chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:115/356)

Kawałki kurczaka 512

Pyszne kawałki kurczaka, to smaczna propozycja na każdy stół. Piersi z drobiu kroimy w kawałki 3-6 cm, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. -- Potem przekładamy wszystko do

chleba naszego
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 128

pieczywo (około 3-4 bułki, np. kajzerki lub 7-8 kromek chleba) 2 łyżki oliwy z oliwek lub masła 3 ząbki czosnku łyżeczka suszonego majeranku sól Do podania: śmietana 18% drobno posiekana natka pietruszki Pieczarki kroimy na plasterki. Podsmażamy je na maśle i solimy. Co jakiś czas mieszamy, aż odparuje z nich cała woda, a grzyby się skurczą i trochę

PatiGotuje
Chlebek domowy.Pszenno żytni na zakwasie 152

Składniki i materiały pomocnicze -mąka pszenna typ 650 -250 g -mąka żytnia typ 720-100 g -zakwas żytni 150 g -drożdże suszone 4 g -woda 250

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zdrowa zapiekana owsianka bananowo karobowa 195

łyżek płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka (płaska) karobu proszku z Chleba Świętojańskiego od firmy Bakra 1/2 szklanki mleka opcjonalnie 1/2 banana do podania Przygotowanie Do misy blendera wkładamy obranego banana, dodajemy 1 łyżkę karobu oraz 1/2 szklanki mleka, miksujemy.Następnie dodajemy płatki owsiane i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Odstawiamy całość na około 5 minut. Po tym czasie wlewamy naszą owsiankę

Słodkie okruszki
Jajecznica z rukolą 210

łyżka masła mała garść rukoli 2 bułki lub 4 kromki chleba pełnoziarnistego sól pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka wbijamy do miseczki/kubeczka i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na wolnym ogniu, aż jajka się zetną. Pod koniec dodajemy rukolę i delikatnie mieszamy. Podajemy na kromkach lub połówkach bułek. Posypujemy resztą rukoli i delikatnie oprószamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pankejki czyli Slodki Czwartek odc.98 159

To kolejna propozycja z wertowanej w te i we w te "Piramidy od Kuchni. Na wynos".  Córcia sama odmierzała, mieszała a potem smażyła placuszki. Ja

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bigos mojego Taty 527

dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy przez 2-3 dni pod rząd, ale nie jest ani czaso- ani uwagochłonny. Im dłużej i wolniej odgrzewany, tym bardziej smaki się mieszają, a całość nabiera aromatu, koloru i głębi. U mnie w domu najlepszy(...)garnka, podlewamy wodą 2-3cm ponad poziom kapusty. Dodajemy kminek, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec. Ścieramy na grubej tarce dwie obrane marchewki i dodajemy je do kapusty. Całość mieszamy. Stawiamy garnek na mały gaz, zaczynamy powolne gotowanie. Kapustę gotujemy, co jakiś czas mieszając ją od dna, aż będzie prawie miękka, przez około 1,5-2 godziny na maluśkim ogniu

Karo in the Kitchen
Zapiekana karobowo-bananowa owsianka - zdrowe śniadanie pełne naturalnej słodyczy 112

łyżek płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka (płaska) karobu proszku z Chleba Świętojańskiego od firmy Bakra 1/2 szklanki mleka opcjonalnie 1/2 banana do podania Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy obranego banana, dodajemy 1 łyżkę karobu oraz 1/2 szklanki mleka, miksujemy.Następnie dodajemy płatki owsiane i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Odstawiamy całość na około 5 minut. Po tym czasie wlewamy naszą owsiankę

Słodkie okruszki
Klasyczny barszcz ukraiński :) 180

zważy się po dodaniu do zupy. Tak więc dodajemy jogurt i mieszamy intensywnie, aby dobrze go rozprowadzić. Zagotowujemy i wyłączamy ogień. Na sam koniec my do zupy dolewamy nieco oliwy z oliwek. Nada fajny smaczek. Możecie też jeszcze ostatecznie doprawić zupę, jeśli jest taka potrzeba. Podajemy z chlebem. Smacznego :) Pozdrawiamy

vegetanie
zupa ogórkowa 203

czyli do kubeczka dajemy łyżkę mąki i troszkę wody. Wszystko dokładnie mieszamy by nie było grudek, po czym wlewamy do zupy mieszając jednocześnie zupę. 7. Doprawiamy do smaku i chwilkę gotujemy by wszystkie składniki się przegryzły. 8. Podajemy ciepłą, ze śmietaną lub samą. Można ją jeść z chlebem. Ja nigdy nie dodaje śmietany bezpośrednio do garnka z zupa

Kulinarnie z Polką na Kresach
Tartinki na Walentynki 167

wodorostów natka pietruszki Do przygotowania tych dwu rodzajów tartinek wystarczy chleb pumpernikel. 1 rodzaj tartinek: kromki pumpernikla smarujemy ajwarem, przykrywamy drugą kromką, smarujemy serkiem kanapkowym, wykrawamy tartinki foremką w kształcie serca i dekorujemy „kawiorem” i natką pietruszki. 2 rodzaj tartinek: Śledzia obieramy ze skóry siekamy i mieszamy z papryczką, natką i pomidorkiem bez skóry. Nakładamy serek na pieczywo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grzanki z pomidorem i masłem / Toast with tomato and butter 144

Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, ilość sztuk: 4 Z kromek chleba robimy grzanki (ja użyłam tostera, ale można użyć piekarnika). Grzanki polewamy oliwą z oliwek. Pomidora myjemy, suszymy i kroimy na plastry. Kawałek masła rozpuszczamy na patelni na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko ze sobą. Na grzanki kładziemy po dwa plasterki pomidora, posypujemy je solą

Projekty ze smakiem
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 261

MAJERANEK Do sosu dodajemy odsączoną, ugotowaną fasolę (lub tą z puszki), mieszamy i dusimy ok. 5 min, do zgęstnienia sosu. Na końcu dodajemy majeranek (jeśli nie lubicie, zastąpcie oregano) oraz pieprz. Sprawdźcie, czy nie potrzeba jeszcze dodać nieco soli./span> 5. PODANIE Szamać gorące z pajdą świeżego chleba. Odnowia sporo życia i świetnie smakuje w każdej paralelnej rzeczywistości! Booker

Nerds Kitchen
Nadziane cukinie indykiem z odrobiną miłości 164

łyżki bulionu,  4 małe okrągłe cukinie, mini kolorowe papryczki, chleb tostowy pełnoziarnisty, ser topiony camembert, olej rzepakowy. Przygotowanie: Cebulkę kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, lubczyk siekamy. Do mięsa mielonego dodajemy cebulkę, lubczyk, czosnek, jajko, igiełki tymianku, doprawiamy solą i pieprzem, całość dokładnie mieszamy. Dodajemy groszek, bulion i ponownie mieszamy. Cukinię myjemy, przecinamy na połowę i wydrążamy

Moniki Smakołyki
SPAGHETTI Z SOSEM Z CHLEBA I ORZECHÓW WŁOSKICH. 179

sprawdzonej receptury, jaką znajdziecie tutaj:  BULION WARZYWNY. Bulion zagotowuję. Chleb rozrywam na małe kawałki, namaczam w bulionie. Wrzucam orzechy, obrane ząbki czosnku i miksuję na gładki sos,  konsystencji ciasta naleśnikowego. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję sok z cytryny. Podgrzewam.  Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, mieszam z sosem orzechowym i podaję.  Świetnie pasuje lampka białego

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania