Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Pork sparagus and mushroom pasta (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons canola oil 400 g roasted pork neck (or chicken) cut into thick cubes 100 g bacon, cut into small cubes 1/2 tablespoon herbes de Provence 2 tablespoons butter 1 onion,diced 2 cloves garlic, minced 250 g asparagus, ends
karmelowypeeled and cut into small dice 1 carrot, peeled and cut into small dice 1 garlic clove, minced 1 x 400g can crushed tomatoes 2 teaspoons oregano 800 ml chicken stock 200 g steak, thinly sliced 1 teaspoon hot red pepper powder 1 tablespoon canola oil 1/2 cup double cream salt,pepper and sugar to taste Preparation: In a medium
karmelowyproste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku. Składniki 400 g mięsa z udka indyka (ze skórą) 1 żółtko 1 łyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy z żółtkiem, przyprawą i bułką tartą. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety. Obtaczamy
R'n'G Kitchendziczyzny cebula prażona przyprawa do żurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi po królewsku
Słodkie okruszkiinto thick cubes 200 g mushrooms, sliced or quartered 2 red peppers, diced 2 large onions, diced 1 clove garlic, finely chopped 3-4 tablespoons flour 1 liter chicken stock 1 tablespoon tomato paste 3-4 g allspice berries 2 tablespoons sweet paprika powder (preferably smoked) 2-3 tablespoons of oil for frying salt and pepper to taste sour cream
karmelowyteaspoon curry powder 1 kg carrots, peeled and sliced 2 stalks of lemongrass, crushed (optional) peeled rind of 1 orange 400 g tin of coconut milk 700 ml chicken or vegetable stock salt and pepper to taste coriander leaves for serving toasted seeds for serving Preparation: In medium saucepan, heat the oil, add the onion, garlic, ginger and chilli
karmelowySkładniki: pierś z indyka płatki kukurydziane jajko 1 szklanka mąki 600 ml wody przyprawa American chicken Rafex olej do smażenia Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałeczki. Mąkę z wodą, przyprawą i jajkiem miksujemy do uzyskania ciasta naleśnikowego. Płatki kukurydziane rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki. Olej rozgrzewamy. Kawałki mięsa moczymy w cieście, następnie obtaczamy w płatkach
kulinarnyswiatdomiminuty z każdej strony, aż powstaną ładne przypieczone grillowe paski a ser się rozpuści. Podawaj! Smacznego! English version Bbq duck quasedillas (4 servings) Ingredients: 2 cooked duck (chicken) breasts, shredded or sliced 4 large flour tortillas 1 cup BBQ sauce, bought or homemade 3 cups shredded cheese 1 small red onion, chopped 1/4 cup scallions, sliced 1/4 cup cilantro, chopped
karmelowyKurczak panierowany po amerykańsku czyli prawdziwy, chrupiący przysmak z południa USA. Southamerican buttermilk chicken to rasowa klasyka kuchni amerykańskiej. Soczysty, delikatny, kruchy, chrupiący. Kurczak panierowany po amerykańsku jest tak soczysty i delikatny dzięki marynowaniu w maślance. Panierka jest pieczołowicie doprawiona i bardzo chrupiąca. KFC się chowa! Składniki: 0,5 l maślanki naturalnej 1,5 kg świeżego kurczaka pokrojonego na części
Pociąg Do KuchniChicken Tikka Masala to danie kuchni brytyjskiej, które jest inspirowane kuchnią indyjską. Jest to kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem wielu przypraw, w tym kuminu oraz garam masala. Następnie smażony z dodatkiem sosu pomidorowego, mleka kokosowego i podawany z pitą lub ryżem. Polecam wszystkim tym, którzy lubią odkrywać nowe smaki! Składniki (na 2 porcje): 250-300 gram piersi kurczaka
Mango Papajamięsa, które nie schodziły przy zamówieniach a już były upieczone, kucharz na kolejny dzień wymyślił taki sos, który raz upieczone mięso dopełni, odświeży i pokaże z innej strony. Butter chicken znajdziecie dzisiaj pod każdą szerokością geograficzną – to jedno z lżejszych curry, średnio pikantne i zbalansowane, odpowiednie nawet dla starszych dzieci. Składników na liście mnóstwo – bo kuchnia indyjska to multum
Karo in the KitchenSmacznego! English version Mussels with creamy garlic sauce (4 servings) Ingredients: 2kg fresh mussels, cleaned, discard open 1 tablespoon butter 100 ml dry white wine 150 ml fish or chicken stock 1 onion, finely chopped 5-6 garlic cloves, finely chopped 1 small carrot, finely diced 1 small parsnip or parsley root, finely diced 1/2 leek, thinly sliced 100g single
karmelowyversion Cheeseburger pasta with mushrooms (6 servings) Ingredients: 1 teaspoon olive oil 450 g ground pork or beef meat ½ medium onion, chopped 2 cloves of garlic, minced 2 cups chicken or beef stock 1 cup water ½ cup ketchup ¼ cup tomato paste salt and pepper 150 g mushrooms, sliced handful of spinach 2½ cups of uncooked pasta 3 tablespoons butter
karmelowyprzyrządzenia, polecam na drugie śniadanie do pracy lub na kolację. Do sałatki użyłam sosu musztardowo-miodowego od firmy Fanex , mieso doprawiałam przyprawą Rafex . Składniki: 1 pierś z kurczaka Przyprawa Chicken Masala Rafex 1 łyżka oleju 1 opakowanie mix sałat 1 duża pomarańcza Garść orzechów włoskich 1 saszetka sosu musztardowo- miodowego Fanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze
Bajeczna Kuchniapierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp. Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść nad tym na dłuższą chwilę. Na pierwszy ogień - Chicken Pie wg Jamiego. W oryginalnym przepisie autor przygotowuje wszystko od początku, tzn. piecze specjalnie kurczaka itd. Ja wykorzystałam mięso z ćwiartek, na których gotowałam rosół. Oszczędność czasu oraz zagospodarowanie kurczaka
bistro mama