obiad. Wszystko razem warzywa, zioła i mięso. Polecam było pyszne. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Schab doprawić solą, pieprzem, oregano, ziołami prowansalskimi, chilli, papryką słodką i wędzoną. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać wrzucić mięso, smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Następnie wrzucić czerwoną cebulę i pieczarki pokrojoną w piórka. Smażyć kolejne
Kuchnia Pokoleńkonserwantów. W przeciwieństwie do kostek rosołowych czy zup w proszku. Rosół wystarczy mocno podgrzać i przyprawić, np. sosem sojowym oraz odrobiną oleju sezamowego i posiekanego imbiru lub ostrej papryczki chilli. JAK ROZMRAŻAĆ ROSÓŁ Rosół najlepiej rozmrażać przekładając go rano z zamrażalnika do lodówki. Nie zostawiajcie go w kuchni na cały dzień! W najlepszym razie skwaśnieje, w najgorszym spowoduje groźne zatrucie
Niedzielny kucharzśrednia marchewka 1 średnia pietruszka 2 łodygi selera naciowego ok. 5cm jasnej części pora 165ml mleka kokosowego z puszki (u mnie light) po niewielkim kawałku czerwonej i żółtej papryczki chilli (opcjonalnie) limonka, sól i pieprz do smaku (można użyć pieprzu cytrynowego) Polędwicę z dorsza przekroić na dwie zgrabne porcje. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Przygotować dwa prostokątne kawałki
Dietologłyżeczka suszonego tymianku 1 czubata, łyżeczka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 czubata, łyżeczka suszonego , granulowanego czosnku 1 płaska, łyżeczka gałki muszkatołowej ( bardzo płaska ) 2-3 łyżeczki, ostrej papryki ( lub chilli, jeśli ma być ogniście ) 1 łyżeczka ,mielonej kozieradki 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka, pieprzu ziołowego sól do smaku 2-3 łyżki oleju do marynaty , reszta do smażenia ( smażymy
Ogrodnik w podróżyzmielonej wołowiny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy papryka czerwona i żółta puszka pomidorów bądź 1/2 l przecieru pomidorowego ( domowej roboty) sos tabasco chilli w proszku bądź mieszanka przypraw https://smakinatury.net/produkt/chili-con-care/ Cebulę obrać,posiekać w kosteczkę,krótko przesmażyć.Na cebulę wrzucić zmieloną wołowinę,mieszając rozgniatając łyżką ok 5 min.Dodać czosnek przeciśnięty
Niespełnione zdolności kulinarneprzepis autorski) Składniki ( na 2 porcje): 250 g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka, ale jeśli wolisz w innym kolorze, także możesz jej użyć olej do smażenia czosnek granulowany, chilli sproszkowane do doprawienia mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej na sos: 1/4 szklanki sosu sojowego jasnego 1/4 szklanki wody 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeZupa z groszku bez gotowania ze szpinakiem, imbirem, chilli, świeżą miętą, mlekiem kokosowym i wodą kokosową to przepyszna, rozgrzewająca i sycącą zupa. Na dodatek bardzo zdrowa i odżywcza. Przygotowywana jest w blenderze, a następnie lekko i krótko podgrzewana. Bez podgrzewania otrzymacie “ Chłodnik z groszku “, który idealnie sprawdzi się latem, podczas upałów. Przepis na tę zupę z groszku pochodzi
Moja Delicjałyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej 4 liście laurowe 2 ziarna ziela 2 kostki rosołowe 1 lyzeczka pieprzu 1 łyżeczka soli np. himalajskiej 1 lyzeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli 2 ziarna jałowca 300 g warzyw mieszanki chińskiej 1 szklanka tartej marchewki 500 ml przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonej soczewicy Dodatkowo 1 szklanka kaszy kuskus PRZYGOTOWANIE: Mięso na gulasz
Gotowanie Patkiminut. Po wyjęciu ponacinałem z obu stron w romby. Mąkę przesiałem, wlałem 150 ml wody, zmiksowałem, odstawiłem. W tym czasie oczyściłem i drobno posiekałem czosnek, imbir, dymki i chilli na sos. Rozgrzałem 2 łyżki oleju, włożyłem przygotowane składniki. Smażyłem 2 minuty, zalałem octem. Dodałem bulion wymieszany z mąką kukurydzianą, zagotowałem. Sos doprawiłem solą i pieprzem oraz przyprawą chińską 5 smaków
R'n'G Kitchensoli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej (mrożonki) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli wg smaku - sól, pieprz * sos: - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki octu ryżowego (lub soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
CookYourselfokoło 2 cm plastry.Dyni nie obieramy ze skórki, jest ona twarda i łatwo się skaleczyć. Plastry układamy na blaszce i posypujemy przyprawami. Dobrze się sprawdzają przyprawy korzenne: - cynamon - kardamon - chilli - syrop z agawy - miód - curry - kurkuma Warto przy okazji od razu upiec czosnek, który sprawdzi się dobrze w każdym wytrawnym daniu z dynią. Warzywo posypujemy ulubionymi przyprawami polewamy miodem
SMYKWKUCHNIpatelni grillowej, grillujemy posmarowaną olejem i pokrojona na plastry paprykę, Bułeczkę kroimy na pół, smarujemy masłem i grillujemy an złoty kolor. Miąższ z pieczonej dyni zmiksuj z czosnkiem, odrobiną chilli i solą. Na bułkę wykładamy gęsty sos, dodajemy paprykę grillowaną, mięso i zieleninę, przykrywamy górą bułeczki. I gotowe ;-) Mega pyszne danie i bardzo proste
SMYKWKUCHNICebulę obrać i pokroić w pół piórka, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać mięso, grzybki pokrojone w plasterki. Doprawić solą, pieprzem, oregano, papryki wędzonej, chilli, wymieszać. Smażyć tak długo aż mięso się lekko przesmaży. Dodać pokrojone w plasterki marchewki, wlać wodę. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu aż marchewka będzie miękka. Strączki słodkiego groszku
Kuchnia Pokoleńakurat mamy w lodówce. Składniki: 2 jajka kilkanaście plasterków kiełbasy chorizo 1/2 szkl. krojonych pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej mała cebula 2 ząbki czosnku szczypior papryka mielona chilli lub słodka sól, pieprz oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek i pół łyżeczki mielonej papryki, smażyć jeszcze pół
wyzwania kuchenneAgnieszka, która generalnie nie przepada za rybami, zakochała się w tej sałatce, to znaczy, że naprawdę jest warta spróbowania. Składniki: Wędzony pstrąg Ćwiartka kapusty czerwonej Mała cukinia Mango Papryczka chilli Natka pietruszki Dresing: Łyżeczka musztardy ziarnistej Łyżeczka miodu 2 łyżki oleju 4 łyżki soku z cytryny Sprawdź też inne oryginalne przepisy na sałatki. Przygotowanie: Krok 1 Kapustę kroimy w cienkie
Niedzielny kucharz