chicken - 534 przepisów (strona:19/36)

Szybki strogonow wołowy / Easy beef stroganoff 217

Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt and pepper 2 tablespoons Cognac 1 cup chicken stock 1/2 cup sour cream 1 tablespoon Dijon mustard 2 tablespoons extra-virgin olive oil 500 g beef tenderloin, sliced 0,5 cm thick and cut into 0.5 cm strips

karmelowy
Botwinka z cukinią / Young beet soup with zucchini 272

kilka minut i wlej śmietankę. Podawaj natychmiast, chociaż odgrzana jest chyba jeszcze lepsza:) Smacznego! English version Young beet soup with zucchini (4-6 servings) Ingredients: 5-6 cups of chicken or vegetable stock 2 bay leaves 3 allspice berries 2 bunches young beet leaves with small beets, chopped (beets and leaves separately) 1 zucchini, cut into slices 2 carrots, peeled

karmelowy
Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 259

się na cokolwiek zdecydować - aromatyczne zupy, marynowane w jogurcie i pieczone w piecu tandor mięso z kurczaka lub jagnięciny, czy ryż basmati z mnóstwem dodatków. W końcu wybrałam Maithy Chicken Masala- czyli kurczaka w delikatnym jogurtowym sosie z orzechami nerkowca i mnóstwem orientalnych przypraw, a do tego tradycyjny chlebek naan z dodatkiem czosnku. Smak tej potrawy tak bardzo zapadł

DefinicjaSmaku
Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi : Konferencja + Warsztaty 226

Piotrkowska / Wakacje w Ozorkowie 20. Restauracja u Kretschmera / Kopernika 64 / Pampuchy/Jagoda/Sos Waniliowy/Miód 21. Sendai Sushi / Piotrkowska 209 / Powrót Do Dziecięcych Wspomnień 22. SEÑORITAS Restaurant & Lounge / Moniuszki 1A / Chicken And Waffles 23.Sushi Zielony Chrzan / Żwirki 8 / Gołąbki Maki/Roru Kyabetsu 24.Szwalnia smaków – słodka nić / Piotrkowska 217 / Działkowy Rarytas Prosto z Ogródka 25. Zbożowa / Roosvelta 7 / Czarne Na Czerwonym Jedzie

Moja pasja smaku
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 228

servings) Ingredients: 1 yellow onion, chopped 1 red bell pepper, chopped 1 green bell pepper, chopped 200 g mushrooms, sliced 150 g baby spinach 250 g cooked duck or chicken, chopped 5-6 cloves garlic, minced 100 g bacon, chopped 2 tsp ground paprika 2 cups heavy cream 1/4 cup red wine 800 g can crushed tomatoes salt and pepper

karmelowy
Sałatka z ogórków z brokułami i sezamem 226

taka sałatka, która powstała jako dodatek do chicken tikka masala. Chciałam coś orzeźwiającego, ale niebanalnego zjeść do tej indyjskiej potrawy i wydawało mi się, że taki zestaw będzie pasujący. Sałatka okazała się świetna, rzeczywiście lekko orzeźwiająca, lekko pikantna, przyjemnie chrupiąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem pieczonego, wędzonego kurczaka może stać się samodzielnym daniem, ponieważ mimo niewielu składników jest bardzo bogata

Kuchnia Prezydentowej
Chicken tikka masala 408

potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale to danie wcale nie powstało w Indiach ale w ... w Anglii! Stało się wręcz tak popularne, że minister spraw zagranicznych Robin Cook ogłosił chicken tikka masala brytyjską potrawą narodową! :) Bardzo ciekawa geneza potrawy zamieszczona jest tutaj , więc nie będę się rozpisywać, tylko przejdę do rzeczy. ;) Przepis jest opracowany przez mnie na podstawie smaków

Kuchnia Prezydentowej
Pasztet na winie z zieloną cebulką i serem cheddar 209

pewnością też będzie gościł na moim stole.              Tymczasem polecam Wam i swoją propozycję na równi z Kasinym Chicken Liver Pâté. Składniki: 300 g wątróbki 140 g masła 150 ml wina 4 zielone cebulki razem ze szczypiorem sól, pieprz biały pieprz ziołowy 1/2 kostki serka topionego typu cheddar

Kuchnia Prezydentowej
Chicken Daily Superior 209

nazwę i niezwykły, zaskakujący smak zawdzięcza herbacie Irving. To danie, które zrobicie w 15 minut (jeśli zamarynujecie mięso wieczorem), a podać je możecie nawet na eleganckie przyjęcie.  Oto Chicken Daily Superior z delikatnym ryżem gotowanym w zielonej herbacie oraz pikantną salsą ogórkową! :) Składniki na 4 porcje: Mięso 2 duże piersi kurczaka, pokrojone na 4 kawałki Marynata: 2 łyżki czarnej

Kuchnia Prezydentowej
Kremowa zupa z pieczonego kalafiora, szparagów i brie / Creamy roasted cauliflower, asparagus and brie soup 216

chopped into 2 cm pieces 1 small head cauliflower, cut into florets 1 tablespoon oil salt and pepper to taste 1 onion, diced 2 cloves garlic, chopped 4 cups chicken stock 120 g brie, cut into 2 cm pieces 1 tablespoon fresh basil, chopped 1 teaspoon lemon zest 1 tablespoon lemon juice salt and pepper to taste Preparation: Toss

karmelowy
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 220

Brokuły myjemy i dzielimy na kawałki. Do misy multicookera wlewamy wodę, wkładamy koszyczek do gotowania na parze i układamy w nim kurczaka i brokuły. Zamykamy pokrywę. Wybieramy program STEAM/COOK – CHICKEN, a czas przygotowania 20 minut. Wciskamy przycisk START. W międzyczasie gotujemy w garnku kaszę gryczaną lub brązowy ryż. Przy najbliższej okazji sprawdzimy możliwość robienia wszystkiego razem, czyli kurczak (czy coś

Marder&Marder Manufacture
Domowa Quesadilla z serem i kurczakiem 307

Quesadilla na ostro                       Zupa Chicken Soba

KreatywnePiny
Zapiekanka z makaronu / Casserole with pasta 180

over casserole on the other side. Fry to a golden brown. We add ketchup to taste, tasty! We can make a casserole in the meat issue for example: bacon, chicken or sausage

Projekty ze smakiem
Zupa warzywna z młodą kapustą / Cabbage and vegetable soup 217

stalks celery, finely chopped 6 garlic cloves, thinly sliced 6 new potatoes, unpeeled, cut into medium sized dice 2 bay leaves salt and pepper 8 cups vegetable or chicken stock 1/2 cup of cream 3 tbsp parsley, finely chopped (for garnish) Preparation: Melt the butter in a large pot on medium low heat. Add the leeks, carrot, celeriac, parsnips, cabbage

karmelowy
Tradycyjne kotlety de volaille "devolay" 176

panierowana i smażona na oleju. Choć nazwa sugeruje pochodzenie z kuchni francuskiej, kotlety de volaille na dobre zagościły w kuchni polskiej, a ich rodowodu należy raczej doszukiwać się w Chicken Kiev, których z kolei nie wymyślono w Kijowie, a w Moskwie. ( źródło http://katalog-wiedzy.pl ) Składniki: 1,2 kg filetów z kurczaka 20 dag masła 3 jaja bułka tarta Wykonanie: Filety

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania