żeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak, że trzy byłyby lepszym pomysłem
Ciastkozercymąkę ryżową zmieszaną z sodą i olej. -Składniki starannie wymieszać łyżką, dodać kropelki czekoladowe, ponownie wymieszać. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C. -Łyżką do lodów /lub zwykłą / nakładać na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta , lekko je spłaszczać nadając ciasteczkom odpowiedni kształt. -Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika . -Piec
Zakamarki mojej kuchnidodać rodzynki i aromat rumowy. Formę na babkę natłuścić i posypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy, ciasto wyrównać zwilżoną łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 50 minut. Po wystudzeniu dowolnie udekorować, u mnie biała polewa czekoladowa i kolorowa posypka
Monia miesza i gotujebardzo kaloryczne, czekoladowe i słodkie. Ale to nie pora, aby oszczędzać na kaloriach i tracić na smaku. Nie zmniejszajcie więc ilości masła, cukru ani czekolady. P.S. Ciasto jest niskie i nie wyrasta, ale tak ma być:). Zapewniam, że podbije wasze podniebienie. Przepis na ten amerykański deser dostałam od… angielskiej rodziny, u której kiedyś mieszkałam. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Qlinarnie i Qlinarniemamy już gotowe ciasto, rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju, najlepiej ryżowego i nakładamy łyżką niewielkie ilości ciasta tworząc placuszki. Smażymy z obu stron i podajemy na ciepło. Choć na zimno też są super :) Placuszki podajemy z cukrem pudrem, polewamy sosem czekoladowym lub karmelowym. Możemy dodać bitej śmietany. Generalnie możemy podawać do nich naprawdę wiele kombinacji słodkich sosów. Świetnie smakują
vegetaniezmian. A teraz trochę o nim: jakoś trudno mi nazywać ten wypiek ciastem. Nie znaczy to, że było niesmaczne, wręcz przeciwnie - miłośnicy kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK(...)stałą (białą) część mleczka kokosowego. Całość mieszamy i blendujemy. Sprawdzamy czy jest dla nas wystarczająco słodkie, ewentualnie dodajemy cukru. 3. Na natłuszczoną i obsypaną wiórkami tortownicę 21cm wykładamy ciasto i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce
Szefowa kuchniciasta przyłożyłam foremki do tartaletek i zaczęłam wycinać kształt i dopasowywać do foremki. Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem. Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Tartaletki wypełniłam kremem karpatkowym. Ozdobiłam je czekoladowym kulkami i kolorowymi niteczkami. Do smaku dodałam także po plasterku figi. Dodatki Dziecko moje najbardziej było zainteresowane
ClauditteMissCookingZebrałam podstawowe przepisy na pączki duże i małe, smażone i pieczone, czekoladowe, z nadzieniem różanym, bitą śmietaną a nawet z ajerkoniakiem. Ale Tłusty Czwartek to nie
prawdziwe jedzenieWeekend! Czas na coś słodkiego dla bliskich. Postawiłam na szybkie i łatwe w wykonaniu czekoladowe muffinki. Są bardzo smaczne i dość słodkie. Przygotowałam je z dodatkiem
SMYKWKUCHNIkonfitury :) Powidła te są przepyszne i jestem nimi zachwycona, taka wersja na pewno jest zdrowsza od innych czekoladowych smarowideł. Zainspirowałam się przepisem, na który natknęłam się u Gosi . Gorąco namawiam do ich przygotowania. Zimą będzie to wspaniały dodatek do naleśników czy ciast :) Mnie najlepiej smakuje ze świeżo wypieczonym chlebem :) Składniki: 2 kg śliwek, 1 kg cukru, 3 czubate łyżki kakao
Delicious TitbitsOetker. 3. Listki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker. Wszystkie te produkty mają zastosowanie do dekoracji ciast, lodów i deserów. Literki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker: opakowanie zawiera: kompletny polski alfabet oraz cyfry od 0 do 9. Zestaw 63 czekoladowych liter i znaków interpunkcyjnych oraz 19 cyfr umożliwia ułożenie efektownych krótkich napisów, słodkich życzeń i dedykacji. Szukaj informacji
kolorowotorcikowominut w temperaturze 180ºC. Sprawdzamy patyczkiem. Gotowe brownies ma być mokre i gliniaste. U mnie, to ciasto pod koniec pieczenia urosło i popękało. Po wyjęciu z piekarnika i przestygnięciu opadło, a pęknięcia ładnie się wstąpiły. Lekko ostudzone brownies polewamy polewą czekoladową ( u mnie już gotowa) i dekorujemy kawowymi pralinkami
Mia Cucina Sofietabudyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie , zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem) , posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami. Smacznego
Słodkości i nie tylkojajka czekoladowe do dekoracji Mąkę tortową wymieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sitko. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku na przemian z łyżką mąki. Dodać skórkę i sok z cytryny, resztę mąki i ucierać do połączenia wszystkich składników. Blaszkę do babki grubo wysmarować masłem i przełożyć do niej gotowe ciasto. Szczelnie(...)wyciągnąć od razu z blaszki i pozostawić do całkowitego wystudzenia. W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady z pozostałymi dodatkami. Polać babkę i udekorować wedle uznania np tak jak ja, czekoladowymi jajeczkami:). Artykuł BABKA GOTOWANA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniasyropie. Takie jagódki, to bajeczny dodatek do ciast i deserów, polecam zrobić na zimę ;). Można oczywiście użyć jagód świeżych ( o czym piszę w przepisie ), ale te dwa ostatnie słoiczki w mojej spiżarni aż prosiły się o wykorzystanie ;). Tym razem zamiast standardowego w moich tortach biszkoptu rzucanego, mamy tu trochę cięższe blaty czekoladowe, ale równie smaczne, które bardzo dobrze się kroją(...)żółtek dodać przestudzoną czekoladową masę ( może być lekko ciepła ) i zmiksować do połączenia. Następnie wsypać przesiane suche składniki i wymieszać szpatułką lub łyżką do dokładnego połączenia ( masa będzie bardzo gęsta ). Dodać około 5 łyżek ubitych białek ( w celu rozrzedzenia masy ) i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać resztę białek i wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub łyżką. Ciasto przełożyć do przygotowanej
Opowieści z piekarnika