Risotto z tartymi burakami i fetą
Risotto z tartymi burakami i fetą
Pyszne, delikatnie, buraczane a jednocześnie tak bardzo aromatyczne. Z dodatkiem duszonego czerwonego buraka i sera typu feta. Składniki: - 1 duży burak - 1 szalotka - 100 g ryżu długoziarnistego z dzikim - 100 ml białego wytrawnego wina - 300 ml bulionu warzywnego - 3 łyżki masła - oliwa z oliwek do smażenia ryżu - świeży majeranek - 100 g sera typu feta Przygotowanie: Buraka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na patelni na łyżce masła, następnie podlewamy 100 ml bulionu. Dusimy jeszcze chw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni
Autor
Angelika Kasiak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, feta, buraki, ryż smażony, ser feta, risotto
Inne przepisy z Życie zaczyna się w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję