ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:614/1040)

CZEKOLADOWE ZABAGLIONE ZE ŚLIWOWICĄ 134

limoncello, panforte, amaretti... mogłabym wymieniać tak do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej.    Polska ciastem stoi (i mocnym alkoholem), Włochy uzupełniają deserami (i słodkimi likierami), a ja połączę te obie narodowości i pokażę Wam, co pysznego z tego wyszło! CZEKOLADOWE ZABAGLIONE ZE ŚLIWOWICĄ ( 4 małe porcje ) 4 żółtka jaj (rozmiar L) 50 g cukru 50 g startej

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z marchewki i buraków z czekośliwką 155

tarte warzywa i wymieszać łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy. Piec 50 minut w 180 stopniach. Polać polewą czekoladową: Zagotować wodę z tłuszczem, kakao i cukrem. Mieszać aż cukier sie rozpuści. Na początku polewa może być rzadka, ale wraz ze stygnięciem tężeje. Moje ciasto przekroiłam i posmarowałam powidłami czekośliwka

AZgotuj!
Bezglutenowa Babka Wielkanocna - Puszysta i Pyszna 157

patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Jeżeli góra ciasta zbytnio ściemnieje, to można nakryć ciasto folią aluminiową i nadal piec. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia. Wystudzoną babkę możemy oprószyć cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Babka bezglutenowa jest gotowa, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Cinnamon & Choco Snails 161

coś, i ponieważ w telewizji leciał BakeOff, a miałam prawie wszystko w kuchni, tak powstały ślimaczki cynamonowo - czekoladowe. Niestety ich już nie ma, smakują wyśmienicie na ciepło, i zajęło nam po wyjęciu 10 minut, aby znikły :D Polecam gorąco :D) Składniki na ciasto: 100 g mąki ziemniaczanej 65 g mąki owsianej (bezglutenowej) 65 g mąki ryżowej 50 g mielonego siemienia

Lajtkraft food intolerance
Piernik na Guinnessie 253

Formę (ja użyłam 24×24) wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piernik na Guinnessie pieczemy około 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni (patyczek powinien być suchy). Piernik na Guinnessie można polać polewą czekoladową. Post Piernik na Guinnessie pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9034

oczkach na dno wyłożonej papierem formy, na to wylać masę serową, następnie na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut w temperaturze 160℃. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić. Przed podaniem można oprószyć wiórkami kokosowymi lub polać polewą czekoladową. Pychotka!:) Źródło przepisu:  Moje wypieki

In my kitchen
Sernik królewski 150

tarce połowę zamrożonego ciasta na dno blaszki. Wyłożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 180*C.  Po upieczeniu wystudzić i dowolnie udekorować. Ja mój sernik polałam polewą czekoladową i ozdobiłam cukrowymi śnieżynkami

Kolorowa kuchnia Elki
Pomysł na… brownie z kubka i mikrofali 153

Nigdy nie miałam ochoty na chemiczne ciasta w pięć minut. Kilka razy chciałam zrobić swoje, ale ostatecznie ciasto w rozmiarze XXL lądowało w piekarniku. Dziś jednak podjęłam udaną próbę zrobienia własnego brownie z kubka. Wyszło idealne, o kremowym, lekko płynnym środku, mocno czekoladowe, nie za słodkie. Mniam! 1 porcja: 2 łyżki kakao 4 łyżki mąki ryżowej 2-3 łyżki erytrolu

Kucharzyca
Szybka babka babci Basi 126

pieczenia wylewamy jasne ciasto , a na środek wlać ciemne ciasto i lekko łyżką przekręcić w głąb ciasta. 4. Piec w temp. 175 st. C ok. 50 min do tzw. suchego patyczka. 6. Wierzch babki polukrować lub posypać pudrem lub posmarować polewą czekoladową . – wg. własnego uznania .   Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Torcik kokosowy z letnimi owocami -bez pieczenia. 255

się zepsuł. A ,że weekend nie mógł sie obyć bez czegoś słodkiego  , dlatego też powstało to ciasto . Bez pieczenia , bez dodatkowego podnoszenia temperatury w kuchni , co w czasie ciepłych letnich dni też ma znaczenie. Solidna porcja delikatnej , puszystej masy kokosowej na czekoladowym spodzie i mnóstwo kwaskowatych , pachnących latem owoców. Szybko się robi i szybko znika :) Składniki: foremka -tortownica 22cm

Malinowa Kawiarenka
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 116

wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej dodajemy do przestudzonej kaszy i mieszamy. Następnie dolewamy płynną masę czekoladową i miksujemy mikserem na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Formę (moja o wymiarach ok. 24x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i posypujemy namoczonymi wcześniej owocami goji (można posypać nimi ciasto także już po upieczeniu

MyCookBook.pl
deser czekoladowy z chia 146

składniki: 3 łyżki nasion chia 250 ml mleka (zwykłego, migdałowego, orzechowego, ryżowego, kokosowego – pół na pół z wodą lub ze zwykłym mlekiem itp.) 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
domowe wafelki czekoladowe z nutką kawy 417

składniki: 1 opakowania kwadratowych wafli 100 g czekolady gorzkiej 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 100 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki rumu wykonanie: Czekoladę

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowe Ciasto 152

grudek. Gotowym lukrem smarujemy herbatniki i wkładamy po raz kolejny ciasto do lodówki do ostudzenia. *** Ciasto niestety jest trochę pracochłonne ale bardzo dobre ;) tak więc trud się opłaca. Już niedługo mam dla was bardzo fajne nowe przepisy ... co powiecie na czekoladowe naleśniki z bananem ?  :D  to moja kolejna propozycja ;) PS: MOŻNA MNIE POLUBIĆ NA FACEBOOKU ! szukaj

W Moim Magicznym Domu
sernik "Kropka" Siostry Anastazji 151

sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem i wykładać po łyżce każdego ciasta na przemian z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania