czosnku Puszka czerwonej fasoli (250 g) Puszka pomidorów (400 g) Szczypta kminu rzymskiego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 200 g jarmużu Czerstwa ciabatta, albo 3-4 kromki suchego chleba Sól do smaku Tarty parmezan (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej oliwę w głębokim garnku. Marchew i selera obierz i posiekaj w kostkę. Wrzuć
Niedzielny kucharzSzybko posypujemy porwaną na drobne kawałki mozarellą i świeżą bazylią. Podajemy od razu, gorące, z rozkosznie ciągnącym się serem. Chcecie zjeść klopsy bez makaronu? Kupcie lub upieczcie bułki ciabatta, przekrójcie je wzdłuż, nie do końca. Włóżcie w bułkę łyżkę piernikowej marinary i po 2-3 przekrojone na pół klopsy, do tego kilka plasterków mozzarelli, kilka listków bazylii i danie
Karo in the Kitchenprzyjęcie , a także we wpisie 12 pysznym przekąsek na imprezę sylwestrową . Crostini z pesto z rukoli, papryką, pomidorkami, oliwkami i fetą Składniki / na 12 sztuk: 12 kromek chleba, np. ciabatty czy graham ½ czerwonej papryki 120 g pomidorków koktajlowych 45 g czarnych oliwek 60 g fety 12 łyżek pesto z rukoli Monini garść świeżej bazylii Przygotowanie crostini : Kromki chleba opiecz
Chilli Czosnek i OliwaFlorydzie. Dopiero później trafiła do Miami, gdzie jest popularna po dziś dzień. Składniki (2 porcje) -2 kawałki kubańskiego chleba (po ok. 20cm) albo inny płaski - np. w rodzaju ciabatty -4 łyżeczki musztardy -4-5 plasterków żółtego sera -150 g ogórków konserwowych -4-5 plasterków szynki miodowej -150 g skrawków pieczonej wieprzowiny w stylu kubańskim* -4-5 plasterków salami
Zielona Kuchniasłodko, zachęcam do wypróbowania: Deser kawowy z serkiem ricotta Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem
Moja smaczna kuchniazakręcamy i wstrząsamy. Dressigniem miodowym polewamy sałatkę. Całość posypujemy wiórkami startego grana padano. Sałatka najsmaczniejsza jest ze świeżym pieczywem. Można także przygotować grzanki z dobrej jakości pieczywa jak np. ciabatta
Moja smaczna kuchniaSkładniki: bagietka, ciabatta, lub inne pieczywo 125 g ricotty 200 g bobu (świeżego lub mrożonego) 10 listków świeżej mięty skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 ząbka czosnku gruboziarnista sól morska świeżo zmielony czarny pieprz oliwa Wykonanie: Bób gotować 10 minut (mrożony wcześniej rozmrozić). Przelać na sitku zimną wodą i obrać ze skórek. Wymieszać bób
zadanie-gotowanieIstnieje wiele wariantów tego dania ... dzisiaj podaję z pomidorkami i bazylią. Bruschetta to doskonała przekąska na imprezę lub weekendowe śniadanko ;) Składniki na 2 porcje: 2 bułki - u mnie ciabata pomidorki koktajlowe np. cherry oliwa ząbek czosnku pieprz kilka listków bazylii dodatkowo: mix sałat Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do temp. 210°C - opcja grill. Bułki przekrój na pół
Alutka-Gotujejest pewne.. po domowej kanapce brzuch z pewnością nie rozboli.. no chyba że zjemy za dużo :)) Zapraszam do przepisu. Co potrzebujemy - bułkę bezglutenową (u mnie była to ciabata) usmażony kawałek piersi z kurczaka w ulubionych przyprawach w bezglutenowej bułce tartej dwa plasterki pomidora ser żółty kilka listków sałaty sos ( może być ketchup, majonez, sos czosnkowy - bezglutenowy oczywiście! ) Ciabatę
BezglutenowaIzabelakaszankę, na kaszance miód i to wszystko doprawiamy pieprzem. Zawijamy folię i wkładamy na grilla. Nasze na grillu gazowym grillowały się około 15 minut. Podałam je z grillowaną ciabattą, była to pyszna kolacja ! Kaszanka z kiszoną kapustą, proste i pyszne danie z grilla
Kuchnia na wzgórzukaszankę, na kaszance miód i to wszystko doprawiamy pieprzem. Zawijamy folię i wkładamy na grilla. Nasze na grillu gazowym grillowały się około 15 minut. Podałam je z grillowaną ciabattą, była to pyszna kolacja ! Kaszanka z kiszoną kapustą, proste i pyszne danie z grilla
Kuchnia na wzgórzuząbek czosnku 50 g migdałów, całych lub w płatkach 1 cytryna 100 g ricotty 1 łyżeczka oliwy + do polania sól, pieprz do smaku 8 kromek chleba (u mnie ciabatta) do podania: świeżo starty parmezan (można pominąć) Przygotowanie pasty z bobu i groszku: Jeżeli używasz mrożonego groszku, wrzuć go do wrzącej wody na 3 minuty, następnie odcedź i zalej zimną
Chilli Czosnek i Oliwaskładniki 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 pieczone papryki włoszczyzna 1 suszona papryka chilli kawałek mięsa wołowego pomidor świeży ser mozzarella 1 bułka ciabata rukola WykonanieUgotować mięso w małej ilości wody, odlać wywar. Do wywaru władamy pomidory z puszki, listek laurowy, włoszczyznę, pokrojona pieczoną paprykę, papryczkę
Kulinarne pyszności Molkisię! Wręcz przeciwnie – było pysznie! Rozpoczęliśmy na spokojnie, od wyboru przystawek. Trio hummusów – klasyczny, z suszonymi pomidorami i z karmelizowaną cebulką z dodatkiem pysznego, ciepłego pieczywa przypominającego ciabattę. Wszystkie rodzaje past były naprawdę pyszne, ale jeśli miałabym wybierać, to zdecydowanie ten ostatni skradł moje serce – może dlatego, że było to nowe i rzadko spotykane połączenie smaków. Przetestowaliśmy
Taste and Cookgrzankę. Szparagi w szynce parmeńskiej Składniki: (2 porcje) 10 zielonych szparagów 5 plasterków cienko krojonej szynki parmeńskiej (lub innej suszonej) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 kromki pieczywa np. ciabatta Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej. Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni
PatiGotuje