ciabatta - 417 przepisów (strona:13/28)

Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 150

zamknięty w szczelnym pojemniku spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni, a my możemy sięgać po niego wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso lub ryby… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości

Fitsweet.me
Pikantny rybny burger z puree z groszku i mięty, domowy sos tatarski 139

świetny program "15 minut Jamiego Olivera" i musiałam wypróbować tych pyszności - warto je zrobić, bo to szybki i mega smaczny pomysł na obiad! Do burgerów użyłam ulubionych pszennych ciabatt z ukochanej piekarni, ale śmiało możecie użyć także innych pełnoziarnistych bułeczek. Będzie równie pysznie! Zacznijmy od dodatków, które można przygotować wcześniej. Puree z zielonego groszku: 1 ziemniak 450g zielonego mrożonego groszku

Cooking Monster
Sos pieczarkowy 205

mąki ziemniaczanej. Nie jest tak wyczuwalna w sosie jak mąka pszenna i mniejsza jej ilość sprawia, iż sos jest gęsty. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciabattę zapiekaną z serem i pieczarkami. The post Sos pieczarkowy appeared first on MeCooks

mecooks
Strogonow 172

samym końcu, gdyż inaczej rozgotuje nam się zupełnie. Na początek możecie dodać jedną łyżkę soli a potem dosalać. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciabattę zapiekaną z serem i pieczarkami. The post Strogonow appeared first on MeCooks

mecooks
Restaurant Week: Destynacja Woławina 128

kapeluszników. Jedyne, czego można żałować, to fakt, że terriny dostajemy tylko plasterek. ;) Terrina z grzybów leśnych / pistacje / konfitowane jabłka z żubrówką/ chrzan niedźwiedzi z brusznicą / szczawik zajęczy/ tiul z ciabatty. Danie główne mięsne Kurczak na danie główne w restauracji specjalizującej się w stekach... czy to nie brzmi jak faux pas ? Być może, ale z pewnością pyszne! Zdecydowanie to był jeden

Food Square
3 proste zupy krem, które rozgrzeją Cię jesienią 144

pietruszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.  Rozlej zupę do miseczek. Posyp natką pietruszki i polej oliwą truflową. Podawaj z grzankami z ulubionego chleba (u mnie jest to ciabatta).  Zupa krem paprykowa z ciecierzycą i oliwą bazyliową Składniki / 4 porcje: 1 kg (4 sztuki) czerwonej papryki 400 g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki lub ze słoika

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa pomidorowa z ziołami i grzankami 156

warzywnego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich spora garść listków bazylii 3 łyżki śmietany 18% sól Grzanki: bagietka, ciabata lub włoski chleb 125 g sera mozzarella (1 kula) słodka papryka w proszku zioła prowansalskie Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany czosnek

Qchnia po prostu
Sałatka z pomidorów z parmezanem 237

posiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przełożyć do miski, dodać listki bazylii, lekko posolić, posypać pieprzem, polać oliwą, wymieszać. Z wierzchu posypać startym na drobne wiórki serem. Podawać z opiekaną bagietką, ciabattą.  Smacznego

Obiad gotowy
Czwartek: Jeśli upał to gaspacho 153

pomidorów, obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę, pozbawione gniazd nasiennych 2 ząbki czosnku obrane i zmiażdżone 1 mała czerwona cebula posiekana w kostkę 1/2 szklanki oliwy ekstra vergine 2 ciabatty lub bułki, okrojone ze skórki, pokrojone w kostkę 2 łyżki octu winnego lub wedle uznania 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Na dnie misy

Niedzielny kucharz
Sałatka z czereśniami i fetą 146

czereśniami. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Listki bazylii kroimy w paski. Pomidorki i bazylię rozkładamy na pozostałych składnikach. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy suszonym oregano. Podajemy z ciabattą

Moja smaczna kuchnia
Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 172

albo do czasu, aż ser zacznie mocno bulgotać na grzybach. Przekrój ciabatki na pół, na spodniej części połóż sałatę, a na niej portobello. Posyp upieczoną cebulką. Przykryj wierzchnią częścią ciabatty i zajadaj! Sprawdź też 7 zdrowych dań za 7 zł! Artykuł Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą 158

Czynność powtarzamy. Polewamy oliwą z oliwek. Zapiekamy przez max. 15 minut. Podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki. Pozostały na dnia sos zbieramy za pomocą pieczywa (tak robią Włosi!), polecam ciabattę

Moja smaczna kuchnia
Fasolka w pomidorach po grecku – z cytryną i smażonym serem halloumi 210

lekko ciągnący. Porcje fasolki rozkładamy pomiędzy głębokie talerze, na fasolce układamy plastry usmażonego halloumi, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy od razu – z domową miękką grecką pitą lub ze świeżą ciabattą.   Tak naszykowana fasolka – jak zresztą znakomita większość gulaszy mięsnych czy bezmięsnych – najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zaokrąglą. Ale zrobiona i zjedzona ‘na świeżo’ też

Karo in the Kitchen
Letnia sałatka na niedzielę 232

waga sucha Dressing 2 łyżki oliwy 2 łyżki winnego octu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól i czarny pieprz do smaku Grzanki czosnkowe 1 ciabata 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy sól do smaku 4 łyżki parmezanu do posypania Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Odcedzony makaron przełóż

codojedzenia