budyń waniliowy Serki miksujemy z jajkami, mąką i budyniem. Dodatkowo: pół kilograma truskawek 2 galaretki truskawkowe Połowę ciasta "murzynek" wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarowujemy masę serową, którą pokrywamy pozostałą częścią "murzynka". Ciasto pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto ostygnie, układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką (rozpuszczoną
Pyszności Słodkościmąkę ziemniaczaną, wymieszać mikserem. Większą połowę ciasta wykładamy do tortownicy, ciasto jest schłodzone, więc wygodnie jest ciąć cienkie paski i wyłożyć dno, później lekko połączyć palcami, na warstwę ciasta wykładamy masę serową, a na wierzch wykładamy resztę ciasta, można je pokruszyć, przykrywając ser, formę z ciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, ja piekę tak 20 minut, następnie zmniejszam
KUCHNIA POLSKAodstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać posiekane drobno masło, resztę letniego mleka, roztrzepane widelcem jajko i wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto jak każde drożdżowe na gładką jednolitą masę. Włożyć ciasto do lekko natłuszczonej olejem miski, przykryć i zostawić do wyrośnięcia. Przygotowanie grzybów suszonych – grzyby drobno posiekać, wrzucić do miseczki i zalać wrzącą wodą. Grzyby muszą być przykryte
Kuchnia PokoleńProste i popularne ciasto 3 bit tym razem w wersji truskawkowej. Smak truskawek świetnie orzeźwia to już i tak słodkie ciasto. Składniki: dwie szklanki truskawek 1 puszka masy kajmakowej 1,5-2 paczki herbatników 50 g gorzkiej czekolady 400 g śmietany 30% 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki(...)pieczenia. Ściśle układać herbatniki. Wyłożyć masę budyniową. Ponownie układać herbatniki i posmarować je masą kajmakową. Na kajmak ułożyć trzecią warstwę herbatników, a na wierzch wyłożyć masę truskawkową. Ciasto posypać startą czekoladą i schłodzić w lodówce
Pysznie & Pięknieżółtka, cukry, ekstrakt, sodę, pokrojone na mniejsze części masło oraz kropelki czekoladowe lub posiekaną czekoladę. 2. Składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Tak długo ugniatać, aż powstanie jednolita masa. 3. Ciasto podzielić na 3 równe części, podsypać mąką i rozwałkować na ok. 4-5 mm. Wyciąć kółka mniejszą szklanką lub nabrać w dłonie ciasto i uformować kulkę wielkości
Kuchnia Pauletteswysokich obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki delikatnie bez wciskania ułożyć na masie serowej skórką do góry piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół - sernik piec około 60 minut do ścięcia się
W Mojej Kuchni Lubięugotować budyń z zawiesiny. Wystudzić go. Masło zmiksuj z ugotowanym budyniem na krem, schłodź go. Wykonanie: Upieczone ciasto podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do blaszki na ciasto wyłożyć masę cappucino, na wierzch położyć drugą cześć ciasta. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch ciasta. Całość posypać kawą mieloną. Osobiście jeszcze porządnie zwilżam ciasto przestudzoną kawą cappucino
Pychotkaaacukru waniliowego nadzienie: 1 kg antonówek (waga po obraniu) 3 białka 2 łyżki miodu 100g cukru pudru cynamon 1. Do miksera wrzucamy wszystkie składniki i ciasto wyrabiamy kilka minut, aż powstanie jednorodna masa. Jeżeli cisto robimy(...)ręcznie, to na stolnicę wysypujemy wszystkie sypkie składniki, dodajemy do nich masło i siekamy nożem na małe kawałki. Dodajemy jajko i wyrabiamy do momentu, gdy powstanie równa masa. 2. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. 3. W tym czasie obieramy jabłka, kroimy je w ćwiartki, a następnie w plasterki. Wrzucamy do garnka, wlewamy
Perfect home lifeCukinię obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o dużych oczkach. Odsączamy ją na sitku. Do miski wbijamy jajka i ucieramy z cukrem. Kolejno dodajemy jogurt i pozostałe składniki. Masę na ciasto mieszamy łyżką wraz z cukinią. Gotową masę przelewamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestapapierem kuchennym (ważne). Do środka włożyć pietruszkę, kawałek cytryny oraz pokrojone ząbki czosnku (nie solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę. Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30 minut. Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym
MarciochaKucharzyczasie schłodzoną śmietaną ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz kakao, następnie dodajemy schłodzoną, rozrobioną w szklance wody żelatynę. Upieczone ciasto dzielimy na 3 krążki, przekładając uzyskaną masą. Górę ciasta polewamy pozostałą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCiasto francuskie przekroić na pół. Każdą połowę ponacinać „w jodełkę” i posmarować rozkłóconym jajkiem. Serek mascarpone wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Rozłożyć na środku każdej porcji ciasta. Na masę serową nałożyć po połowie łososia. Poskładać ciasto, przekładając naprzemiennie paski. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut
mojewypiekiinietylkomoże zabraknąć w przepiśniku. Klasyczne, proste a zarazem pyszne samo w sobie, bez tony dodatkowych składników, kremów czy mas. Prawda jest też taka, że od kiedy mam dzieci ciasta z masami są u nas rzadkością;) Przepis pochodzi ze strony cudownej Ani Starmach, zmodyfikowany o kilka składników, ale jest tak pyszny że nie trzeba nic więcej zmieniać ;) Składniki: 250 g mąki(...)mikserem na wolnych obrotach. Jabłko i marchew obieramy i dodajemy do miski z mokrymi składnikami, mieszamy. A teraz mieszamy zawartości obu misek. Tortownicę 23 cm smarujemy olejem, wylewamy ciasto. Pieczemy 40 minut w 170 stopniach
Życie zaczyna się w kuchniłyżki soku z cytryny 4 łyżki wrzątku Przygotowanie: 1. Do wysokiej miski dodaję wszystkie składniki. Dokładnie łącze wszystkie składniki Wyrabiam ciasto aż będzie gładkie. Odstawiam do wyrośnięcia ok 2 godziny. 2. Przygotowuję masę serową. 3. Wszystkie skladniki przekładam do malakserea i miksuję(...)gładko. Jeśli nie mamy malaksera mozemy wszytskie składniki wyrobić mikserem. 4. Ciasto rozwałkuje na podsypaną mąką stolnicę. Musi powstać koło. (Jak na roladę). 5. Na cale ciasto wykladam masę .Rozsmarowuje i zawijam w roladę. Za pomocą ostrego noża kroję kawałki o grubości ok 1.5 cm. Przekładam na papier wyłożonyna blachę w równych odstępach. 6. Ślimaczki smaruję mlekiem
Gotowanie Patkimasa serowa przykrywająca cząstki jabłek. Tą delikatność uzyskuje dzięki temu, że dodałam do niej śmietankę, a zrezygnowałam z masła. Stała się dzięki temu bardziej puszysta i lekka. Zarówno ciasto jak i masa serowa nie są zbyt słodkie, jeśli więc ktoś woli słodsze można dodać więcej cukru do ciasta i ewentualnie posypać jabłka przed zapieczeniem cukrem pudrem. Masę serowa zostawiłabym
Wiem co jem