Formę do babki o pojemności 1 litra wysmarować masłem, oprószyć mąką i jej nadmiar strzepać. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 160°C przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Polukrować i ozdobić jajeczkami czekoladowymi. Sos czekoladowy: 50 g białej czekolady 20 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Składniki umieścić w kąpieli wodnej
Słodka Strefaprzyprawę do piernika. Następnie dodaj posiekane bakalie oraz jabłko i marchew oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzony keks możesz udekorować polewą czekoladową ( najlepiej taką domową :)) Smacznego Artykuł Odchudzony keks pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniodcedzony). W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i czekoladę. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, makiem, dżemem, olejkiem. Dodajemy ulubione bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawiamy do stężenia. U mnie około godzinki
Życie zaczyna się w kuchnicynamonem, gryczane bliny z kawiorem z bakłażana, pasztet ze śliwkami i liście pokrzywy w cieście piwnym. Spośród Ciast i deserów nie sposób nie wymienić szarlotki z bezą czy mazurka z solonym karmelem i pekanami. Za to highlightem Koktajli bezsprzecznie jest czekoladowe martini z przyprawami. Ja już nawet mam plan, kiedy i na kim to wszystko przetestuję… A Wy łapcie
GRUBY WAŁEKNiesamowity deser! Puszysty, piankowy, kremowy puszek o intensywnie czekoladowym smaku. Zastosowanie: - jako samodzielny deser np. z dodatkiem owoców leśnych - jako baza do trufli z posypkami - inspiracja do posypek tutaj - przełożenie do ciast i tortów - baza do ciasteczek Brownie King A do tego.. do zrobienia tego rozkosznego kopczyka potrzebujesz tylko dwóch składników! Czas przygotowywania: 30 minut Ilość kremu: około
AniaGotuje.plwciągnęła płyn a ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji. Rozgrzaną gofrownicę nasmarować odrobiną oleju kokosowego a następnie wlewać gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane. Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, leju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru lub orzechami . Jak zawsze ogranicza Was tylko
Ola la LCHFTakie ciasteczka można przygotować bardzo szybko. Są bardzo pyszne, chrupiące i czekoladowe. Idealne z filiżanką pysznej herbaty, najlepiej ziemniańską od ECOBLIK . Do ich przygotowania użyłam ekologicznego kardamonu od ECOBLIK . Uwielbiam zapach kardamonu... Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 jajka 15 dag masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy
Izabelawkuchniwzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Różne smaki w kuchnicytryny ( lub zamiast soku z cytryny, 2 łyżeczki octu najlepiej jabłkowego ) 1/4 szkl oleju na wierzch polewa czekoladowa 1. Mąkę, cukier oraz sok wlewamy do miski i wstępnie mieszamy. 2. W szklance mieszamy sok z cytryny z sodą, wlewamy do ciasta. dodajemy także olej i mieszamy. większa połowę ciasta wylewamy do wysmarowanej blaszki. Do pozostałej części dodajemy kakao
Gotowanie...to proste !proszku do pieczenia • 3/4 szklanki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 jajko • 1 paczka płatków czekoladowych 80 g • 100 g skórki pomarańczowej Wykonanie: • Połączyć suche składniki. • Masło zetrzeć na tarce, dodać do mąki razem z jajkiem i zagnieść ciasto. • Podzielić na 2 części. Do jednej dodać płatki i skórkę i zgnieść
To co kochammigdałom, a przy tym bardzo aromatyczne. Trudno znaleźć dobry przepis na ciasto z dodatkiem mokrych składników typu dynia, cukinia czy marchewka. Ja inspirowałam się… swoją książką kucharską na blogu i przepisem na Murzynek bardzo czekoladowy. Próbowałam różnych receptur, nawet ze znanych blogów kulinarnych, niestety wychodziły zakalce, które mogły iść na konkurs
To co kochamminut ciasto powinno zwiększyć objętość o około połowę. Jeśli tak jest możemy zacząć smażyć nasze pączki. Nabieramy ciasto łyżką i delikatnie wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Serwujemy z dżemem albo kremem czekoladowym. Smacznego! Gotowe pączki posypuję zawsze cukrem pudrem. Pączki muszą jednak najpierw trochę wystygnąć gdyż inaczej cukier się rozpuści. Share
mecooksŚciągamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Następnie dodajemy ajerkoniak i mieszamy. Wystudzone ciasto kruche równomiernie smarujemy cienką warstwą dżemu. Na wierzch wylewamy panna cottę. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dowolnie dekorujemy np. czekoladowymi jajeczkami i posiekaną czekoladą
Domowy Smak Jedzeniażółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180 ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ). Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową
Darcia w kuchniczego używać? Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna i nadaje się w zasadzie do wszystkiego - chleba, naleśników, ciast (szczególnie kruchych), biszkoptów, placków, bułek czy zagęszczania sosów i zup. Poniżej kilka linków do moich przepisów na bazie mąki kukurydzianej: Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami Prosta kokosowa szarlotka sypana Zdrowy snikers bez cukru i mleka
Powiedz dietom nie