chilli - 4013 przepisów (strona:140/268)

Piersi kurze ze szparagami i fasolką 141

doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ziołami. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek i chilli. Chwilkę smażyć co jakiś czas zamieszać. Na patelnię wlać wodę, wrzucić oczyszczoną fasolkę. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Fasolka musi lekko zmięknąć

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczka wieprzowa z canihuą 182

płukać przed przyrządzaniem, bo nie ma gorzkiego posmaku. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i polewamy olejem z prażonych orzechów. Przyprawiamy pieprzem czarny, curry, trawą cytrynową, kminem rzymskim i chilli jalapeno. Dymkę kroimy i wrzucamy do polędwiczek i odkładamy mięso na dwie godziny. Canihua wsypujemy do pojemnika do gotowania ryżu, zalewamy wrzątkiem i umieszczamy w pierwszym poziomie urządzenia do gotowania

Parowar Faceta
Kalafior w cieście 134

Dzisiaj mam dla Was kalafiora smażonego w cieście. Bardzo smaczny i świetny dodatek do obiadu. Jeśli macie ochotę na bardziej pikantnego można dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym   oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej

O kuchni z uczuciem
Ragout z polędwiczką i jajkiem 121

obrać z łupinek. Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na lekko złotawy kolor. Po chwili smażenia doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Dokładnie wymieszać. Zdjąć mięso z patelni. Smażyć około 2 minut. Marchew obrać i pokroić w cienkie paseczki. Gotować marchewki w lekko osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić i odłożyć

Kuchnia Pokoleń
Kolorowa tarta na spodzie kurkowym z kurczakiem, z warzywami i z kurkami 165

połowa fileta z kurczaka 1 połowa czerwonej papryki 1 połowa żółtej papryki 1 połowa cebuli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 papryki ostrej odrobina chilli 1 łyżka przecieru pomidorowego DODATKOWO: 2 łyżki startego parmezanu 1 niewielka kulka mozzarelli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 4-5 łyżek kurek całych odgotowanych wcześniej kurek 1-2 łyżki sosu

Gotuj z Mąką
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 111

Focaccia z rozmarynem i kabanosami! Lato w pełni! Dzisiaj chciałam Wam zaproponować pyszny pomysł na focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie jest dość lekkie ale sycące za razem. Może służyć jako danie główne lub jako dodatek do wielu sałatek, gulaszów czy jako dodatek do grilla. Polecam Wam bo przepis jest bardzo prosty i pyszny! SKŁADNIKI

SMYKWKUCHNI
Karkówka pieczona w rękawie foliowym. 200

ciepło. Bardzo prosta w wykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce. Do mieszanki miodu i musztardy wsypać majeranek, paprykę słodką i chilli. Mięso doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie natrzeć marynatą z miodu. Włożyć do lodówki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso z lodówki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z zieloną fasolką szparagową 99

garść zielonej fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka czarnuszki sól do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek opcjoalnie, jesli lubimy - płatki chilli Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Jeśli jednak chcemy, aby był al dente, czyli półtwardy, tak jak gotują go Włosi, skracamy czas podany na opakowaniu o 2 minuty

Moja smaczna kuchnia
Orientalna wołowina 171

szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru ( może być ksylitol lub trzcinowy ) szczypta pieprzu 2 łyżki octu ryżowego szczypta kurkumy, papryki słodkiej, chilli i cynamonu Przygotowanie: Makaron zalać osoloną, wrzącą wodą na około 10 min. Po tym czasie odcedzić. Wołowinę pokroić na dość dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić na duże piórka. Czosnek drobno

Jaglusia
Kawowa marynata do mięsa z grilla 161

Film Składniki – kawowa marynata do mięsa z grilla 3 łyżki kawy łyżka cukru brązowego łyżka kakao łyżeczka granulowanej lub prażonej cebuli łyżeczka granulowanego czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka chilli łyżeczka ostrej papryki łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Przepis – kawowa marynata do mięsa z grilla Warto sobie wcześniej przygotować słoik. Ja używam taki z zamykanym na zatrzask wiekiem. Może być

Kuchennyviral.pl
Rozgrzewająca zupa krem pomidorowy, z grzankami z mozzarellą i chipsami pomidorowymi 127

składniki 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 pieczone papryki włoszczyzna 1 suszona papryka chilli kawałek mięsa wołowego pomidor świeży ser mozzarella 1 bułka ciabata rukola WykonanieUgotować mięso w małej ilości wody, odlać wywar. Do wywaru władamy pomidory z puszki, listek laurowy, włoszczyznę, pokrojona pieczoną paprykę, papryczkę

Kulinarne pyszności Molki
STRAGAN ZDROWIA i znakomite produkty 137

bardzo intesywna.  ✔Dla mnie połączenie idealne. ✔Cena adekwatna do jakości.   Sklep Stragan Zdrowia posiada również czekolady w innym połączeniu smakowym min.   Solą morską i Chilli . czy   Migdałami i jeżynami      Na prawdę warto spróbować :)  Link do czekolady znajdziecie TU--- https://www.straganzdrowia.pl/pl/p/Czekolada-gorzka-70%2C4-z-pigwa-i-truskawkami-85g/3166  KONFITURA Z PAPRYKI BIO  ✔Pyszna Konfitura z Papryki

Gotowanie Patki
Kurczak z brokułami w mleku kokosowym 216

Kurczak i brokuły gotowane w mleku kokosowym z dodatkiem imbiru, limonki i kminu rzymskiego. Jeśli lubicie ostre dania, dodajcie nieco więcej chilli. Kurczaka pokroić w kostkę. Posypać 1/2 łyżeczki soli

Bullio
Leczo z kiełbasą – proste, szybkie i smaczne! 1905

cebule (ok. 300g) 5 średnich ogórków konserwowych (ok. 300g) olej rzepakowy do smażenia 2 puszki pomidorów (każda po g) 200ml przegotowanej wody sól, pieprz do smaku 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne kilka listków świeżej bazylii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leczo z kiełbasą – Wykonanie: Kiełbasę pozbawić ewentualnej folii. Pokroić na półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę (żółtą i czerwoną) pozbawić

Kulinarne Przeboje
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 183

misą DuraCeramic o pojemności 6 litrów. Składniki: proporcje na około 2 kg kawałek mięsa 1 łyżka stołowa suszonego tymianku 1 łyżka stołowa nasion sezamu 1 łyżka stołowa kashmiri chilli 1 lub 2 łyżeczki sumaku (w polskich warunkach można go zastąpić   startą na tarce o małych oczkach skórką cytrynową wymieszaną z solą. Trzeba wówczas pamiętać, aby proporcjonalnie zmniejszyć ilość soli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania