Chleb żytni z ziarnami na zakwasie

Chleb żytni z ziarnami na zakwasie

Chleb żytni z ziarnami na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Łatwy w przygotowaniu i najlepszy pod słońcem chleb według przepisu mojej mamy. Mało składników, prostota wykonania, jego wygląd, a w końcu smak przemawiają na jego korzyść. To mój ulubiony chlebek. Składniki na chleb do foremki o długości ok. 25cm (24 kromki): 0,5kg mąki żytniej – w filmie użyłam typu 580, ale może być też inny 1/4 szklanki słonecznika łuskanego 1/4 szklanki ziaren siemienia lnianego 1/4 szklanki płatków owsianych górskich 1/4 szklanki otrębów – mogą być otręby mieszane, mogą być ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.