bułki - 33426 przepisów (strona:609/2229)

Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką 92

rybować mój kanał na Youtube Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, składniki: 500 g mięsa mielonego, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku (można użyć ulubionych przypraw do mięsa mielonego(...)smaku: sól, pieprz, słodka papryka, oregano (lub inne ulubione suszone zioła) Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką, przygotowanie: Przygotować mięso mielone: połączyć mięso z cebulą i czosnkiem, bułką tartą, przyprawami i jajkiem, wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować zrazy (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa): z porcji mięsa mielonego uformować placuszek, delikatnie posmarować

Lekcje w kuchni
pyszne, chrupiące placki ziemniaczane z sosem mięsnym... 102

Składniki: ziemniaki 2,5 kg, jajka 2 sztuki "L", mąka pszenna 1 szklanka, tarta bułka 1 szklanka, papryka ostra 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba sos mięsny: łopatka bez kości 50 dag, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki większe, papryka 2 sztuki duże, przyprawa do gulaszu 1/2 opakowania, woda 3-4 szklanki(...)tarce, ziemniaki z robota od razu do miski lecą, zostawić na 15 minut potem nakryć miskę talerzem i delikatnie wylać ciemny sok. Do masy ziemniaczanej wsypać mąkę pszenną, tartą bułkę, kucharka, paprykę ostrą, jajka i wszystko dobrze wymieszać, od razu smażyć placki. Na rozgrzany mocno olej kłaść porcje nie duże placków i smażyć na rumiano z każdej strony, podawać

W Mojej Kuchni Lubię
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 115

minut. Składniki: * 1 młoda kapusta * 0,5 kg mięsa mielonego z szynki * pół szklanki surowego ryżu  * sól * pieprz  * przyprawa do mięsa mielonego  * 1 jajko * 3 łyżki bułki tartej * 2 szklanki bulionu * 7-8 łyżek koncentratu pomidorowego Wykonanie: Kapustę sparzyć w garnku z wrzącą wodą przez kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować mięso mielone(...)miski włożyć mięso mielone, wbić jajko, wsypać surowy ryż, bułkę tartą, doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Mięso dobrze wymieszać ręką. Z kapusty po kolei ściągać liście.  Na każdym liściu nakładać farsz z mięsa mielonego, zwijać i układać w garnku szybkowara.  Całość zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i doprawionym do smaku

Zrób to smacznie
Syrop z kwiatów lipy 97

Lipiec zaczynamy od syropu z kwiatów lipy. To kolejny zdrowy syrop, który możemy przygotować, sięgając po dary natury. Kwiat lipy ma właściwości uodparniające nasz organizm na

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z bobem 108

minut.  nadzienie: 0,5 kg bobu 100g wędzonego boczku 2 cebule 1-2 ząbki czosnku sól pieprz odrobina oliwy lub oleju do podania : masło, listki szałwii, bułka tarta, okrasa z cebulki Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić, obrać ze skórek i rozgnieść widelcem. Cebule pokroić w kostkę, zrumienić na niewielkiej ilości oleju, dodać posiekany czosnek, chwilę(...)smaku. Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka. Na każde nakładać nadzienie i zlepiać brzegi. Pierogi wrzucić do wrzątku, gotować ok minuty od wypłynięcia. Podawać polane masłem, z listkami szałwii albo zrumieniona bułką tartą.  Smacznego

Obiad gotowy
Keto batony snikers (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 173

węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków

WegePrzepis
Rybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobu 109

pulpety z sałatką z ziemniaków i bobem  Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 turboty 1/2 czerwonej małej cebuli 1 łyżka posiekanego koperku 1 jajko 2 czubate łyżki tartej bułki + do obtoczenia pulpetów sól pieprz  olej do smażenia Na sałatkę: 500 g ziemniaków 250 g bobu 1/2 czerwonej cebuli oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz garść liści(...)Mięso drobno siekamy, cebulę kroimy w  drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy i koperek. Dokładnie mieszamy i rękoma zwilżonymi zimną wodą formujemy pulpety. Obtaczamy je w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. W międzyczasie bób i ziemniaki w mundurkach gotujemy na parze. Ugotowane warzywa obieramy, a ziemniaki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane mielone 118

cebula ·        1 jajko ·        1 łyżka przyprawy gyros ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        Sól Składniki na farsz: ·        3 jajka ugotowane na twardo(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2.    Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży

Kulinarna Chwila
Hot dog cebulowo ogórkowy 97

bułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup  Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem

przepisy- Milki
Szybkie hot-dogi 109

bułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup  Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem

przepisy- Milki
Kotleciki drobiowe w sosie śmietanowym. 106

trochę inaczej niż zwykle :)  Myślę, że dzieci też chętniej zjedzą takie mniejsze kotleciki.  Z tej porcji składników zrobiłam 12 kotlecików. Składniki: 500 g. piersi z kurczaka 1 bułką kajzerka + mleko i woda do namoczenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz bulka tarta do obtoczenia kotletów Sos: 1 opakowanie gęstej(...)mięsa. Wbić jajko, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę  i resztę przypraw. Wymieszać i wyrabiać  ręką kilka minut. Następnie formować  nieduże kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony żeby się przyrumieniły.  Smażymy na niewielkim gazie, żeby kotlety nam się nie przypaliły,  W rondelku, lub innym naczyniu

Agusiowe smakołyki
Pulpeciki z mozzarellą w sosie pomidorowym 98

suszonej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki około 3 łyżki bułki tartej Na sos: 200 ml bulionu drobiowego 3/4 szklanki passaty pomidorowej 0,5 łyżeczki suszonej bazylii (można pominąć) 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku opcjonalnie odrobina mąki + woda(...)koniec dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Do miski przekładamy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, startą mozzarellę, słodką czerwoną paprykę, wbijamy 1 jajko i dodajemy bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy pulpeciki na niewielkiej ilości oleju (gdy się rumienią z jednej strony, obracamy na drugą np. łyżką). Dodajemy starty ząbek czosnku, chwilę

Słodkie okruszki
Pulpeciki Drobiowe W Sosie Pieczarkowym 93

coś innego. Zatem zapraszam Was po nowy prosty i jak smaczny przepis ;) Pulpety: około 150 g mięsa mielonego z indyka trochę startej cebuli do środka pulpetów 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej  1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) 1 żółtko natka pietruszki sól, pieprz mąką do obtoczenia Sos : 500 ml wody około 150-200 g pieczarek 2 łyżeczki suszonych(...)dosypujemy maki i jeszcze krótko przesmażamy. Całość zalewamy 100 ml wody, mieszamy i przekładamy do garnka z pozostałą gotującą się wodą. Pulpety  3. Mięso mieszamy z żółtkiem, namoczona bułka, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już pieczarek. Całość gotujemy z 10-15 minut następnie

Gotowanie...to proste !