soczewicy w połówkach -1 zielona papryka -1 czerwona cebula -2 ząbki czosnku -1 jajko -2 łyżki niesolonych orzechów ziemnych -bułka tarta -1 łyżeczka przyprawy garam masala -1/2 łyżeczki chilli w proszku -1 łyżeczka kminku mielonego -1 łyżeczka kurkumy -2 łyżeczki soku z cytryny -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Paprykę i cebulę drobno pokroić. Orzeszki posiekać. Soczewicę ugotować razem
Zielona Kuchniaróżne składniki i powstał pyszny obiad. Jestem ryzykantka bo miałam gości na obiedzie, a nie byłam pewna co wyjdzie. Schab pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli,ziołami prowansalskimi. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Cebulka musi tylko lekko zmięknąć. Dodać doprawione mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny
Kuchnia Pokoleńłyżeczki czerwonej papryki i mielonej kolendry, około pół łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie), świeżo mielony czarny pieprz do smaku /lub inne ulubione przyprawy i zioła, np. mielona kozieradka, odrobina gałki muszkatołowej, chilli, suszone oregano, zioła prowansalskie itp. Odciąć końce bakłażana, warzywo pokroić wzdłuż na plastry około 1,5-cm grubości, a następnie w kostkę. Przełożyć na sito, dość obficie posypać solą
Even Better Foodwodą, gotujemy 10 minut i GO-TO-WE!! Składniki: 200 g makaronu spaghetti 200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki 1 mała cebula czerwona pokrojona w pióra 1 papryczka chilli pokrojona w plasterki 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki garść liści bazylii 3 łyżki oliwy 50 g startego parmezanu sól pieprz 600 ml wody Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku/g
Malinowo w kuchniboczku surowego wędzonego 1 szklanka wody 800ml passaty pomidorowej 2,5 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1,5 łyżeczki tymianku 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru sól i pieprz, opcjonalnie chilli Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy do rozgrzanego garnka (o dużej pojemności) z nieprzywierającym dnem. Wytapiamy tłuszcz i podsmażamy do momentu aż boczek uzyska ładny kolor. W tym czasie kroimy
Cooking MonsterHej! Zupa krem z białych warzyw rozpieści nasze podniebienia. Jest tak smaczna, że trudno obojętnie przejść koło niej. Można ją doprawić według swojego smaku, bo jest
Tylko pysznietakie jak: cynamon - nawet szczypta dodana do kawy poprawi Ci nastrój, rozgrzewający imbir- plasterek dodany do herbaty rozgrzeje, ale również wzmocni Nasz układ odpornościowy, w kuchni króluje curry, kumin, chilli, pasta z pieczonej papryki i bardzo duża ilość świeżych ziół. Posiłki stają się co raz bardziej rozgrzewające organizm i jednocześnie staram się aby były, jak najbardziej kolorowe, aby jak najbardziej
SMYKWKUCHNIśmietanie. A wszystko w zakładce MIĘSA. Składniki: 1 tuszka z królika 4 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 ostra papryczka chilli bez pestek 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 3 szklanki wody sól pieprz posiekany koperek Na patelni rozgrzać masło klarowane i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie
O kuchni z uczuciemłyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny – lekko zakwaszamy wodę 2 łyżki ziaren kolendry 2 łyżki ziaren gorczycy 2 liście laurowe 2 łyżki pieprzu w ziarnach 1 suszone chilli 3 ziela angielskie. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Studzimy, zalewamy warzywa w słoiku. Wszystkie przyprawy z zalewy dodajemy oczywiście do słoików. Mamy już zalewę
ladykitchenposiekaną drobno cebulkę. Chwilkę smażyć, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny. Mięso pokroić na małe kawałki, odciąć wszystkie żyłki i tłuszcz. Wrzucić mięso na patelnię, dodać sól, pieprz, paprykę, chilli. Smażyć mieszając co chwilkę aż mięso lekko się zarumieni. Jak już mięso jest prawie zarumienione dodać posiekany drobno czosnek, pokrojone grzybki, grzybki suszone, smażyć jeszcze chwilkę. Wlać wodę, dodać musztardę
Kuchnia Pokoleńczerwonej papryki 1 główka czosnku 3/4 szklanki oleju 3 duże winne jabłka 1/3do 1/2 szklanki octu winnego 1 łyżka soli 5 łyżek cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka nasion kminku 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki przyprawy do spaghetti 2 łyżki ziół prowansalskich 1 opakowanie naturalnej pektyny ok. 20g PRZYGOTOWANIE: Krok
Moja Książka Kucharskaprzekąska, zdrowa alternatywa dla chipsów, paluszków czy solonych orzeszków. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni! Składniki: 250g ciecierzycy, łyżeczka soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, łyżeczka chilli w proszku Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą. Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól. Odcedzamy. Wkładamy do miseczki i dokładnie posypujemy
Lena Gotujeidealna przekąska, dodatek do kolacji czy na wieczór z filmem. Ja wykorzystałam tym razem tylko zioła, ale do marynowania można dodać czy to plasterki czosnku, kawałki suszonych pomidorów czy chilli. Wszystko zależy od waszej pomysłowości i smaku. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdoprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ziołami. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek i chilli. Chwilkę smażyć co jakiś czas zamieszać. Na patelnię wlać wodę, wrzucić oczyszczoną fasolkę. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Fasolka musi lekko zmięknąć
Kuchnia Pokoleńpłukać przed przyrządzaniem, bo nie ma gorzkiego posmaku. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i polewamy olejem z prażonych orzechów. Przyprawiamy pieprzem czarny, curry, trawą cytrynową, kminem rzymskim i chilli jalapeno. Dymkę kroimy i wrzucamy do polędwiczek i odkładamy mięso na dwie godziny. Canihua wsypujemy do pojemnika do gotowania ryżu, zalewamy wrzątkiem i umieszczamy w pierwszym poziomie urządzenia do gotowania
Parowar Faceta