ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:612/1040)

Muffinki z białym serem 156

kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około 12 dużych babeczek. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru  szczypta

Szefowa kuchni
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 172

Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy cukier puder dalej ubijając. Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką) do połączenia wszystkich składników(...)czasie ucieramy na gładką masę cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę

Emcia Pichci
Tort Cesarzowej 213

szklanki cukru, 100 ml mleka, 100g masła, Dodatkowo: 150g orzechów ziemnych niesolonych, czekoladowe kuleczki i cukrowe róże do dekoracji. PRZYGOTOWANIE : 1. Biszkopt jasny: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nadal ubijając dodaję  cukier, żółtka, olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około(...)Biszkopt ciemny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm. Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni.  3. Poncz: Zimną herbatę mieszam z sokiem z cytryny i spirytusem. Każdy z upieczonych biszkoptów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Keto ciastka dyniowe z pajęczyną (Paleo, LowCarb) 109

Keto ciastka dyniowe z czekoladową pajęczyną Nieśmiertelna dynia powraca Kontynuujemy serię przepisów z udziałem dyni . Tym razem dla odmiany na słodko, a przy okazji także halloweenowo. Są to bowiem keto ciastka dyniowe z pajęczyną z czekolady. Jako inspirację posłużył mi ten przepis . Jest bardzo udany. Kiedyś robiłam już ciasto dokładnie według tego przepisu i było super. Niestety nie trafiło(...)Halloween motywem przewodnim Muszę przyznać, że ciastka te oferują bardzo przyjemne połączenie smaków. Mus dyniowy jest lekko cytrusowy, a aksamitny krem z nerkowców stanowi idealne dopełnienie smaku. Zwieńczeniem jest czekoladowa pajęczyna, która nadaje całości halloween’owego charakteru. Jeden niewinny motyw sprawia, że deser nabiera nowego znaczenia. Oczywiście poza sezonem halloween’owym można zetrzeć na wierzch czekoladę

Modern Cave Girl
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 153

mniejsza pomarańcza 2 jajka 100 g masła Krem: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu skórka starta z 1 pomarańczy kamyczki czekoladowe Decorada od Delecty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku, ścieramy z niej skórkę (potrzebna będzie do kremu), dzielimy na cząstki z których ściągamy(...)wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Rolada kokosowa 149

pomarańczowa - 375 g krojonych suszonych moreli Polewa czekoladowa: - 200g czekolady - 3 łyżki słodkiej śmietanki Herbatniki zmieliłam w blenderze. Wsypałam przez sitko kakao, cukier puder – wymieszałam. Masło rozpuściłam w rondelku, dodałam mleko kokosowe, podgrzałam. Gorące mleko z masłem wlałam do zmielonych herbatników, połączyłam składniki (jeśli masa jest za sypka można dodać mleka). Ciasto wyłożyłam na papier do pieczenia, przykryłam kawałkiem

mojewypiekiinietylko
Ekspresowy torcik na Dzień Dziecka 149

zdaniem dzisiaj każdy może sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa z dziecięcych lat :) Poniżej podaję sposób, w jaki ja wykonałam swój torcik. Wprawdzie, delikatnie mówiąc, "kuleję" jeśli chodzi o dekorowanie ciast, ale nie narzucam końcowego efektu - każdy może wykonać dekorację według własnych upodobań :) Zatem kochani, Wszystkiego co Najlepsze z okazji Dnia Dziecka :D Źródło: klik Tortownica o średnicy 20 cm Składniki(...)kremu do tortów  truskawki Dekoracja: truskawki pokruszone cukierki czekoladowe, drażetki, wafelki itp. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami wsypywać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodawać kolejno żółtka. na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej i wyłożonej papierem tortownicy i piec

My simple kitchen
Sernik z chałwą 158

spód z herbatników, ale można przygotować ciasto kruche, jak kto woli. Sernik z chałwą, słodziutki i przepyszny, spróbujcie bo warto, od święta i bez okazji, polecam !!!  herbatniki 1 kg sera białego ( mielony) 15 dag masła 15 dag cukru pudru 7 jajek (L) 2 budynie waniliowe 15 dag chałwy waniliowej 15 dag chałwy czekoladowej masa krówkowa ozdoby cukiernicze Na blaszkę

Takie tam pichcenie
Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym 124

około 12 średnich muffin) Ciasto na muffiny powstało na podstawie przepisu z www.kwestiamskau.com 150 gram masła  100 gram czekolady deserowej  300 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka  150 ml mleka  Czekoladowy krem: 100 gram mlecznej czekolady

Mango Papaja
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 167

kochamy białe sery i wszelkie mleczne wyroby, dlatego tak nas ona ucieszyła. A Wam moi drodzy czytelni serdecznie polecam Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem), jak i śniadań lub obiadów. Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 2016-05-13 21:10:19 Write a review(...)pomarańczową, mieszamy ją delikatnie z ciastem (łyżką, nie mikserem). Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem (u mnie margaryną) i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut (czas uzależniony od piekarnika). Potem zostawiamy sernik jeszcze parę minut w uchylonym piekarniku. Podajemy np. posypany czekoladowymi płatkami. Smacznego By Magdalena beta

Słodkie okruszki
Sernikowa Kostka z pianką 313

podpieczony ser i pieczemy 20 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: 25 dag margaryny Kasi 1 szkl.cukru pudru 7 łyżek kakao 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzątku W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy cukier puder. mieszamy aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao oraz żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Polewę wylewamy na chłodne ciasto

Moje Słodkie Piekiełko
Bananowe muffinki z masłem orzechowym i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 116

Nareszcie skusiłyśmy się na przepis innego autora! Od dawna chciałyśmy wypróbować pewien szybki przepis na czekoladowy bananowiec od True Taste Hunters , którego bloga obserwujemy od wieków. Zawsze jednak polegałyśmy na swoich pomysłach, tym razem przepis Iny chodził nam po głowie zbyt długo aby go dalej ignorować 😎 Z malutkimi modyfikacjami powstały przepyszne i urocze muffinki bananowe z kakaowymi i orzechowymi nutami(...)ręcznie. (Nasze masło było z kawałkami orzechów i chciałyśmy je zachować więc połączyłyśmy to ręcznie, w przepisie TTH można to zrobić malakserze) 4. Suche składniki wymieszać z mokrymi. 5. Ciasto nakładać do muffinek (3-4 łyżki aby były wysokie) a na górę ułożyć plaster figi. 6. Piec w 180’C ok 30 minut. 7. Po ostudzeniu polać muffinki masłem orzechowym

Candy Pandas
Babeczki Mumie 145

cukru 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo 120 g lukru 2 łyżki kolorowej posypki 24 małych groszków czekoladowych 12 fioletowych papilotek masa cukrowa biała Instructions Do kubeczka wsypujemy kakao i kawę, zalewamy wrzątkiem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy na bok do wystudzenia. Do miski przekładamy miękkie(...)masy. Papilotki układamy w formie do muffinek. Każdą papilotkę napełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 20-25 minut do suchego patyczka. Z białej masy cukrowej wycinamy niewielkie kółeczka i przy pomocy odrobiny lukru przyklejamy do nich groszki czekoladowe. Tak przygotowane oczy przyklejamy do muffinek przy pomocy odrobiny lukru. Muffiny dekorujemy

Wędrówki po kuchni
Zakręcona drożdżówka budyniowa 143

Składniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka tarta do formy Masa budyniowa: 2 budynie o smaku czekoladowym 3 szklanki mleka jeżeli budyń nie jest słodzony to dodatkowo 0,5 szklanki cukru trzcinowego 100 g rodzynek Drożdże pokrusz i utrzyj z łyżką(...)Mieszaj energicznym ruchem ok 1 minuty na ogniu, następnie ściągnij z kuchenki cały czas mieszając. Masę budyniową odstaw do ostygnięcia. Formę do baby posmaruj masłem i oprósz bułką tartą Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na owalny placek, posmaruj masą budyniową i posyp rodzinkami i migdałami, zwiń w roladę, roladkę potnij na kawałki ok 3 cm i układaj nierównomiernie

Kocham Czekoladę
Mocno cynamonowo-czekoladowe babeczki z jabłkami 97

Druga propozycja urodzinowych muffinek dla Agi :) Poniżej możecie znaleźć przepis na babeczki o mocnym cynamonowym spodzie i czekoladowej górze, wszystko dopełniają kawałki jabłek i prażona mieszanka ziarenek o aromacie cynamonowym :) Składniki: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju (lub rozpuszczonego masła) 1 cukier wanilinowy pół łyżeczki sody łyżeczka cynamonu(...)Cynamonowy Raj -  Możecie je znaleźć  tutaj Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wsypuję do miski, następnie dodaje jajko, mleko oraz olej. Wszystko dokładnie miksuje na gładką gęstą masę. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej   dodać cynamon, do drugiej 2 łyżeczki kakao. Uzupełniamy dno foremki jasną masą, na niej układamy kawałki jabłek i przykrywamy masą kakaową. Na wierzchu

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania