Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt and pepper 2 tablespoons Cognac 1 cup chicken stock 1/2 cup sour cream 1 tablespoon Dijon mustard 2 tablespoons extra-virgin olive oil 500 g beef tenderloin, sliced 0,5 cm thick and cut into 0.5 cm strips
karmelowykilka minut i wlej śmietankę. Podawaj natychmiast, chociaż odgrzana jest chyba jeszcze lepsza:) Smacznego! English version Young beet soup with zucchini (4-6 servings) Ingredients: 5-6 cups of chicken or vegetable stock 2 bay leaves 3 allspice berries 2 bunches young beet leaves with small beets, chopped (beets and leaves separately) 1 zucchini, cut into slices 2 carrots, peeled
karmelowysię na cokolwiek zdecydować - aromatyczne zupy, marynowane w jogurcie i pieczone w piecu tandor mięso z kurczaka lub jagnięciny, czy ryż basmati z mnóstwem dodatków. W końcu wybrałam Maithy Chicken Masala- czyli kurczaka w delikatnym jogurtowym sosie z orzechami nerkowca i mnóstwem orientalnych przypraw, a do tego tradycyjny chlebek naan z dodatkiem czosnku. Smak tej potrawy tak bardzo zapadł
DefinicjaSmakuPiotrkowska / Wakacje w Ozorkowie 20. Restauracja u Kretschmera / Kopernika 64 / Pampuchy/Jagoda/Sos Waniliowy/Miód 21. Sendai Sushi / Piotrkowska 209 / Powrót Do Dziecięcych Wspomnień 22. SEÑORITAS Restaurant & Lounge / Moniuszki 1A / Chicken And Waffles 23.Sushi Zielony Chrzan / Żwirki 8 / Gołąbki Maki/Roru Kyabetsu 24.Szwalnia smaków – słodka nić / Piotrkowska 217 / Działkowy Rarytas Prosto z Ogródka 25. Zbożowa / Roosvelta 7 / Czarne Na Czerwonym Jedzie
Moja pasja smakuservings) Ingredients: 1 yellow onion, chopped 1 red bell pepper, chopped 1 green bell pepper, chopped 200 g mushrooms, sliced 150 g baby spinach 250 g cooked duck or chicken, chopped 5-6 cloves garlic, minced 100 g bacon, chopped 2 tsp ground paprika 2 cups heavy cream 1/4 cup red wine 800 g can crushed tomatoes salt and pepper
karmelowytaka sałatka, która powstała jako dodatek do chicken tikka masala. Chciałam coś orzeźwiającego, ale niebanalnego zjeść do tej indyjskiej potrawy i wydawało mi się, że taki zestaw będzie pasujący. Sałatka okazała się świetna, rzeczywiście lekko orzeźwiająca, lekko pikantna, przyjemnie chrupiąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem pieczonego, wędzonego kurczaka może stać się samodzielnym daniem, ponieważ mimo niewielu składników jest bardzo bogata
Kuchnia Prezydentowejpotrawy. Nie wiem czy wiecie, ale to danie wcale nie powstało w Indiach ale w ... w Anglii! Stało się wręcz tak popularne, że minister spraw zagranicznych Robin Cook ogłosił chicken tikka masala brytyjską potrawą narodową! :) Bardzo ciekawa geneza potrawy zamieszczona jest tutaj , więc nie będę się rozpisywać, tylko przejdę do rzeczy. ;) Przepis jest opracowany przez mnie na podstawie smaków
Kuchnia Prezydentowejpewnością też będzie gościł na moim stole. Tymczasem polecam Wam i swoją propozycję na równi z Kasinym Chicken Liver Pâté. Składniki: 300 g wątróbki 140 g masła 150 ml wina 4 zielone cebulki razem ze szczypiorem sól, pieprz biały pieprz ziołowy 1/2 kostki serka topionego typu cheddar
Kuchnia Prezydentowejnazwę i niezwykły, zaskakujący smak zawdzięcza herbacie Irving. To danie, które zrobicie w 15 minut (jeśli zamarynujecie mięso wieczorem), a podać je możecie nawet na eleganckie przyjęcie. Oto Chicken Daily Superior z delikatnym ryżem gotowanym w zielonej herbacie oraz pikantną salsą ogórkową! :) Składniki na 4 porcje: Mięso 2 duże piersi kurczaka, pokrojone na 4 kawałki Marynata: 2 łyżki czarnej
Kuchnia Prezydentowejchopped into 2 cm pieces 1 small head cauliflower, cut into florets 1 tablespoon oil salt and pepper to taste 1 onion, diced 2 cloves garlic, chopped 4 cups chicken stock 120 g brie, cut into 2 cm pieces 1 tablespoon fresh basil, chopped 1 teaspoon lemon zest 1 tablespoon lemon juice salt and pepper to taste Preparation: Toss
karmelowyBrokuły myjemy i dzielimy na kawałki. Do misy multicookera wlewamy wodę, wkładamy koszyczek do gotowania na parze i układamy w nim kurczaka i brokuły. Zamykamy pokrywę. Wybieramy program STEAM/COOK – CHICKEN, a czas przygotowania 20 minut. Wciskamy przycisk START. W międzyczasie gotujemy w garnku kaszę gryczaną lub brązowy ryż. Przy najbliższej okazji sprawdzimy możliwość robienia wszystkiego razem, czyli kurczak (czy coś
Marder&Marder Manufactureover casserole on the other side. Fry to a golden brown. We add ketchup to taste, tasty! We can make a casserole in the meat issue for example: bacon, chicken or sausage
Projekty ze smakiemstalks celery, finely chopped 6 garlic cloves, thinly sliced 6 new potatoes, unpeeled, cut into medium sized dice 2 bay leaves salt and pepper 8 cups vegetable or chicken stock 1/2 cup of cream 3 tbsp parsley, finely chopped (for garnish) Preparation: Melt the butter in a large pot on medium low heat. Add the leeks, carrot, celeriac, parsnips, cabbage
karmelowypanierowana i smażona na oleju. Choć nazwa sugeruje pochodzenie z kuchni francuskiej, kotlety de volaille na dobre zagościły w kuchni polskiej, a ich rodowodu należy raczej doszukiwać się w Chicken Kiev, których z kolei nie wymyślono w Kijowie, a w Moskwie. ( źródło http://katalog-wiedzy.pl ) Składniki: 1,2 kg filetów z kurczaka 20 dag masła 3 jaja bułka tarta Wykonanie: Filety
Tradycyjna Kuchnia