Przepis na : obiad
Od dawna miałam ochotę na takie placuszki, chrupiące, złociste, z ziołami. Bardzo smaczne, z dodatkiem ostrego sosu stanowią wyjątkową przekąskę na imprezy. Podstawowe składniki, które zazwyczaj mamy w domu czyli jajko i mąkę, połączyłam z kukurydzą z puszki, suszonym oregano i posiekaną natką z pietruszką. Kilka minut i gotowe! Pachną wspaniale, zapach rozchodził się po całym mieszkaniu, a przy otwartym oknie w kuchni zapach doszedł z pewnością daleko! Placuszki z kukurydzy z ziołami Składniki: 1 pusz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!