Chleb ziołowy

Chleb ziołowy

Chleb ziołowy

Chleb był znany już starożytnym. W Egipcie wynaleziono zakwas do wypieku chleba, w Grecji podawano go do wszystkich posiłków, a w Rzymie piekarnie były dochodowym biznesem. Oto przepis na mocno ziołowy chleb, którego zapach będzie czuć w całym domu. Składniki 250 g mąki żytniej chlebowej 250 g mąki gryczanej 320 ml wody 8 g suchych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka cząbru 1 łyżka bazylii 1 łyżka oregano 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.