zamknięty w szczelnym pojemniku spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni, a my możemy sięgać po niego wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso lub ryby… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości
Fitsweet.meświetny program "15 minut Jamiego Olivera" i musiałam wypróbować tych pyszności - warto je zrobić, bo to szybki i mega smaczny pomysł na obiad! Do burgerów użyłam ulubionych pszennych ciabatt z ukochanej piekarni, ale śmiało możecie użyć także innych pełnoziarnistych bułeczek. Będzie równie pysznie! Zacznijmy od dodatków, które można przygotować wcześniej. Puree z zielonego groszku: 1 ziemniak 450g zielonego mrożonego groszku
Cooking Monstermąki ziemniaczanej. Nie jest tak wyczuwalna w sosie jak mąka pszenna i mniejsza jej ilość sprawia, iż sos jest gęsty. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciabattę zapiekaną z serem i pieczarkami. The post Sos pieczarkowy appeared first on MeCooks
mecookssamym końcu, gdyż inaczej rozgotuje nam się zupełnie. Na początek możecie dodać jedną łyżkę soli a potem dosalać. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciabattę zapiekaną z serem i pieczarkami. The post Strogonow appeared first on MeCooks
mecookskapeluszników. Jedyne, czego można żałować, to fakt, że terriny dostajemy tylko plasterek. ;) Terrina z grzybów leśnych / pistacje / konfitowane jabłka z żubrówką/ chrzan niedźwiedzi z brusznicą / szczawik zajęczy/ tiul z ciabatty. Danie główne mięsne Kurczak na danie główne w restauracji specjalizującej się w stekach... czy to nie brzmi jak faux pas ? Być może, ale z pewnością pyszne! Zdecydowanie to był jeden
Food Squarepietruszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Rozlej zupę do miseczek. Posyp natką pietruszki i polej oliwą truflową. Podawaj z grzankami z ulubionego chleba (u mnie jest to ciabatta). Zupa krem paprykowa z ciecierzycą i oliwą bazyliową Składniki / 4 porcje: 1 kg (4 sztuki) czerwonej papryki 400 g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki lub ze słoika
Chilli Czosnek i Oliwawarzywnego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich spora garść listków bazylii 3 łyżki śmietany 18% sól Grzanki: bagietka, ciabata lub włoski chleb 125 g sera mozzarella (1 kula) słodka papryka w proszku zioła prowansalskie Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany czosnek
Qchnia po prostuposiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przełożyć do miski, dodać listki bazylii, lekko posolić, posypać pieprzem, polać oliwą, wymieszać. Z wierzchu posypać startym na drobne wiórki serem. Podawać z opiekaną bagietką, ciabattą. Smacznego
Obiad gotowypomidorów, obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę, pozbawione gniazd nasiennych 2 ząbki czosnku obrane i zmiażdżone 1 mała czerwona cebula posiekana w kostkę 1/2 szklanki oliwy ekstra vergine 2 ciabatty lub bułki, okrojone ze skórki, pokrojone w kostkę 2 łyżki octu winnego lub wedle uznania 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Na dnie misy
Niedzielny kucharzczereśniami. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Listki bazylii kroimy w paski. Pomidorki i bazylię rozkładamy na pozostałych składnikach. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy suszonym oregano. Podajemy z ciabattą
Moja smaczna kuchniaalbo do czasu, aż ser zacznie mocno bulgotać na grzybach. Przekrój ciabatki na pół, na spodniej części połóż sałatę, a na niej portobello. Posyp upieczoną cebulką. Przykryj wierzchnią częścią ciabatty i zajadaj! Sprawdź też 7 zdrowych dań za 7 zł! Artykuł Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzCzynność powtarzamy. Polewamy oliwą z oliwek. Zapiekamy przez max. 15 minut. Podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki. Pozostały na dnia sos zbieramy za pomocą pieczywa (tak robią Włosi!), polecam ciabattę
Moja smaczna kuchnialekko ciągnący. Porcje fasolki rozkładamy pomiędzy głębokie talerze, na fasolce układamy plastry usmażonego halloumi, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy od razu – z domową miękką grecką pitą lub ze świeżą ciabattą. Tak naszykowana fasolka – jak zresztą znakomita większość gulaszy mięsnych czy bezmięsnych – najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zaokrąglą. Ale zrobiona i zjedzona ‘na świeżo’ też
Karo in the Kitchenwaga sucha Dressing 2 łyżki oliwy 2 łyżki winnego octu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól i czarny pieprz do smaku Grzanki czosnkowe 1 ciabata 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy sól do smaku 4 łyżki parmezanu do posypania Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Odcedzony makaron przełóż
codojedzenia