Polsce. Nad produkcją czuwa sztab fachowców oraz baczne "oko" Właścicieli, dla których jakość i smak produktów jest najważniejsza. Firma Hańderek to klasyka pełna smaku, poleca wędliny Z dymnej chaty, Biesiada Polska,Z Polskiego dwora,Chluba domu,Ze wsi Buczkowice,Nad ogniem wędzone,Upieczone,Klasyka gatunku,Kanapkowe przysmaki,Garmażeryjne przysmaki. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową http://handerek.com.pl/o-firmie/
Sama słodycz i szczypta chiliMoje małe czarowanie Szóste Niebo Jacek – Przepisy na domowy ser i chleb Marzena – Kulinarne szaleństwa Maniusi Marzena – Zacisze kuchenne Agata – Pożeracze czasu Joanna – Rodzinna kuchnia Monika – Z Chaty Na Końcu Wsi Edyta - Pasja smaku Alina - Ala piecze i gotuje
Ala piecze i gotujeWszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy. Polentę delikatnie wyjmujemy na deskę, kroimy w trójkąty, smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki. Gotowałyśmy wspólnie z blogami: Z chaty na końcu wsi Moje małe czarowanie
Kulinarne przygody Gatitypaterę lub talerz, odwracając przykrytą salaterkę do góry dnem. Torcik podawać polany dowolnym syropem lub mieszanką miodu z sokiem z cytryny. ----- Podobne: Ptysie z masą piernikową Tort makowo-kawowy Chata bartnika w wersji zimowej Pomysł na torcik narodził się oczywiście po obejrzeniu zawartości lodówki, ale skusił mnie nań p. Jarosław Kret opisami słodkości, a szczególnie deseru o nazwie kunafa, jakimi
Weekendy w domu i ogrodziest.C przez 15-20 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia posypać serem i dalej zapiekać, aż ser się stopi. Podawać na gorąco. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Z Chaty Na Końcu
Nastoletnie Wypiekaniedostarczył mi kurier, w bardzo porządnie zapakowanych kartonach. Od samego początku zakupy w tym sklepie były dla mnie prawdziwą przyjemnością. Dodatkowo, gdy tylko miałam jakieś wątpliwości do dyspozycji był chat z konsultantem sklepu, po raz pierwszy się w tym spotkałam i zrobiło to na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zachęcam Was do robienia zakupów w tym sklepie, bardzo duży wybór produktów
Moja smaczna kuchniaPlacki z kiszonej kapusty, czyli łemkowskie „ Fuczki ” to przysmak, który wciąż spotkamy w niejednej bieszczadzkiej chacie. Istnieją ich różne odmiany – są fuczki z ciastem ziemniaczanym, z ciastem naleśnikowym, z kiszoną kapustą, ze słodką kapustą, jak i z mieszanką kapust. To typowe danie zimowe – kiedyś tylko kapusta dostarczała tak porządnej dawki witaminy C w tym okresie
Poezja smakuSłone ciasteczka z oscypkiem czyli domowej roboty pogryzacze. Wspaniale smakują jeszcze ciepłe, prawie prosto z piekarnika. Gdy się je piecze, w domu pięknie pachnie oscypkiem jak w prawdziwej góralskiej chacie :-) Doskonałe do piwa i na wszelkie imprezy, można z nich zrobić również malutkie kanapeczki. Polecam! Składniki: Na więcej niż jedną dużą blachę ciasteczek: 200 g mąki pszennej 200 g śmietany
maniapieczeniazapomniałam powiedzieć, że czasami na ciasto wpada córcia i zięć i moja mała wnusia. Lubię jak jest nas dużo, bo wtedy jest tak rodzinnie, gwarno i pełna chata. Składniki: 150 g masła 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 białka 200 g zmielonego maku 45 g posiekanej skórki cytrynowej kandyzowanej cukier puder do oprószenia ciasta Białka oddzielić od żółtek. Masło
O kuchni z uczuciemdzień przybywać. Zdjęcie karkówki zapiekanej z warzywami przesłała pani Halina Pońc przepis http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/11/karkowka-zapiekana-z-warzywami.html Zdjęcie sernika z rosą przesłała pani Anna Mikoda,która prowadzi bloga "Dylematy z chaty" przepis http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/10/sernik-z-rosa.html
Niespełnione zdolności kulinarnemiski miso jest jedna – sezonowość. Jeśli coś jest akurat na polu lub w ogrodzie, możemy dodać to do zupy. I raczej nie szykujemy zupy w myśl polskiej zasady „czym chata bogata” – nie ładujemy w nią całej zawartości lodówki, spiżarni i wszystkich ziół z parapetu. To Japonia a nie Wólka Kosowska – w zupie miso ma być sedno i balans. Ilość bulionu
Karo in the Kitchenpochodzi z kuchni rosyjskiej i jest tam bardzo popularny, znany jako Monastyrska izba (монастырская изба) lub Drwa pod śniegiem (дрова под снегом). W Polsce pojawia się także jako Klasztorna chata. Ciasto wygląda na trudne, ale tak naprawdę takie nie jest. Wymaga tylko dobrego zaplanowania sobie etapów. Poza tym jest pyszne i zaskakujące, bo nikt się nie spodziewa co znajdzie
Bernika - moj kulinarny pamietnikravioli, włoskiego przysmaku. Od naszych swojskich pierogów ravioli niczym się nie różni, ale brzmi bardziej światowo, niczym z eleganckiej restauracji. Pieróg natomiast wielu kojarzy się z barem mlecznym i chatą polskiego chłopa... Precz z takimi pomysłami, pierogi to jeden z naszych najlepszych produktów eksportowych i nie tylko. Pierogi to nasza tożsamość narodowa i duma! Także, bądźmy dumnymi pierogami! Źródło obrazka
Przepysznik - BLW i nie tylkokażdy, mam smaki, które przywodzą mi namyśl dzieciństwo. Jedne kojarzą mi się z domem rodzinnym i mamą, inne z babciami, niektóre z wyjazdami do chaty z dziadkami. Długo nie mogłam trafić na placuszki, które choć trochę by przypominały te smażone przez babcie Halę, na starej emaliowanej patelni koloru seledynowego... wiedziałam, że był w nich kefir i jabłka. Dopiero
Dzieje kuchennej Wiewiórydowiedziałam Malmy nie da się rozgotować i zawsze pozostaje al dente, co z pewnością przetestuję, bo przywiozłam do domu spory zapas. Mam zamiar zaprosić moich znajomych do mojej ulubionej Chaty pod Niemcową i tam zaserwować tagliatelle z gorgonzolą i orzechami.... Z pozdrowieniami dla organizatorów i restauracji Superiore
Apetyczna babeczka