzechami i figą 138

cukier do posypania zawijasków Orzechy, rodzynki, masło, figęm cukier i cynamon umieszczam w młynku do mielenia orzechów. Mielę wszystko w młynku na aż powstanie masa z kawałeczkami. Na ciasto francuskie wykładam masę i bardzo delikatnie zwijam rulon. Kroję rulon w plastry o szerokości 1,5 -2 cm. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ślimaczki. Smaruję je roztrzepanym jajkiem, posypuję

MojaQchnia.pl
Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 195

masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser, całość dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy razem z rodzynkami do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką pszenną(...)stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm, gdyby ciasto nie dało się wałkować, należy wylepić nim dno blaszki. Na ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studziłam kilka godzin, potem na noc zimny włożyłam

Izabelawkuchni
Piernikowa rolada z marcepanem i śliwkową czekoladą 286

Miękkie i aromatyczne ciasto zawinięte razem z masą marcepanową i powidłami śliwkowymi z dodatkiem czekolady. Idealne połączenie smaków w roladzie ozdobionej polewą czekoladową i piernikowymi pralinkami. 1/3 szklanki cukru brązowego 100 g miodu prawdziwego 50 g masła 1/2 szklanki maślanki 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy do piernika szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku(...)formy i usunąć papier. Ostrym nożem delikatnie ściąć wyrośniętą górkę. Równy blat ciasta położyć na ścierkę bawełnianą i rozsmarować połowę powideł śliwkowych. Nałożyć rozwałkowaną masę marcepanową i rozsmarować pozostałe powidła. Zrolować dokładnie ciasto wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie ściereczką. Zawinąć roladę i przestudzoną wstawić do lodówki. Odcięte ciasto zważyć i rozdrobnić. Czekoladę rozpuścić z masłem nad kąpielą wodną i wlać

https:KKuchniaMniam
Ciasto z obłędnym kiwi 385

Przepis mam od mamy, te ciasto robi furorę u nas w rodzinie.Ciasto z kiwiSkładniki biszkopt:5 jajek¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejSkładniki masa:100 g masła2 op. kisielu cytrynowego1 opakowanie galaretki agrestowejSkładniki pianka:100 g śmietany 30 %2 op. galaretki agrestowejponadto: kiwiBiszkopt:białka ubić(...)dodać masło, wymieszać mikserem i wystudzić.Pianka:galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Śmietankę ubić. Dodać tężejącą galaretkę.Ciasto z kiwi:Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować masą. Ułożyć plasterki kiwi. Przykryć drugim biszkoptem. Wyłożyć piankę, udekorować plasterkami kiwi i schłodzić w lodówce. ciasto kiwi

Bon Appetit Małgorzaty
Orkiszowe nalesniki z musem rabarbarowym 205

kukurydzianej dodatkowo jogurt naturalny listki świeżej mięty kilka groszków gorzkiej czekolady/ 1-2 kostki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i miksujemy na gładką masę. Jeśli ciasto  jest zbyt gęste dolewamy więcej wody, jeśli zbyt rzadkie dosypujemy więcej mąki. Naleśniki smażymy na suchej nieprzywierającej patelnie po ok. 30 sekund z każdej strony. Rabarbar dokładnie myjemy(...)przekładamy do rondelka, następnie dodajemy ksylitol i dusimy na małym ogniu do momentu aż rabarbar zupełnie się rozpadnie i zamieni w mus. Można zmiksować. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy do niej łyżeczke mąki kukurydzianej rozrobionej w dwóch łyżkach wody i zagotowujemy. Studzimy. Na naleśniku rozsmarowujemy mus i zwijamy go w rulonik. Kroimy pod skosem na kilkucentymetrowe kawałki. Naleśnikowe roladki

DefinicjaSmaku
Wytrawne ptysiowe gniazdko 118

mieszamy energicznie. Gdy masa stanie się błyszcząca i zacznie odchodzić od ścianek garnka, zestawiamy z ognia i pozostawiamy do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodajemy jajka i miksujemy ciasto na gładką masę. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok. 25 cm. Przy użyciu rękawa cukierniczego lub łyżki wykładamy masę na przygotowany papier, formując okrąg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Kucharzyca
Tartaletki serowe z matcha 165

Półkruche ciasto i słodka masa serowa z dodatkiem zielonej herbaty matcha to propozycja na słodki poczęstunek. Małe słodkie i niepozorne. Zawsze chętnie do nich wracam gdy mam ochotę na coś słodkiego. Matchę kupicie w sklepie  Kuchnie Świata Składniki: Ciasto na około 15 sztuk 35 dag mąki pszennej 20 dag masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka 4 łyżki(...)tartaletek wycinać kółka i wylepić te foremki. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko tylko do połączenia, aby nie napowietrzać masy. Wylać do przygotowanych foremek z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i piec 10 minut. Po tym czasie temp zmniejszyć do 180*c i piec około 35 minut –do lekkiego zrumienienia

Wanilia i Kardamon
Mazurek chałwowo - orzechowy z czekoladą 182

cukier puder i zagnieść jednolite ciasto. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Odrobinę ciasta odłożyć na uformowanie wałeczków na boki ciasta, wtedy skutecznie przytrzyma nam masę na mazurku. Gotowe ciasto ponakłuwać i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni C. Przygotować masę chałwowo – orzechową: Śmietanę, chałwę, cukier puder i orzechy umieścić w malakserze(...)garnuszka i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając ok. 3 minut, do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Gotową masę przełożyć na kruchy spód i wyrównać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch mazurka. Udekorować orzechami. Ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tradycyjne naleśniki z serem 182

Składniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 2 jajka - szczypta soli - 2 łyżki oleju kokosowego (do ciasta) - olej kokosowy (do smarowania patelni) Składniki na masę serową: - 500g twarogu tłustego - 2 średnie jajka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - esencja rumowa(...)migdałowa (ja daję trochę jednej i drugiej) Do wysokiego naczynia dodajemy wszystkie składniki – mleko, wodę, jajka, przesianą mąkę, sól i olej kokosowy – miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy (bez grudek). Ciasto odstawiamy na 30 minut (mąka napęcznieje). W tym czasie szykujemy masę serową. Umyte jajka wyparzamy wrzątkiem, wbijamy do misy malaksera, dodajemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę

mojewypiekiinietylko