burak czerwony - 1234 przepisów (strona:15/83)

Trzy kolory: fioletowy (spaghetti + krem z pieczonych czerwonych buraków) 195

Ramsey i gdy tylko wrócę z poligonu, wracam też tutaj, by gościć o wiele częściej. ;) (dwie spore porcje) makaron spaghetti (w ilości nam odpowiadającej) 4 niewielkie lub 2 spore czerwone buraki 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% 4 łyżki stołowe wytrawnej konfitury żurawinowej kilka plastrów wędliny, najlepiej salami 3 spore ząbki czosnku polskiego 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz

Kuchenna Kontrrewolucya
64. Zupa z botwinki - odchudzony, rodzinny przepis 184

kaloryczne - o ile nie są tłuste - więc i tutaj, porcja (bez jajka i jogurtu ok. 519g) to tylko 52kcal! Składniki na 4 porcje: - 2 pęczki botwiny - mały czerwony burak (ale również wystarczą te z botwinki) - łyżeczka oleju kokosowego - 1,5 litra wywaru lub bulionu - sól, cukier - sok z połowy cytryny *opcjonalnie: jogurt do zabielenia, jajko na dno każdego talerza

Be Fit Be Strong
Szybkie buraczki do obiadu 136

bardzo szybki sposób na warzywny dodatek do obiadu. Idealny szczególnie do mięsa z sosem, o słodko-kwaśnym smaku.  Składniki na 2 osoby: 2 średniej wielkości czerwone buraki sól, cukier, ocet jabłkowy, olej/ oliwa Buraki kupuję ugotowane - można je dostać w większości marketów a na pewno można je kupić na targu. Idealne rozwiązanie na zabiegane dni. Kupione w markecie

Ze smakiem bez glutenu
Komosa ryżowa - z czym to się je ? 154

można ją dodawać do sałatek warzywnych (np. do arabskiej tabbouleh) i owocowych oraz pikantnych lub słodkich verrine (wkrótce przepis) jest bardzo smacznym dodatkiem do zup w tym zupy z czerwonych buraków z imbirem ( tutaj przepis ), zupy ogórkowej i wielu innych może być używana do przygotowywania zdrowych batoników z orzechami i daktylami lub  suszonymi owocami mąka z quinoa może być

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie (odc. 151) 235

jaja 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 100 g orzechów (pistacje, nerkowce, ziemne, etc.) 4 łyżki uprażonej cebuli 1 ostra papryczka 3 łyżki bułki tartej 4 marynowane czerwone buraki 150 g wielkopolskiego sera smażonego Składniki na sos ze świeżego ogórka: 1 świeży ogórek 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 limonka 1 pęczek świeżej bazylii Składniki

WojnaNaSmaki.pl
Buraczki ala lata 70-siąte 126

Wspomnień czar. Często korzystamy z przepisów z tego zeszytu. I często wykorzystujemy do zdjęć. Być może dla niektórych zbyt często, ale tyle sentymentu mamy... Składniki 1 kg czerwonych buraków 2 cebule 3 łyżki oleju cukier sól pieprz kwasek cytrynowy ( sok z cytryny )     Przygotowanie Buraki ugotowałem, obrałem , starłem na tarce. Cebule po obraniu pokroiłem w kostkę. Dodałem do startych

R'n'G Kitchen
Koktajlowy marzec - podsumowanie 151

jarmużem i siemieniem lnianym 8. Koktajl mango pomarańcza jarmuż 9. Koktajl jogurtowy banan śliwka awokado siemię lniane  10. Koktajl grejpfrut banan kiwi szpinak   11. Koktajl gruszka pomarańcza czerwony burak chia 12. Koktajl pina colada 13. Koktajl ananas mango pomarańcza szpinak 14. Koktajl jogurtowy truskawka banan siemię lniane 15. Koktajl gerjpfrut pomarańcza marchew banan 16. Koktajl kiwi gruszka banan

