ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:611/1040)

Knoppers 141

Wafelki knoppers zna chyba każdy. Są pyszne. A co powiecie na nieco odmienioną wersję knoppersa i to XXL? To jedno z tych ciast, które kuszą nie tylko wyglądem ale przede wszystkim smakiem. Lekki piegowaty biszkopt przełożony masami na bazie mleka w proszku i serka waniliowego to raj dla podniebienia. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej(...)homogenizowanego waniliowego 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: Polewa czekoladowa Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do ciasta, delikatnie łączymy. Formę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy

Fascynacje Ani
DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z GRUSZKAMI. WANILIOWO- CZEKOLADOWE 200

pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami prawdziwej wanilii i hiszpańskiej czekolady. Do tego nasze polskie gruszki, słodziutkie i aromatyczne. Ciasto jest łatwe i nie zajmuje dużo czasu. Można zrobić rano, a na popołudniową kawkę już będzie do jedzenia! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 200 g masła - 3 jajka - 120 ml mleka - 260 g mąki(...)wanilii. Do drugiej czekoladę.  Do długiej foremki typu keksówka, wylewamy masę czekoladową. Układamy gruszki (obrane i pokrojone na ćwiartki bądź ósemki), na wierzch wylewamy masę waniliową. Całość pieczemy przez 55-60 minut w temp 185 stopni C.  Grzanie dół przez 30 minut. Reszta czasu + termoobieg. Ciasto studzimy całkowicie! Nie kroimy nawet gdy jest lekko ciepłe. Posypujemy cukrem pudrem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami 142

Powiedziałabym, że to zwykłe domowe ciasto z wiśniami własnej produkcji :) Wykorzystałam wiśnie w syropie, które miałam jeszcze w spiżarce. Składniki (blaszka 26x34cm): Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe / śmietankowe 3 łyżki cukru 1 kostka masła krem typu nutella Warstwa wiśniowa(...)budyniem. Na koniec dodać krem typu nutella, wedle uznania do smaku (u mnie 3-4 łyżki). 3. Krem wyłożyć na biszkopt. 4. Tężącą galaretkę wymieszać z wiśniami, wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makowiec z masą kajmakową 228

prowadząc rozmowy z moją mamą stworzyłam swój własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek(...)łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce (28*21) wyłożonej papierem do pieczenia w  temperaturze około 175 stopni przez 50 - 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy ciasto przestygnie, nakładamy warstwę kajmaku. Następnie  rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i wylewamy na makowca tworząc cienkie pasy. Widelcem formułujemy wzorki

Pan i Pani Smith w kuchni
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 168

pokrojonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto Jamajka 141

doskonałe! Kakaowe biszkopty, posmarowane kwaskowatym dżemem, kremem śmietankowym z bananami i galaretką. Ciasto jest nie za słodkie i lekko orzeźwiające, a poza tym bardzo ładnie się prezentuje. Polecam z całego serca 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: śmietanka(...)piana. Dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. W oddzielnym naczyniu przesiewamy suche składniki i dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekrawamy na pół i przekładamy do blaszki lub do specjalnego

kulinarne odsłony pati
Racuchy drożdżowe bananowe z dżemem 163

szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe z bananami podałam z dżemem truskawkowym Jamar . Dlaczego tak? Bo miałam w domu, naszła ochota, dżem pasował akurat, idealny słodki dodatek na drugie śniadanie. Świetnie sprawdzą się także polewa czekoladowa i wiórki kokosowe. Rozpusta? Czemu nie? Poniżej przepis, z którego(...)ciepłym mlekiem, łyżką mąki i cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, rozdrobnionym bananem i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowo – miętowo – malinowe (na maślance) 108

słowem – rozkoszne! Ciasto Wam zostawiam, a sama uciekam na meczyk :) Składniki ( tortownica 23 cm): 260 g mąki, 150 g cukru, 3 jajka, ½ szklanki maślanki, ½ szklanki oleju, 2 czubate łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 10 – 12 kostek gorzkiej czekolady ( 60% kakao), 1,5 łyżeczki kropli miętowych, 1 szklanka malin + kilka do dekoracji (świeżych lub mrożonych), polewa czekoladowa   Sposób przygotowania

Nie tylko w kuchni
Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe 149

Składniki na ciasto: - 170g kleiku ryżowego - 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych - 3 łyżki mielonych migdałów - 1 łyżka mielonych pistacji niesolonych - ½ szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka - 200g miękkiego masła Składniki na masę do przełożenia: - 400ml mleka kokosowego - 1 łyżka cukru pudru - 100g wiórków kokosowych Dodatkowo, do ozdoby, polewa czekoladowa: - 50g dobrej czekolady

mojewypiekiinietylko
muffinki z twarogiem 177

składniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 130 g cukru 80 ml maślanki 1 jajko 125 ml wody 125 ml oleju słonecznikowego 1

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 245

odstawić, aż czekolada stężeje. Odwrócić galaretki i wycisnąć czekoladę wokół serca, tak żeby konstrukcja czekoladowego serca opierała się na wykałaczce. Pozostawić do stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 170

wersji jak ta lub dać samo masło orzechowe. Początkowo miało być to ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę(...)wymieszać. W blenderze umieścić banany, tahini oraz masło orzechowe i wszystko zblendować na gładką i kremową masę. Przelać masę do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka kokosowego. Polać po cieście, wierzch posypać wiórkami kokosowymi

Healthy food explorer
Pączki z różnych stron świata 192

wbijanymi kolejno jajkami. Przekładamy do szprycy cukierniczej, a z papieru pergaminowego wycinamy kwadraty o wymiarach 10 x 10 centymetrów i smarujemy je z olejem. Na każdy kawałek wyciskamy kółko ciasta o średnicy 6 centymetrów. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej i partiami umieszczamy na nim pączki , smażąc po 5 minut z każdej strony. Wyciągamy i odsączamy. Na koniec przygotowujemy lukier, ucierając(...)będą: olej do smażenia, cukier puder do przygotowania lukru lub polewa czekoladowa, słodka posypka do dekoracji. Mąkę przesiewamy, mieszamy z suchymi drożdżami (w przypadku świeżych – w pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy mikserem przez kilka minut aż do uzyskania  gładkiej masy. Gotowe ciasto formujemy w kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort na moje urodzinki :) 252

urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego ostatnio

Ratunku obiad
Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą 136

lubię robić. Te ciasteczka zostały podsumowane przez Miśkę „Mama przeszłaś samą siebie.”. No cóż, nie będę się z dzieciakiem kłócić. Są to kruche ale jednocześnie miękkie ciasteczka czekoladowe podkręcone przyprawami i przełożone konfiturą. Wyglądają całkiem nieźle, ale ich wyjątkowość kryje się w smak u. Nie trzeba ich trzymać w lodówce, spokojnie wytrzymają tydzień przechowywane w pudełku. Idealnie sprawdzą(...)się trochę pobawiłam i zrobiłam połowę ciastek z dziurką. Powykrawane ciasta przenieś delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C przez około 10 minut. Po upieczeniu ciastek wystudź je, wtedy stwardnieją. Wystudzone ciastka przełóż konfiturą. Smacznego         Artykuł Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania