Wybór przepisów na własnoręcznie wykonane pieczywko poniżej: Chleb z żurawiną z naczynia żaroodpornego Cebulowy chleb z naczynia żaroodpornego Chleb z garnka z jagodami goji Chleb z garnka z ziarnami Najprostszy chleb z garnka
Grunt to przepis!dodatkami i rodzajami użytych mąk. Jak dotąd popuściłam wodze fantazji w następujący sposób: Cebulowy chleb z naczynia żaroodpornego Chleb z garnka z jagodami goji Chleb z garnka z ziarnami Najprostszy chleb z garnka Tym razem nabrałam ochoty na słodkawy dodatek suszonej żurawiny w pieczywku. Owoc mojego piekarzenia dodaję do cotygodniowej akcji organizowanej przez Ciasto na niedzielę o szumnej nazwie: Domowe
Grunt to przepis!Smacznego! Nie na ścisłym Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną) Podyskutuj
PaleoSMAKW swojej kuchni przygotowuję zwykle dania dopasowane do pór roku i dojrzewania warzyw i owoców. W związku z tym z wielką radością przywitałam propozycję Zorry! na
Weekendy w domu i ogrodzieChleb słonecznikowy, a skąd taka nazwa ? ...ponieważ dodajemy aż 250 ml/ szklankę słonecznika/ Potrzebujemy 1 kg mąki 650, 50 g drożdży, ~2 szkl. ciepłej wody
chleba naszegoprzepis Niestety nie Zmodyfikuj przepis Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Wpis
PaleoSMAKSmacznego! Niestety nie Smacznego! Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek
PaleoSMAKTaki chleb zrobi każdy, bez względu na umiejętności kulinarne. Nic prostszego już nie można wymyśleć. Chlebek jest bardzo pyszny. Do miski wsypać mąkę, siemię lniane, otręby
Kuchnia PokoleńSmacznego! Niestety nie Inne chleby paleo: Chleb paleo (bezglutenowy, z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Podyskutuj o tym i innych przepisach: Polskie forum paleo . Zadaj pytanie albo pochwal się swoimi potrawami, podziel doświadczeniami i pomóż innym! Czytaj więcej: Co to jest dieta paleo
PaleoSMAKnologiczny Smacznego! Niestety nie Zmodyfikuj przepis Niestety nie Niestety nie Inne chleby paleo: Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Zobacz też: Polskie forum paleo . Czytaj więcej: Co to jest dieta paleo? | Paleo dla początkujących | Żywieniowe fakty i mity | Dieta na… | Paleo dla dzieci? | Styl życia paleo
PaleoSMAKTestowania Multicookera RMC-280E ciąg dalszy... tym razem wzięłam na warsztat nasz ulubiony chleb czyli chleb 7 ziaren . Tradycyjnie wyrabianie tego chleba podzielone jest na 5 etapów: wyrabianie, wyrastanie, potem ponowne wyrastanie, nagrzewanie garnka, pieczenie chleba. W multicookerze ten sam proces skrócony jest do etapów 2, czyli tylko wyrabianie, a wyrastanie i pieczenie odbywa się samo w urządzeniu. Można właściwie
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatnimi czasy przeprosiłam się z moim zakwasem i powiem, że były to bardzo udane przeprosiny:) Przepis na ten chlebek znalazłam już dość dawno i
Krakowskie smaki AniUwielbiam ciężkie razowe chleby z ogromną ilością ziaren. Ten chleb próbowałam u Beatki P. Bardzo mi posmakował, dostałam przepis i postanowiłam go upiec, ale nie w piekarniku, tylko w garnku rzymskim. Rewelacja ! Beatko, jeszcze raz dzięki za przepis :-) Wieloziarnisty razowy chleb na zakwasie Składniki: 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki dyni 1/2 szklanki płatków owsianych (NIE błyskawicznych) 1/2 szklanki
Kulinarne przygody GatityPrzepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 50 ml mleka 80 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 40 g ziaren sezamu 2 łyżki siemienia lnianego(...)łyżki miodu 2 łyżeczki soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy otręby pszenne do wysypania formy ziarna sezamu do posypania wierzchu chleba Drożdże wymieszać z miodem i ciepłym mlekiem. Odstawić na 15 minut. Następnie wymieszać ze wszystkimi pozostałymi składnikami (najlepiej przy pomocy mieszadeł miksera do wyrabiania, ale można też łyżką). Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce
BullioPrzepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 50 ml mleka 80 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 40 g ziaren sezamu 2 łyżki siemienia lnianego(...)łyżki miodu 2 łyżeczki soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy otręby pszenne do wysypania formy ziarna sezamu do posypania wierzchu chleba Drożdże wymieszać z miodem i ciepłym mlekiem. Odstawić na 15 minut. Następnie wymieszać ze wszystkimi pozostałymi składnikami (najlepiej przy pomocy mieszadeł miksera do wyrabiania, ale można też łyżką). Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce
Bullio