Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Przepis na : obiad

Placki z kiszonej kapusty, czyli łemkowskie „ Fuczki ” to przysmak, który wciąż spotkamy w niejednej bieszczadzkiej chacie. Istnieją ich różne odmiany – są fuczki z ciastem ziemniaczanym, z ciastem naleśnikowym, z kiszoną kapustą, ze słodką kapustą, jak i z mieszanką kapust. To typowe danie zimowe – kiedyś tylko kapusta dostarczała tak porządnej dawki witaminy C w tym okresie. Są pyszne same, jak i z dodatkami - ja najbardziej lubię je z wędzonym łososiem. Świetny zamiennik dla placków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mielone, placki, kapusta kiszona, ciasto, ciasto naleśnikowe, placki ziemniaczane, marchewka, ryby, ryba, gulasz, łosoś wędzony, placuszki, łosoś, obiad, ryby smażone, pyszne ciasto, ryba w ciescie, smażony łosoś

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.