bułki - 33426 przepisów (strona:637/2229)

Kotlety mielone z marchewką zasmażaną 118

kostkę zagęszczona maślaną zasmażką z mąką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KOTLETY MIELONE 500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego z łopatki 1 jajko z chowu ściółkowego 2 łyżki bułki tartej garść posiekanego koperku garść posiekanego szczypiorku garść poszatkowanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki soli grubo mielony czarny pieprz olej rzepakowy do smażenia MARCHEWKA Z ZASMAŻKĄ 400 g świeżej marchwi 2 łyżki(...)łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka zwykłego cukru sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KOTLETY MIELONE Mięso mielone przełóż do misy. Wbij jedno całe jajko, wsyp bułkę tartą oraz posiekaną zieleninę, dodaj przyprawy. Zarób dłońmi jednolitą, dobrze wymieszaną mięsną masę. Uformuj 6 niewielkich lekko spłaszczonych kotlecików, okrągłych kształtem. Lepiej przygotować niewielkie mielone, gdyż szybciej usmażą się szczególnie

ProstePesto.pl
Kotlety ruskie 895

pierogów. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego około 2 kg ziemniaków 2 jajka 2 średnie cebule tarta bułka sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – sposób wykonania: Ziemniaki ugotować. Dokładnie odparować i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę(...)sól i pieprz do smaku. Po tym czasie do masy wbijamy 2 jajka i mieszamy ,aż składniki się połączą. Jeżeli przygotowana masa będzie zbyt rzadka to można dodać trochę bułki tartej. Wlać olej na patelnie tak około na 0,5 cm i smażyć z obu stron na rumiano. Kotleciki podajemy z lubianymi dodatkami .My uwielbiamy z sosem pieczarkowym i surówką

Olcia gotuje!
Szarlotka na kruchym orzechowym cieście 147

łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny jajko kilka kropel ekstraktu waniliowego Nadzienie:  2 kg jabłek 2-3 łyżki cukru łyżka soku z cytryny łyżeczka cynamonu 2 łyżki bułki tartej Ciasto: Mąkę, cukier, proszek, margarynę posiekać. Dodać orzechy, ekstrakt i jajko, zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Nadzienie:   Jabłka obrać(...)odparuje a jabłka będą się rozpadać. Przestudzić. Ciasto podzielić na 2 części. Foremkę (21x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta. Nakłuć widelcem i posypać bułką tartą. Wyłożyć uprażone jabłka a na nie poskubać resztę ciasta. Szarlotkę piec ok 50 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180 stopni. Podawać posypaną cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Schabowe kieszonki niedzielne 120

osoby: 4 dość grube plastry schabu, dobrej jakości, bez żył, tłuszczy itp. 1 jajko 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka wędzonej, słodkiej papryki 1 szklanka kefiru 1 szklanka bułki tartej 1 szklanka drobno pokruszonych, płatków śniadaniowych, kukurydzianych 4 łyżeczki ostrej musztardy chili lub innej o dowolnym smaku, jeśli tej nie lubisz lub nie masz sól do smaku 8 plastrów serka(...)smażenia, kiedy mięso się kurczy Złóż w zgrabną kieszonkę, dociśnij żeby wypuścić powietrze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczaj w jajku roztrzepanym z kefirem, wędzoną papryką i brązowym cukrem. Następnie w bułce tartej wymieszanej z drobno zmielonymi (pokruszonymi) płatkami. Czynność tą powtórz dwukrotnie, gruba panierka lepiej utrzyma zawartość w ryzach i będzie bardziej chrupiąca Smaż najlepiej na klarowanym maśle ale możesz też

Ogrodnik w podróży
KOTLETY MIELONE ZE SCHABU.PYSZNE I SOCZYSTE SCHABOWE 233

wypróbowania 😎 Na końcu postu wstawiłam instruktażowy filmik Tomka z youtube. Składniki: zmielony schab (ja miałam 1,20 kg) 1/2 szkl bardzo zimnej wody sól pieprz czarny 2-3 jajka bułka tarta smalec lub masło klarowane do smażenia Wykonanie: Do zmielonego schabu dodajemy wodę, sól, pieprz. Masę wyrabiamy bardzo dokładnie około 3-4 min minimum. Po wyrobieniu kilkakrotnie rzucamy masę mięsną(...)podczas smażenia. Z wyrobionej masy lekko wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety (grubości ok 1 cm). I jak przy klasycznych schabowym panierujemy je: w mące, rozkłóconych jajkach (lekko posolonych) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Sernik samych dobroci Faceta w Kuchni 122

Michałków ✅ 200 g prażonych orzechów włoskich ✅ 200 g płatków migdałowych ✅ 500 ml śmietany ✅ 100 ml mleka ✅ 30-50 g cukru ✅ 15 g żelatyny ✅ Kilka kropel olejku miętowego ✅ Masło ✅ Bułka tarta 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Formę z odpinanymi bokami wysmaruj masłem i obsyp bułka tartą. 🛠️ Ser wraz ze śmietaną, cukrem, jajkami, mąka i ekstraktem kawowy bardzo dobrze wymieszaj przy pomocy robota kuchennego. 🛠️ Teraz dodaj

RafalCook
Ziemniaki z kotlecikami 94

papryka czerwona ·        1 całe jajko ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        3 łyżki bułki tartej ·        3 łyżki śmietany 12 % ·        1 kulka mozzarelli ·        13 łyżek ketchupu(...)minut w 180 ° C. 2.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 3.    W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy

Kulinarna Chwila
Pulpeciki w sosie pomidorowym 152

Składniki: (ok. 20 sztuk) Mięso mielone drobiowe 500 g Czosnek ząbek Jajko Cebula mała  Bułka tarta łyżka Słodka papryka 1/2 łyżeczka majeranek 1/2 łyżeczki Sól Pieprz Mąka do obtaczania pulpecików ok. 3 łyżki Pomidory krojone w puszcze  Koperek garść Woda 1/4 szklanki Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, czosnek, podsmażoną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, jajko, bułkę tartą

Kulinarne przygody
Koperty z kapusty z wiejskim nadzieniem 123

biała: 8 liści ziemniaki gotowane: 1 kg cebula: 1 szt. słonina: 100 g koperek posiekany : 2 łyżki olej do smażenia sól i pieprz do smaku Panierka: jajka: 3 szt. bułka tarta KOPERTY Z KAPUSTY Z WIEJSKIM NADZIENIEM Wykonanie: 1. Z kapusty odrywamy liście, ścinamy grube żyły i odgotowujemy prze 5 minut. 2. Słoninę kroimy w drobną kostkę i wytapiamy(...)Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Na każdym liściu kapusty układamy prostokąt z farszu, a następnie zwijamy boki tworząc ładną kopertę. 6. Każdą panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron. Na koniec osuszamy na ręcznikach papierowych i podajemy na ciepło. Danie jest tak pyszne, że nie potrzebuje żadnych dodatków. Smacznego!   Artykuł

Kuchnia Na Wypasie
Zapiekanka z kaszy gryczanej 126

kaszy gryczanej prażonej 250 g cukinii 1 cebula 250 g sera feta 1 jajko 30 g masła (+ masło do natłuszczenia formy) 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bułka tarta do posypania formy pomidorki koktajlowe do dekoracji listki świeżej bazylii do dekoracji Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko, według przepisu na opakowaniu. Piekarnik nagrzewamy do 200°C, foremkę keksówkę smarujemy masłem(...)oprószamy bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Dusimy pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. W dużej misce łączymy ugotowaną kaszę, duszoną cukinię, jajko, ser feta pokrojony w kostkę, zioła prowansalskie. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do przygotowanej foremki

Qchnia po prostu
pyszne kotlety ryżowo mięsne z farszu do gołąbków... 131

koperek 1 pęczek, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka do kotletów do farszu wsypać 3/4 szklanki bułki tartej Ryż gotuję w nie solonej wodzie z kurkumą, 1 łyżką oleju rzepakowego, po ugotowaniu ryżu nadmiar wody odlać i zostawić do wystudzenia w garnku.  Do ryżu dodać mieloną łopatkę(...)paprykę ostrą, pieprz mielony, pokrojoną cebulę i wbić jajka, wszystko ręką dobrze wymieszać. Tym farszem zawijać gołąbki ( zrobiłam więcej aby zostało na kotlety ), do farszu co zostanie wsypać tartą bułkę i wymieszać, formować kule, obtaczać w mące pszennej.  Na gorący olej rzepakowy kłaść kule i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony. Do farszu do gołąbków daję

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem / Baked Fish with Rice and Vegetables 158

przyprawy do smaku (do ryżu): sól, pieprz, słodka papryka i zioła prowansalskie przyprawy do ryby: sól pieprz, granulowany czosnek, tymianek i rozmaryn opcjonalnie kilka małych kawałeczków masła i szczypta bułki tartej Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem, przygotowanie: Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawić - nie muszą być zupełnie miękkie (zmiękną w piekarniku). Połączyć(...)ryżem, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić. Wyłożyć do naczynia do zapiekania. Rybę oprószyć przyprawami, ułożyć na ryżu. Opcjonalnie na każdy kawałek ryby nałożyć kilka małych kawałków masła i oprószyć bułką tartą. Piec w 180 C około 15 minut (czas pieczenia może się nieznacznie skrócić lub wydłużyć w zależności od grubości filetów). Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil

Lekcje w kuchni
Proste ciasto ze śliwkami 134

śliwek 2 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 1/2 szkl. cukru 4 jajka (w temp. pokojowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli tłuszcz i bułka tarta/kasza manna do wysmarowania i obsypania tortownicy   Wykonanie: Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia(...)sól. Wlać przestudzone masło, cukier i jajka – wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Na dno formy wyłożyć papier do pieczenia, a boki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto, a na wierzchu poukładać śliwki skórką do dołu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na ok. 40-45 minut. Pod koniec można sprawdzić patyczkiem czy już jest gotowe

Pasja Smaku