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa krem z pieczonych buraczków ćwikłowych 189

W pochmurne i ciemne dni trzeb nam dodatkowej dawki zarówno koloru jak i witamin. Zupa krem z pieczonych buraczków ćwikłowych idealnie się sprawdzi na poprawę zdrowia

sierotka maRysia w kuchni
Barszcz ukraiński 149

ukraiński? Bo to treściwa i rozgrzewająca zupa w sam raz na zimową porę roku, która aktualnie jest za oknami. Składniki: dowolny kawałek ulubionego mięsa 5 ziemniaków 4 czerwone buraki kilka suszonych grzybków 200 g fasoli 2 pietruszki 3 marchewki kawałek pora kawałek selera ćwiartka średniej włoskiej kapusty pieprz sól ziele angielskie - kilka ziaren 3 liście laurowe 2 łyżki przecieru

Pysznie & Pięknie
Paluchy z kapustą kwaszoną 337

posmarować paluchy z wierzchu. Udekorować kminkiem. Piec 20 minut w temperaturze 170 st. C w funkcji termoobiegu do zarumienienia. Paluchy z kapusty kwaszonej idealnie pasują do barszczu z czerwonych buraków lub jako samodzielna przekąska na drugie śniadanie

Pij soki wyciskane
Oczyszczający sok z buraka, pomarańczy, marchewki i selera naciowego 382

Oczyszczający sok z buraka, pomarańczy, marchewki i selera naciowego, wzbogacany odrobiną imbiru i cytryny to świetny koktajl pełny witamin i minerałów. Burak ma właściwości oczyszczające oraz

Moja Delicja
Risotto z tartymi burakami i fetą 149

Pyszne, delikatnie, buraczane a jednocześnie tak bardzo aromatyczne. Z dodatkiem duszonego czerwonego buraka i sera typu feta. Składniki: - 1 duży burak - 1 szalotka - 100 g ryżu długoziarnistego z dzikim - 100 ml białego wytrawnego wina - 300 ml bulionu warzywnego - 3 łyżki masła - oliwa z oliwek do smażenia ryżu - świeży majeranek - 100 g sera typu feta Przygotowanie: Buraka obieramy, ścieramy na tarce

Życie zaczyna się w kuchni
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 182

Krokiety z grzybami i kapustą ; blog Moje domowe kucharzenie Paszteciki z kapustą i grzybami ; blog Moje domowe kucharzenie INNE Gołąbki bieszczadzkie z dodatkiem bryndzy ; blog Hajduczek naturalnie Carpaccio z czerwonych buraków z winnym winegretem ; blog Sztuka gotowanie wg Samiry

Weekendy w domu i ogrodzie
Welwetowe naleśniki z risotto 95

sokiem z Buraka, choć chyba nie powinienem tak żartować :) Dzięki temu sokowi zawdzięczają im swój słodkawy smak, ale też uwaga, bo szybciej się palą. Składniki: - mąka - sok z buraków czerwonych - olej - ryż - biała fasola Wykonanie: Fasolę moczymy na kilka godzin w wodzie, odlewamy starą wodę, dolewamy nowej i gotujemy do miękkości. Ryż gotujemy, mieszamy z fasolą i miksujemy razem

Kryzysowa Książka Kucharska
Śledzik pod buraczkową pierzynką 188

powiem Wam szczerze, że było to bardzo dobre połączenie. Kto nie miał okazji nigdy spróbować takiej wersji, to polecam! Składniki: filety śledziowe solone ulubiony majonez cebula biała czerwone buraki korzeń pietruszki majonez jajko Przygotowanie: Jajka ugotujcie na twardo, a buraki i pietruszkę, do miękkości. Śledzika jeśli będzie zbyt słony przepłuczcie pod bieżącą wodą, a następnie dokładnie wysuszcie papierowymi ręcznikami

Karczma Honorietty