ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:606/1040)

ODCHUDZONE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 270

pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut   do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/

Słodkie zapomnienie
Jutro obchodzimy dzień gofra 189

rozpuszczonym masłem. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Ubij pianę na sztywno i lekko wymieszaj z resztą ciasta. Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry aż będą rumiane. Podawaj z owocami, cukrem pudrem czy owocowym syropem. Tradycyjny przepis na gofry można zmodyfikować i upiec gofry czekoladowe . To ulubione gofry moich dzieci, które bardzo lubią czekoladę. Gofry czekoladowe piekłam całkiem niedawno. Można je jeść

codojedzenia
Czekoladowe placuszki owsiane 158

cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20g posiekanej gorzkiej czekolady olej do smażenia do podania: sos czekoladowy, ulubione owoce, miód, dżem, jogurt Jogurt wymieszać z sodą, odstawić na chwilę. Jajko roztrzepać z cukrem, wlać jogurt, wsypać mąkę owsianą i kakao, wmieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. czekoladę posiekać, dodać do ciasta

Obiad gotowy
Czekoladowe "popękane" ciasteczka z pistacjami 219

Czekoladowe ciasteczka zachwyciły mnie kilka miesięcy temu na blogu Sylwii . Zrobiłam je jeszcze wtedy tylko zupełnie o nich zapomniałam! Teraz kiedy lato w pełni powinnam dodawać ciasta z owocami, ale skoro już te wpadły mi w oko, to nie mogę ich pominąć :) Bo znowu mi się "zaplączą"... Za kilka dni będą nowe przepisy, tymczasem żegnam się na kilka

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczny koktajl truskawkowy 280

Właśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowa babka orzechowa 148

zwarte (najlepiej jeśli będzie lekko płynne). Formy na babki wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło 3/4 ich wysokości. Babki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub bez niczego. Smacznego   Artykuł Bezglutenowa babka orzechowa pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM 262

równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny. Od razu zaznaczę, że ciasto zrobił mąż z moją małą pomocą. Ten sernik to jego ulubiony i już nieraz był robiony z małymi zmianami.  PRZEPIS Spód suchary 250 g.  masło czekoladowe 400 g. chałwa waniliowa lub czekoladowa 200 g. Suchary umieszczamy w malakserze lub ścieramy na tarce

Kuchnia Paulettes
Makowiec krucho-drożdżowy 187

struclę zawijamy niezbyt ciasno w papier do pieczenia lub przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy pozostałym białkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 45 minut. Po upieczeniu makowiec wyjmujemy i studzimy. Lukrujemy lub smarujemy polewą czekoladową, roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! The post Makowiec krucho-drożdżowy appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 262

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort w 30 minut, jak to zrobić? 154

biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie i mamy polewę czekoladową. Na wierzchu  układamy  murzynki i wciskamy  batoniki, po ułożeniu całość polewamy czekoladą. Następnie przy pomocy pędzla lub szpatułki, smarujemy polewą  dookoła boki  naszego  tortu. Wierzch ciasta ozdabiamy kolorowymi pastylkami, żelkami, posypką i innymi  słodyczami. W międzyczasie na waflu możemy

chleba naszego
Bezglutenowe babeczki z maślanką i wiórkami czekoladowymi 240

jajek dodawać suche składniki na zmianę z maślanką i dokładnie całość wymieszać. Na koniec dodać czekoladowe łezki lub czekoladę startą wcześniej na tarce jarzynówce, ewentualnie posiekaną na drobne kawałki. Można dodać również posiekane suszone daktyle - nadają dodatkową słodycz i wilgoć babeczkom. Ciasto nakładać do foremek na babeczki do wysokości 3/4 - urosną wysoko więc nie należy nakładać za dużo. Wstawić

Ze smakiem bez glutenu
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 126

spodem blaszki, delikatnie naciągając końce ku górze. Tak uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może to zrobić po swojemu. I tym sposobem mamy, prosty, delikatny idealnie równy sernik na mega kruchym czekoladowym spodzie

Dieta moja pasja
Czekoladowe babeczki do koszyczka. 128

należy natłuścić masłem i oprószyć mąka Ja użyłam silikonowych więc już ich nie natłuszczałam. Ciasto przełożyć do foremek do 3/4 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 25 min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.   Wesołych Świąt

Radość kipiąca uśmiechem.
Jagielniczek jogurtowy z ananasem 136

kaszy. Wstawić do lodówki na kilka godzin aż masa stężeje. Jagielniczek można wzbogacić o polewę czekoladową - moja propozycja: 2 łyżki masła 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka mleka Do rozpuszczonego gorącego masła dodać pozostałe składniki, wymieszać, lekko przestudzić, polać ciasto. Smacznego! Filmik z przygotowania

coolinarny
ORZECHOWIEC czyli makowiec bez maku ;-)))) 190

stopionym masłem. Odstaw na 10 minut. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania