bloga. Mam nadzieję, że Was zaskoczę prezentowanym daniem. Wszyscy znacie sajgonki. Te są trochę inne, bo są bez tłuszczu, bez smażenia i dietetyczne. Jak widzicie dietetyczne wcale nie musi być nudne. Składniki: dla dwóch osób Papier ryżowy – 9 szt. 120 g piersi z kurczaka, pieczonej 200 g mieszanki chińskiej mrożonej 120 g młodej cukinii 50 ml sosu słodki pikantnego
Smaki EwyArial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Danie jest bardziej sycące, gdy dodamy do niego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i solą. Składniki na około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego
Qlinarnie i QlinarnieOrient w domu Podróże, szczególnie te dalekie są z reguły drogie. Wprawdzie, aby pokosztować egzotycznych potraw nie musimy polecieć do Chin, ani Japonii, gdyż restauracje
ClauditteMissCookingLubię kaczkę w małym chińskim barze na Pradze Południe. Kaczka ta jest smażona w głębokim oleju w woku, dzięki czemu jest chrupiąca. Podawana jest z gęstym sosem z grzybów mun. Gdy przychodzi mi na nią chęć, a na Pragę mam akurat daleko, to przygotowuję sobie podobne danie w domu – z ryżem lub z makaronem. Zawsze z dużą ilością(...)grzybów mun, bo tak lubię. Danie barowe zawiera polepszacze smaku, dlatego jak najwięcej eksperymentujmy z azjatycką kuchnią w domu. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) 2 piersi kaczki 2 średnie cebule kilka grzybów mun (ja dodatkowo dodałam shitake) 1 papryczka chilli z pestkami (ilość papryczki chilli zależy od tego czy lubimy ostre dania) szczypior 150-200 gram ryżu
OstryKęsmiało być motywem przewodnim dania. Po drugie Orient i Francja niewiele mają ze sobą wspólnego, a to z kolei ma pokazać nasze różnice. Oboje mamy swoje upodobania, cechy i smaki, które są dla nas indywidualne i je cenimy, a także potrafimy dojść do kompromisu w danym przypadku - jak w tym daniu. Po trzecie, kochamy eksperymenty(...)sztuki: Opakowanie ciasta francuskiego (375g) Pół piersi z kurczaka (ok. 30 dag) Mieszanka warzyw chińskich (400g) 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki imbiru Sos chow mein (blue dragon) – saszetka 120g 10 dag sera żółtego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej Kamis Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy i imbir. Wymieszać. Marynować ok. 20 minut
Fabryka pomysłówBlondynce wiele rzeczy uchodzi płazem, więc myślę, że i to zestawienie przejdzie, tym bardziej, że smakuje fantastycznie. Wymyśliłam to danie jakieś 13 lat temu. Podawałam na różne sposoby, z ryżem, makaronem ryżowym, makaronem jajecznym, z pieczywem. Zawsze smakuje świetnie. Tym razem z Młodym wybraliśmy makaron Tricolore a `la Italia Fettucionne Czanieckie Makarony - taki nasz kaprys. Jak mam czas(...)się bawić samodzielnie komponuję składniki warzyw: paprykę, marchew, grzybki mun, kiełki bambusa i inne. Jednak kiedy czasu brak, używam mrożonych warzyw, taka chińska mieszanka warzyw. Preferuję tą, którą można nabyć w sklepach Biedronka. Składniki na 4-5 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw z grzybami mun i pędami bambusa 250 ml przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami
Blondynka GotujeMięciutka, aromatyczna, mocno przyprawiona, prawidłowo wysmażona i rozpływająca się w ustach kaczka. Do niej – jednocześnie miękka i chrupiąca, charakterna kapusta pak choi. Łączy je wok. I
Karo in the Kitchenchoi to chińska kapusta, która staje się coraz bardziej popularna w kuchni europejskiej. Bardzo chciałam ją wypróbować, więc jak tylko pojawiła się na sklepowych półkach, to od razu ją kupiłam. Z pak choi możemy zrobić zupę, zaserwować ją jako przystawkę lub podać jako dodatek do dania głównego. W moim dzisiejszym wydaniu, kapustę pak choi połączyłam z pysznym wędzonym
kulinarne odsłony patismaku sosu, który serwowała moja ulubiona restauracja chińska w Gorzowie, ale ten mój jest też OK i ma idealną, "miodową" konsystencję. Ciasta, którego użyłam do kurczaka, można użyć do, np. kalafiora w cieście. Sos słodko-kwaśny będzie wyśmienity też do sajgonek. Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy Aleksandrykolesi na skuterach hehehehe. A teraz nasze danie. Czy wpisuje się w ten klimat ? Myślimy, że tak. Zobaczcie i oceńcie. Najlepiej jednak będzie, jak sami zrobicie je w swoich domach. Sajgonki z ryżem i sałatką : (4 osoby) Sajgonki składniki : 2 opakowania papieru ryżowego 1 woreczek ryżu parboiled 1/2 opakowania mieszanki chińskiej sos sojowy pieprz, tymianek, imbir przyprawa 5 smaków
vegetaniesól i pieprz* listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami'; listonic_content='500 g piersi kurczaka ½ mrożonej mieszanki warzywnej (u mnie – mieszanka chińska) 100 ml śmietany 18% 1 łyżka oleju sezamowego Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w niewielkie paski. Na dno patelni wlewamy łyżkę oleju sezamowego(...)pieprzem i odparowujemy wodę do momentu, gdy sos zgęstnieje i zacznie lepiej się „kleić” do pozostałych składników. Jeśli mamy ugotowany ryż lub makaron – dodajemy go do dania na samym końcu. Całość nakładamy na talerz i… wcinamy! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Smażymy kurczaka, wrzucamy warzywa, zalewamy śmietaną i danie gotowe
Proste-przepisy.plRisotto – proste i szybkie danie na obiad, czy też kolację. Stworzyłam przepis na niezwykle kolorowe risotto z warzywami, które komponują się w bardzo ciekawy
Via Gusto„Chińczyk” to potrawa stworzona przez moją mamę i można by rzec, że wchodzi ona do kanonu naszej kuchni domowej. Jest ona swoistą wariacją na temat
Food SquarePasta chilli hot beans jest idealna do szybkich potraw azjatyckich. Dodajemy ją do smażonej piersi kurczaka lub bakłażana i to już wystarczy aby uzyskać smaczne danie
OstryKęs